تهران- ایرنا- رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی شاهنامه فردوسی را سرشار از حکمت و عقل‌ورزی خواند و گفت: هر گاه بخواهیم از پاسداشت زبان فارسی حرف بزنیم باید از فردوسی سخن بگوییم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، غلامعلی حداد عادل در نخستین همایش «قند پارسی» که امروز شنبه ۲۳ اردیبهشت‌ماه در محل تالار رودکی تهران برگزار شد ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: هر جا سخن از زبان فارسی و ایران و ایرانی و هویت ایرانی است پای فردوسی در میان است‌. برای ایرانیان مایه افتخار است که کتابی با بیش از هزار سال سابقه دارند و بعد از هزار سال همه ان را می خوانند و می فهمند. در میان ملت‌ها کم نظیر است که یک کتاب رابطه خود را با مردم بعد از هزار سال حفظ کرده باشد.

وی با بیان یان که گروه‌های مختلف مردم همه با فردوسی سر و کار دارند افزود: در شهرها و روستاها شاهنامه را برای عامه مردم می‌خواندند. حتی تعزیه سیاوش برگزار می‌شده و روستاییان می‌گریستند. در شهرها هم با نقالی آموزه‌های فردوسی را منتقل می‌کردند. شاهنامه را اگر به یک ظرف بلورین تشبیه کنیم هم ظرف و هم مظروف آن برای ما اهمیت دارد. فردوسی به عنوان مسلمان شیعه تاریخ ایران را از دریچه نگاه خود نقل کرده است و هویت ایرانی را نشان داده است.

حداد عادل با تاکید بر این که شاهنامه گنجینه‌ای برای شاعران و لغت‌شناسان است گفت: همه کشورها نیاز به هویت ملی دارند تا در برابر طوفان جهانی شدن و جهانی‌سازی خودشان را حفظ کنند. ما هم با فرهنگ اسلامی- ایرانی و زبان فارسی هویت خودمان را گرامی می‌داریم. هر کسی در هر جای جهان بخواهد ایران و زبان فارسی را بشناسد باید فردوسی را هم بشناسد. امیدوارم این میراث ارزشمند را گرانمایه‌تر به نسل آینده بسپاریم.