همدان- ایرنا- رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر گفت: در راستای ساماندهی کوچ عشایر و برخورد با عشایر غیرمجاز با هماهنگی یگان حفاظتی منابع طبیعی و پاسگاه انتظامی مهدویه و زنگنه، از ورود عشایر غیرمجاز به حوزه سد کلان و بخش زند ممانعت و برخورد شد.

«جواد زنگنه» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: همزمان با فرا رسیدن فصل بهار و آغاز کوچ بهاره عشایر، اکیپ‌های ثابت و سیار برای مراقبت از پوشش مراتع و جلوگیری از ورود زودهنگام و غیرمجاز عشایر به این شهرستان مستقر شده است.

وی با تاکید بر این ورود عشایر تا ۱۵ اردیبهشت به این شهرستان ممنوع است، افزود: طی روزهای گذشته عشایر غیرمجاز وارد حوزه سد کلان و بخش زند شدند که با همکاری پاسگاه انتظامی مهدویه و زنگنه علیا و حضور یگان حفاظتی اداره منابع طبیعی این شهرستان، از ورود دام‌های عشایر و عشایر غیرمجاز ممانعت شد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر ادامه داد: حوزه سد کلان و بخش زند جزء ایل‌راه عشایر نیست و عشایر اجازه ورود به این منطقه و مراتع بخش زند را ندارند.

زنگنه بیان کرد: در این راستا با عشایر غیرمجازی که در ارتفاعات روستاهای تله‌جرد و بیدکُرپه در حوزه سد کلان و ارتفاعات روستای پریان در بخش زند مستقر شده بودند، برخورد و نسبت به ترک هر چه سریعتر مراتع این شهرستان تذکرهای لازم داده شد.

وی با بیان اینکه محل اصلی ورود عشایر به شهرستان ملایر از سه راهی بروجرد و نهاوند است، تاکید کرد: منطقه سد کلان و بخش زند جزء ایل‌راه عشایر نیست و عشایر مجاز هستند از محل اصلی وارد و ظرف ۲۴ ساعت و یا به مدت سه تا چهار روز این شهرستان را به سمت استان همدان ترک کنند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر ادامه داد: به همین منظور برای برخورد با عشایر غیرمجازی که از مسیر ایل‌راه حرکت نمی‌کنند، ۲ گروه به صورت ثابت و چهار گروه به صورت سیار در منطقه و حوزه سد کلان مستقر شده‌اند و به صورت روزانه گشت‌زنی‌های لازم را انجام می‌دهند.

زنگنه اظهار داشت: شهرستان ملایر دارای ۲ سامانه عشایری مربوط به روستای «علی‌آباد دمق» و «قلعه آقابیگ» است و عشایر مجاز هستند از مسیر ایل‌راه تعیین شده حرکت کنند.

به گزارش ایرنا؛ ۲۱۰ سامانه عرفی مرتعی در این شهرستان فعال است که از این تعداد ۲۰۸ سامانه روستایی و ۲ سامانه عشایری است که مربوط به روستای «علی‌آباد دمق» و «قلعه آقابیگ» است.

از ۱۷۰ هزار هکتار اراضی منابع طبیعی در شهرستان ملایر، ۱۳۸ هزار هکتار آن را مراتع تشکیل داده است.