فاروق سلیمانی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: جوجه آوری پرندگان آبزی تالاب بین المللی «کانیبرازان» آغاز و جوجههای بسیاری از پرندگان این تالاب از جمله خوتکا و چنگر سر از تخم بیرون آوردهاند.
وی افزود: برخی از پرندگان آبزی مانند خانواده مرغابی از جمله اردک سرحنایی، مرمری، تاج دار و بلوطی در میان نیزارها که از امنیت بیشتری برخوردار است، لانه سازی و تخم گذاری کردند و طی روزهای آتی به همراه جوجههای خود از لانه خارج میشوند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: در این میان، پرندگان نادری مانند اردک سرسفید که از گونههای در خطر انقراض محسوب میشود نیز دیده شده که بدلیل شرایط مناسب از جمله امنیت و تغذیه در این تالاب لانه سازی کرده است.
وی ادامه داد: پرندگان آبزی و کنارآبزی در این فصل کمتر از لانه خود دور میشوند و در بیشتر اوقات در داخل لانه خود مراقبت تخم یا جوجههای خود هستند و همین امر باعث شده که این تالاب بینالمللی در این فصل زیباتر از سایر فصول به نظر برسد.
برخی از این پرندگان پس از جوجهآوری و با افزایش دما در این منطقه، کوچ خود را به مناطق شمالیتر ادامه میدهند و برخی نیز تا شروع فصل سرما در این تالاب ماندگار میشوند
سلیمانی تاکید کرد: برخی از این پرندگان پس از جوجهآوری و با افزایش دما در این منطقه، کوچ خود را به مناطق شمالیتر ادامه میدهند و برخی نیز تا شروع فصل سرما در این تالاب ماندگار میشوند.
وی از اهالی روستاهای اطراف این تالاب خواست در این مدت از ترددهای غیرضروری در محدوده تالاب خودداری کرده و همکاری بیشتری با محیطبانان و کارشناسان این اداره داشته باشند.
سلیمانی گفت: کارشناسان این اداره در سرشماری زمستانی پرندگان تالاب «کانی برازان» این شهرستان در مجموع حضور بیش از ۳۰ هزار قطعه پرنده آبزی و کنارآبزی را در این تالاب بینالمللی ثبت کردند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد یادآور شد: پرندگان آبزی و کنار آبزی از جمله خوتکا، غاز خاکستری، پلیکان، انواع مرغابی سرسبز و حنایی، تاجدار، فیلوکس، فلامینگو، کشیم بزرگ و گردن سرخ و کوچک، تنجه، آنقوت، خروس کولی، انواع آبچلیک، کاکایی ارمنی و سرسیاه و پرستوی دریایی در تالاب «کانی برازان» هستند.
وی اضافه کرد: این تالاب به دلیل تنوع غذایی و شرایط مناسب به یکی از استراحتگاهها و زیستگاه های مهم پرندگان در شمالغرب کشور تبدیل شده و همه ساله علاوه بر پرندگان بومی پذیرای شمار زیادی انواع پرندگان مهاجر است.
به گزارش ایرنا، تالاب بین المللی «کانیبرازان» مهاباد که نخستین سایت پرنده نگری کشور نیز محسوب میشود با وسعتی افزون بر یک هزار هکتار یکی از مهمترین تالابهای اقماری جنوب دریاچه ارومیه و با ارزش ترین زیستگاه های انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر و بومی در شمالغرب کشور به شمار میرود.
بر اساس آخرین بررسیها، تعداد ۷۵ گونه پرنده آبزی و کنارآبزی متعلق به ۱۱ خانواده در این تالاب شناسایی شده که در صورت اضافه کردن گونههای خشکی زی، این تعداد به بیش از ۱۸۰ گونه خواهد رسید و همین امر اهمیت تالاب را بیش از پیش آشکار میسازد.
در شهرستان مهاباد علاوه بر تالاب بین المللی «کانیبرازان»، تالابهای دایمی «حسن خان» و «قوپی باباعلی» و تالابهای فصلی دیگری از جمله «گروس»، «داشخانه» و «قره قشلاق» نیز وجود دارد.
مهاباد در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.