گنبدکاووس - ایرنا - مسوول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان امور عشایر ایران با اشاره به سهم ۲۵ درصدی جامعه عشایری در تولید گوشت قرمز کشور برلزوم اهتمام دستگاه‌های حاکمیتی و فرهنگی به این قشر با هدف تحقق رشد تولید مورد نظر رهبر معظم انقلاب تاکید کرد.

حجت الاسلام "محمد رحیمی" روز یکشنبه در حاشیه دیدار با کارکنان اداره کل امور عشایر گلستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بابیان اینکه تولید ۲۵ درصد گوشت قرمز توسط جامعه عشایری، رقم بالایی است و یک نقش و اثرگذاری بزرگ در اقتصاد کلان کشور محسوب می‌شود، افزود: اگرچه تولیدات عشایر وابسته به دیگر نهادها و ارگان‌ها نیست اما به سبب خشکسالی‌های چند سال اخیر و تغییرات اقلیمی و زیست بوم آنها، این قشر کم توقع باید مورد حمایت ویژه قرار گیرند.

مسوول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان امور عشایر ایران نقش عشایر را در همه موضوعات و حتی در تاریخ تمدن ایران سازنده دانست و ادامه داد: مطابق آیین نامه شورای عالی عشایر، همه دستگاه‌های حاکمیتی و اجرایی از جمله ۱۷ نهاد و سازمان فرهنگی موظف هستند به جامعه عشایری همانند دو جامعه شهری و روستایی با تخصیص منابع اعتباری خدمات ارائه نمایند.

وی گفت: انتظار ما از همکارانمان در ادارات کل امور عشایر در استان‌ها این است که از دستگاه‌هایی که برابر قوانین وظیفه خدمات رسانی به عشایر را برعهده دارند، مطالبه گری کنند.

حجت الاسلام رحیمی افزود: بعضا توسط سایر دستگاه‌های خدمات رسان تصور می‌شود که سازمان امور عشایر وظیفه خدمات رسانی به جامعه زیرمجموعه خود را دارد در حالی که این سازمان صرفا تسهیل‌گری، مطالبه گری و نیاز سنجی کرده و به دستگاه‌ها اعلام می‌کند بنابراین خدمات رسانی به جامعه عشایر برابر قوانین، برعهده همه دستگاه‌های حاکمیتی، اجرایی و فرهنگی است.

وی بابیان اینکه بیشتر مسوولان هر جا صحبت از عشایر بوده، دلسوزانه پای این قشر ایستادند، اضافه کرد: انتظار ما از مسوولان دستگاه‌های حاکمیتی، اجرایی و فرهنگی این است در سالی که بنام "رشد تولید" نامگذاری شده و با توجه به خشکسالی‌ و کم بارشی‌های اخیر در بیشتر استان‌ها، به جامعه عشایر اهتمام بیشتری داشته باشند.

حجت الاسلام رحیمی تصریح کرد: زندگی، فرهنگ و زیست عشایر به دام و تولید آن بستگی دارد و همه باید در این مسیر به عشایر در تولید کمک کنند.

هفته‌های فرهنگی عشایر برگزار می‌شود

مسوول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان امور عشایر همچنین از برگزاری هفته‌های فرهنگی ویژه استان‌های عشایری کشور خبر داد و گفت: این هفته‌ها به‌منظور معرفی جامعه عشایری، فرهنگ، آداب و رسوم، نخبگان و سهم آنها در تولید و اقتصاد جامعه به سایر مردمان یک استان برگزار می‌شود.

حجت الاسلام رحیمی بابیان اینکه هر استان عشایری می‌تواند یک هفته مشخص را به‌عنوان هفته فرهنگی پیش بینی و برنامه‌های لازم را اجرا کند، ابراز امیدواری کرد با برگزاری این هفته‌ها، روند خدمت رسانی به عشایر سرعت بیشتری بگیرد.

بازدید از مناطق عشایری گنبدکاووس و مراوه‌تپه و دیدار با عشایر بومی گلستان بخشی از برنامه‌های سفر این مقام مسوول به این استان است.

مطابق داده‌های اداره کل امور عشایری گلستان، جمعیت عشایری استان چهار هزار و ۲۰۰ خانوار با بیش از ۲۳ هزار نفر سکنه است که ۵۰ درصد این خانوارها عشایر بومی ترکمن و بقیه عشایر استان‌های خراسان رضوی، شمالی و سمنان هستند.

عشایر گلستان اعم از بومی و کوچنده در مجموع ۷۶۰ هزار راس دام برای پرورش در اختیار دارند که در ۳۵۰ هزار هکتار از مراتع گنبدکاووس، مراوه‌تپه و کلاله در شرق استان مشغول فعالیت هستند.

چهار هزار و ۷۶۵ تن گوشت قرمز، ۶۰۰ تن پشم و ۹ هزار و ۹۴۹ تن شیر در کنار محصولات صنایع دستی از جمله تولیدات جامعه عشایری استان گلستان در سال ۱۴۰۰ به حساب می‌آید.

۴۰ درصد عشایر غیربومی به‌دلیل خشکسالی از مراتع گلستان خارج شدند

عشایر گلستان از ۱۹ هزار گردشگر نوروزی پذیرایی کردند

خشکسالی، تامین علوفه دام عشایر گلستان را با مشکل مواجه کرد