ساری- ایرنا- مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران با بیان این‌که، تاکنون چهار هزار و ۸۲ مورد از تاریخ شفاهی جامعه ایثارگر این استان ثبت و ضبط شده است، گفت: در این طرح خاطرات والدین شهدا، جانبازان و همسران شهدای استان جمع آوری و مستندسازی شد.

سعید کهنسال روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه پارسال یکهزار و ۹۶۴ مورد تاریخ شفاهی از والدین شهدا، جانبازان و همسران شهدا ثبت و ضبط شد، افزود: این آثار پس از مستندسازی علاوه بر بارگزاری در سامانه مرکز اسناد، هر شب یک اثر نیز به مدت ۱۰ دقیقه از صدا و سیمای مرکز مازندران پخش می شود.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تاکنون نیز ۳۰۴ مورد از تاریخ شفاهی والدین شهدا و جانبازان به بنیاد مرکز ارسال شد، گفت: همچنین جمع‌آوری و مستندسازی ۱۵۲ مورد از تاریخ شفاهی خاطرات والدین شها، جانباران و همسران شهدای این استان نیز در حال انجام است،

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران تصریح کرد: مستندسازی آثار شهدا، ثبت تاریخ شفاهی ایثارگران و روایتگری مهم‌ترین ابزار تاثیرگذار برای رشد و تعالی فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه بوده و ترویج و نهادینه شدن فرهنگ ایثار و شهادت، تنها راه امیدآفرینی و نجات بخش جامعه است.
کهنسال ادامه داد: برای ثبت و ضبط، جمع آوری و مستندسازی خاطرات والدین شهدا، جانباران و همسران شهدا از تمام ظرفیت‌های موجود در استان از جمله پیام آوران ایثار، تشکل ها، گروه‌ها جهادی، معتمدان معین و رسانه ها نیز به شکل مطلوب استفاده می شود.


مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران با اشاره به اثرگذاری این طرح در بین قشر جوان جامعه، خاطرنشان کرد: خاطراتی که پدران و مادران صبور و فداکار شهدا از سجایای اخلاقی و رفتاری فرزندان شهید خود نقل می کنند هر موضوع برای خود یک پیامی دارد که آن نشات گرفته از معنویت و باورهای دینی شهدای گرانقدر است.
کهنسال افزود: امروز نیازمند کسانی هستیم که در دوران هشت سال دفاع مقدس در کنار شهدا با دشمنان جنگیدند، وارد میدان شدند و نقش آفرینی شهدا، جانبازان، آزادگان و همسنگران خود را به شکل‌های مختلف برای جوانان و نوجونان بازگو کنند.

وی، جمع‌آوری و ضبط تاریخ شفاهی والدین معظم شهدای مازندران را از رویکردهای اصلی سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان کرد و ادامه داد: خانواده‌های معزز شهدا سندهای پرافتخار کشورمان هستند و نامشان باید همیشه در صفحات تاریخ انقلاب اسلامی ایران بدرخشد.

مازندران در دوران جنگ تحمیلی ۱۰ هزار و ۴۰۰ شهید، ۳۴ هزار جانباز و ۲ هزار و ۳۶۰ آزاده را در راه دفاع از کیان اسلامی تقدیم انقلاب کرده است.