به گزارش ایرنا، کیش به عنوان اولین منطقه آزاد ایران، یکی از قطبهای اصلی گردشگری کشور محسوب میشود که سالانه حدود ۵۰ برابر بیشتر از جمعیت خود، گردشگر میپذیرد.
اما بررسی آمارها نشان میدهد که در اجرای سیاستهای گردشگری جذب توریست خارجی در این جزیره مرجانی، آنطور که شایسته آن است توفیقی حاصل نشده؛ به گونهای که از حدود ۲ میلیون نفری که طی سال گذشته به عنوان گردشگر در این جزیره حضور داشتند، فقط یک درصد آنان گردشگران خارجی بودند که با لحاظ ظرفیتهای موجود به هیچ وجه آمار قابل قبولی نیست.
تدوین سیاستهای گردشگری در کشورهای مسلمان همواره با چالشهایی روبه رو است، البته اگر ساده انگارانه به آن بنگیریم! مدتی است که یکی از انواع گردشگری به تازگی بر سر زبانها افتاده که گردشگری «حلال» نام دارد.
کارشناسان در مقالات مختلف بر این باورند که از آنجایی که ایران کشوری با فرهنگ و رویکرد اسلامی است، پس میتواند به قطب گردشگری اسلامی و حلال در جهان تبدیل شود و بهتر از هر کشور دیگری این شرایط را برای گردشگران مهیا کند.
در همین راستا نیز جزیره کیش به عنوان یکی از قطبهای گردشگری ایران میتواند در توسعه گردشگری حلال برای جذب توریستهای خارجی نقش آفرینی کند و به یک توسعه پایدار در عرصه بینالمللی دست یابد.
امروز دیپلماسی موفق دولت مردمی در احیای روابط با کشورهای منطقه به ویژه حوزه خلیج فارس فرصتی فراهم آورده تا با بازنگری در سیاستهای گردشگری یک تحول توسعه ساز را در این حوزه شاهد باشیم.
امروز دیپلماسی موفق دولت مردمی در احیای روابط با کشورهای منطقه به ویژه حوزه خلیج فارس فرصتی فراهم آورده تا با بازنگری در سیاستهای گردشگری یک تحول توسعه ساز را در این حوزه شاهد باشیم.
سازمان منطقه آزاد کیش به فرصت فراهم شده از گشایشهای دیپلماسی واقف است و با بهرهمندی از هرگونه رویداد ملی و بینالمللی، سعی بر آن دارد تا از ظرفیتهای تجاری و گردشگری برای جذب سرمایه گذار و توسعه اقتصادی منطقه بهره ببرد.
نقش تفاهمنامه با وزارت میراث در شتاب دهی به توسعه گردشگری کیش
در همین راستا نیز انعقاد تفاهم نامه همکاری سازمان منطقه آزاد کیش با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یک دستاورد مهم در تسریع سیاستهای توسعه گردشگری است که همگان برای عملی شدن آن باید تمامی تلاش خود را به کار گیرند.
سرپرست معاونت گردشگری منطقه آزاد کیش در تشریح این تفاهم نامه به خبرنگار ایرنا گفت: هدف اصلی این تفاهم نامه شناسایی ظرفیتها برای توسعه زیرساختهای گردشگری در جزیره زیبا و مرجانی کیش است.
«مرتضی رمضانی گالشی» ادامه داد: طبق این تفاهم نامه به دنبال آن هستیم تا کیش به قطب برگزاری رویدادهای بین المللی در کشور تبدیل شود.
استانداردهای بینالمللی کیش ارتقاء مییابد
وی با بیان اینکه در این تفاهم نامه، کیش به عنوان میزبان سفرهای ویژه مد نظر خواهد بود، اضافه کرد: کیش تمامی استانداردهای لازم بین المللی اعم از میزبانی حرفهای از جامعه معلولان در رویدادهای مختلف ورزشی و فرهنگی را دارد که در تلاش برای ارتقاء آن هستیم.
سرپرست معاونت گردشگری منطقه آزاد کیش با اشاره به اینکه، این جزیره شرایط و زیر ساخت لازم برای برگزاری نمایشگاههای ملی و بینالمللی را دارد، گفت: طی تفاهم نامه امضا شده با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز بر بهرهمندی هرچه بیشتر از این ظرفیت تاکید شده است.
رفع موانع سرمایه گذاری در کیش شتاب میگیرد
وی با اعلام اینکه ارائه بستههای سرمایه گذاری برای جذب همکاری بخش خصوصی از دیگر مفاد این تفاهم نامه بود، اظهار کرد: طی همکاری با وزارت میراث، تلاش برای رفع موانع سرمایه گذاری در کیش شتاب بیشتری خواهد گرفت.
«رمضانی گالشی» با بیان اینکه در این تفاهم نامه مشترک به دنبال هدایت و معرفی سرمایه گذاریهای کلان در کیش هستیم، افزود: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام کرد که برنامه ریزی خاصی برای هدایت گردشگران داخلی و خارجی به کیش دارد و در همین راستا از توان بخش خصوصی بهرهمند خواهد شد.
وی به نشستهای تخصصی با هیاتهایی از اقلیم کردستان عراق، عمان، قزاقستان و برخی دیگر از کشورهای منطقه در حاشیه نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران «اکسپو ۲۰۲۳» اشاره کرد و اعلام کرد که با تلاشهای شبانه روزی دولت سیزدهم، اتفاقات مبارکی در توسعه گردشگری منطقه در عرصه ملی و بین المللی در حال رخ دادن است.
معرفی ظرفیتهای کیش در عرصه بینالمللی
البته طبق بررسیهای صورت گرفته از سوی خبرنگار ایرنا، در این تفاهم نامه بر برگزاری جشنوارههای تابستانی و مناسبتی در کیش اشاره و به برقراری پروازهای بین المللی تاکید شده است.
در همین راستا «علیاصغر شالبافیان» معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در حاشیه امضای تفاهم نامه مشترک با سازمان منطقه آزاد کیش با بیان اینکه این جزیره مرجانی به عنوان قطب گردشگری اهمیت ویژهای دارد، گفت: به دنبال خارج کردن کیش از گردشگری فصلی و معرفی ظرفیتهای منطقه در عرصه بین المللی هستیم.
وی توجه به استقبال شرکتهای هواپیمایی و لغو روادید را از دیگر اهداف تفاهم مشترک به امضا رسیده با سازمان منطقه آزاد کیش عنوان کرد و افزود: بسیاری از گردشگران خارجی به ویژه گردشگران روس به صراحت از جزیره کیش به عنوان یکی از مناطق مورد علاقه خودشان برای سفر نام میبرند.
«شالبافیان» با تاکید بر اینکه باید بر جذب گردشگر خارجی در کیش توجه ویژهای شود، اظهار کرد: طی تفاهم نامه امضا شده به دنبال حمایت از طرحهای اقامتی نیازمند تسهیلات خواهیم بود.
طرحهای اقامتی و تفریحی کیش مورد حمایت تسهیلاتی میگیرند
به گفته وی، ۶ طرح اقامتی و تفریحی نیازمند تسهیلات در کیش مورد حمایت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قرار گرفتند و روند حمایت از طرحهای گردشگری در این منطقه همچنان ادامه خواهد داشت.
میزبانی کیش در جشنواره «میز گردشگری دسترس پذیر» منجر به تبدیل شدن این طرح به یک الگو در سطح ملی شد
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با قدردانی از برخی اقدامات ابتکاری سازمان منطقه آزاد کیش در جذب گردشگر، گفت: میزبانی کیش در جشنواره «میز گردشگری دسترس پذیر» منجر به تبدیل شدن این طرح به یک الگو در سطح ملی شد و پس از آن شهرهای مختلفی به متناسب سازی مکانهای اقامتی و تفریحی خودشان برای معلولین گرانقدر اقدام کردند.
به گزارش ایرنا، رصد اتفاقات رخ داده نشان میدهد که دولت سیزدهم به دور از هیاهو به دنبال توسعه تجاری و گردشگری در مناطق آزاد به ویژه کیش است، چرا که طی یک سال گذشته همکاری وزارتخانهها با مناطق آزاد بسیار پر رنگ شده است.
کیش به دلیل موقعیت جغرایایی و ژئوپلیتیک خود اهمیت ویژهای در توسعه تجاری و گردشگری کشور ایفا میکند که دیپلماسی موفق دولت مردمی در احیای روابط با کشورهای حاشیه خلیج فارس میتواند محرکی بزرگ برای شتاب بخشی به توسعه آن باشد.