به گزارش خبرنگار ایرنا، حمید امینی روز شنبه در دوره آموزشی اجرا و نظارت بر بودجه ادارات کل امور عشایر کشور در ایلام اظهار داشت: مبلغ مصوب سال گذشته از محل اوراق ۵۰۰ میلیارد تومان بود که از این اعتبار ۱۵۰ میلیارد آن تخصیص و برای تامین آب ف تانکر آب رسان و ایل راه ها هزینه شد.
وی افزود: سال ۱۴۰۱ اعتباری معادل سه هزار میلیارد تومان از منابع مختلف به سازمان امور عشایر اختصاص یافت که در تبصره ۱۴ هدفمندی یارانه ها یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان برای عشایر در بخش محرومیت زدایی در نظر گرفته شده بود که تخصیص این اعتبار محقق نشد.
مدیرکل دفتر برنامه و بودجه سازمان امور عشایری وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: امسال سه هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از محل منابع مختلف ، ردیف های اصلی سازمان و تبصره ها مصوب شده که تلاش ها برای تخصیص بیشترین اعتبار از این منابع است.
امینی یادآور شد: ۳۶۰ تانکر آبرسان عشایری در کشور داریم که عمر متوسط بیشتر آنها افزون بر ۲۰ سال است ، سال گذشته از محل ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبارات تخصیصی فروش اوراق ۳۱ دستگاه تانکر خریداری شد و امسال افزایش نوسازی ناوگان تانکرهای آبرسان در دستور کار است.
وی با بیان اینکه منابع دولت محدود است، تاکید کرد: باید از این منابع در حوزه های اولویت داری چون تامین آب، تانکر آبرسان و ساماندهی ایل راه های عشایری استفاده و بهره برداری بهینه کرد و پروژه های مطالعاتی مربوط به عشایر بازنگری و به روزرسانی شود.
مدیرکل دفتر برنامه و بودجه سازمان امور عشایری وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: ایلام رتبه بالایی در رسیدگی به عشایر دارد که باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد ف این اداره کل سال گذشته حدود ۸۰ درصد از بدهی ها را پرداخت و خدمات مطلوبی برای عشایر در زمینه های تامین آب و مدیریت ایل راه ها داشته است.
امینی با اشاره به اینکه طول راه های عشایری کشور ۶۶ هزار کیلومتر مربع است، تاکید کرد: برای سال جاری اعتبارات مناسبی برای ایل راه ها در اختیار استان ایلام قرار داده می شود تا حدود ۲۰ درصد راه های عشایری استان ساماندهی شود.
وی در مورد تامین دستگاه های تانکر آبرسان هم توضیح داد: امسال به استان هایی که تعداد جمعیت عشایری بومی زیادی دارند تعداد پنج یا ۶ دستگاه تانکر نو واگذار خواهد شد.
مدیرکل امور عشایر استان ایلام هم گفت: اعتبارات امور عشایر استان در سال ۱۴۰۱ حدود ۴۰ میلیارد تومان بود که نسبت به سال قبل تر آن سه برابر افزایش داشت.
فرشاد یاسمی افزود: این اعتبار در حوزه هایی چون نگهداری و مرمت ایل راه ها، آبرسانی سیار و تامین سوخت فسیلی در مناطق قشلاقی (گرمسیر) هزینه شد.
وی یادآور شد: همچنین تسهیلاتی به مبلغ ۱۶ میلیارد تومان از محل بند ب ماده ۵۲ ملی پرداخت و در بخش زنجیره تولید، عرضه و مصرف گوشت قرمز هزینه شد.
مدیرکل امور عشایر استان ایلام در مورد برگزاری این کارگاه آموزشی هم توضیح داد: این دوره به منظور تبادل و تعامل نظر بین مدیران طرح و برنامه ادارات کل امور عشایر کشور به میزبانی استان ایلام در حال انجام است.
یاسمی معرفی قابلیت ها و ظرفیت های جامعه عشایری برای مباحثی چون برنامه ریزی و تخصیص و هزینه کرد اعتبارات در سال جاری را از دیگر اهداف این دوره آموزشی برشمرد.
وی تاکید کرد: یکی از مهمترین اهداف این دوره آموزشی دیده شدن ظرفیت های جامعه عشایری در اعتبارات کلان ملی است.
به گزارش ایرنا، این دوره آموزشی با حضور مدیران طرح و برنامه ادارات کل امور عشایر کشور از استان های مختلف به مدت ۲ روز در سالن جلسات هتل زاگرس ایلام در حال انجام است.
در این کارگاه ۲ روزه مدیرکل دفتر برنامه و بودجه وزارت جهاد کشاورزی و مدیرکل دفتر پروزه های سرمایه گذاری اشتغال روستایی و فراگیر وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز حضور دارند.