عباس حاجکناری روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا در پاسخ به این سئوال مبنی بر اینکه کادر فنی سابق تیم ملی برای مبارزه یزدانی برابر تیلور در فینال المپیک توکیو آیا برنامهای داشت یا خیر؟ پاسخ داد: ما برای آن مبارزه برنامه داشتیم. حسن با آن آمادگی که داشت باید برنده مبارزه فینال المپیک میشد اما در ۱۶ ثانیه آخر، آن اتفاق رخ نداد اما در مبارزه بعدی آنها در فینال پیکارهای جهانی ۲۰۲۱ اسلو رخ داد، چرا که حسن متوجه شده بود باید چه کند.
دارنده مدال طلای پیکارهای جهانی ۱۹۹۷ کراسنویارسک ادامه داد: حسن برای کشتی گرفتن با تیلور البته تاقبل از جهانی نروژ و المپیک باید دست زیر کتف را مانند اسلحهای که ۱۰ تیر دارد را نباید هر ۱۰ تیر را یک دفعه شلیک میکرد و مرحله به مرحله باید انجام میداد که در المپیک و جهانی نروژ به موقع این تکنیک را به کار گرفت اما در فینال المپیک توکیو، لحظات آخر دیگر ایستادنی نداشت، یا در آن لحظات باید دوباره زیر کتف حریف میزد و او را نگه میداشت، ثانیه پایانی آن مبارزه دیگر لحظه ایستادن حسن نبود؛ اما چند ماه بعد و بعد از المپیک آن خودباوری باعث شد و فهیمد که با تیلور هول نشود و ترسی نداشت که نفس کم بیاورد. حسن در نروژ با تلاش و غیرت خودش آن کاری را که باید انجام بدهد را انجام داد.
وی خاطر نشان کرد: یزدانی بعد از جهانی نروژ بایستی به بار فنی خودش اضافه میکرد و به طور حتم اگر بودم چیزهای دیگری را از لحاظ فنی به او اضافه میکردم به دلیل آنکه کشتیگیری که در جهانی میبازد، کسی نیست که شکست را انکار کند بلکه روی ضعفش کار میکند، همان کاری که تیلور کرد. تیلور بعد از شکست مقابل حسن ۲ کار مهم انجام داد، اول پذیرفت که باخته و بعد رفت زیر کتفهایی را که به راحتی به حسن میداد را قفل کرد. کار دیگری که انجام داد، گرفتنهایش بود. اما حسن با همان برد هیچ اتفاق دیگری برایش رخ نداد؛ در حالی که در طول یک سال تا جهانی ۲۰۲۲، فاصلهای بود که حسن از بالا به حریفش نگاه میکرد و میتوانست چند تا از ضعفهایش را برطرف کند و یا نقاط قوتش را قویتر میکرد.
دارنده مدال طلا و نقره پیکارهای قهرمانی جهان ادامه داد: در جلو و عقب رفتنهای تیلور لحظاتی پای راستش مقابل حریف قرار میگیرد و خودش عقب میرود و برای گرفتن او آن لحظه بهترین زمان است. حسن میتواند همان زیر کتف زدن را قدرتمندتر انجام دهد و یک جاهایی در گرفتن پاها، اقدام کند و سومین کار این است که روی عقب رفتنها و موقعی که حریف میآید شلوغ میکند، به خصوص وسط تشک اقدام به زیرگیری کند. تیلور در وسط تشک، هیچکاره است اما در کنارهها باید حواسش باشد و این لحظات را باید از پاشنه روی پنجهها بیاید که در این شرایط حتی از آمدن تیلور هم میتواند استفاده کند.
وی در بخش دیگری در خصوص تغییر وزن کامران قاسمپور به وزن ۹۷ کیلوگرم نیز گفت: اگر بخواهیم او را به یک باره در این وزن به قهرمانی جهانی ببریم، من فکر میکنم که به مشکل بر میخوریم. اگر چند تا مسابقه را میرفت و با ضعیفترین ۹۷ تن به تن میشد، محک خوبی برای او بود و یکی از مدالآورهای المپیک میتواند باشد. ولی اگر بخواهد از جهانی برود و یک افتی کند و دوباره خودش را جمع کند برای المپیک، من فکر نمیکنم که بتواند خودش را جمع کند.
وی همچنین در خصوص عملکرد تیم ملی کشتی آزاد در پیکارهای قهرمانی آسیا نیز گفت: غیر از آن کارهایی که در اردوهای تیم ملی باید برای ملیپوشان انجام دهیم، مربیان باید نفر به نفر از لحاظ آمادگی جسمانی، تغذیه و فنی کار کنند. آن چیزی را که من دیدم متوجه شدم بدنهای ملیپوشان زیر فشار آنچنانی بود و یا اینکه در گزینش نفرات مشکل داشت. از برخی نفرات گلایه دارم، مانند رحمان عموزاد که بدنش بدن خودش نبود و هر چقدر برنامه سنگین و فشار باشد اما او در قهرمانی آسیا با اسم خودش میتوانست کشتی بگیرد. یا علیرضا کریمی آن آمادگی بدنی لازم را نداشت.
این مربی سازنده مازندرانی در خصوص پیشبینی خود از پیکارهای جهانی خاطر نشان کرد: همان انرژی که فکر میکنم از المپیک و جهانی بود هنوز در تیم ملی است و در کنار آن با انتخاب درست و با اعتماد کردن به نفرات میتوانند نتیجه بهتری بگیرند. ولی با کشتیهایی که از نمایندگان کشورهای مختلف مانند ژاپن، چین و کشتیگیران ازبک و قزاق میبینم برای کشتیگیران جدید ما میتواند سخت باشد چون کاری نکردند و فکر میکنم که اگر میخواهند اینها را پشت سر بگذارند باید قویتر کار کنند تا بتوانند جهانی امسال را هر جوری هست بگذرانند تا یک سال بعد در المپیک با یک برنامهریزی خوبی داشته باشند.