«پیمان حصادی» روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره نرخ مصوب جدید خرید تضمینی چغندرقند، افزود: بر اساس نرخ مصوب جدید چغندرقند نسبت به مصوبه سال گذشته ۲۳ درصد افزایش قیمت پیدا کرده است که این افزایش قیمت ناشی از هزینههای تمام شده تولید شامل کود، سم، بذر، دستمزد کارگری، انرژی، حمل و نقل است.
به گفته وی، سال گذشته نرخ خرید تضمینی هر کیلوگرم چغندرقند ۱۶ عیار ۲ هزار و ۲۷۰ تومان بود که ۴۰۰ تومان کرایه حمل و نقل و برای عیار بالای ۱۶ نیز مبلغی در نظر گرفته شده بود.
کاهش سطح زیرکشت تولید چغندرقند به دلیل تاخیر در اعلام نرخ جدید
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: اکنون سطح زیرکشت چغندرقند ۷۰ هزار هکتار (کشت بهاره) است که نسبت به سال گذشته ۳۰ هزار هکتار کاهش را نشان میدهد در حالی که اگر نرخ مصوب در اسفندماه اعلام میشد، کاهشی در سطح زیرکشت نداشتیم.
وی یادآور شد: سال گذشته سطح زیرکشت چغندرقند ۹۰ هزار هکتار بوده است.
حصادی تصریح کرد: سال گذشته ۶ میلیون و ۷۹۸ هزار تن چغندرقند در سطح زیرکشت ۱۱۳ هزار و ۳۸ هکتار (مجموع کشت بهاره و پاییزه) تولید شده بود که البته امسال تلاش داشتیم سطح زیرکشت قراردادی این محصول را به ۱۰۰ هزار هکتار برسانیم که محقق نشد.
وی نیاز سالانه کشور به شکر را ۲.۲ میلیون تن عنوان کرد و گفت: سال گذشته ۸۹۴ هزار تن شکر از محل تولید چغندرقند استحصال شده بود که به انضمام شکر استحصالی از محل تولید نیشکر در مجموع این رقم به یک میلیون و ۴۴۰ هزار تن رسید و مابقی نیاز کشور هر ساله از محل واردات تامین میشود.