علی آرزومندی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا در خصوص شرایط این روزهای بسکتبال، اظهار کرد: در سالهای نه چندان دور به عنوان یکی از قطبهای آسیا از کیفیت بالایی هم برخوردار بود. تیمهای آسیایی برابر ما از پیش باخته بودند اما الان تیمهایی مانند ژاپن و چین کجا هستند؟ همان تیمهایی که برابر ما فرصت عرض اندام نداشتند الان در NBA نماینده دارند و همه اینها نشان میدهد نه تنها فاصلهها از بین رفته بلکه از ما پیش هم گرفتهاند و الان ما هستیم که باید خلاء به وجود آمده را از بین ببریم.
وی ادامه داد: باید بدانیم کجا هستیم و قرار است به کجا برسیم. باید بررسی شود چرا بسکتبال به این روز افتاده و با این روند در چند سال آینده قرار است به کجا برسیم. برخی میگویند بسکتبال ایران دچار افت محسوس شده اما یک تفسیر دیگر این است که سرعت رشد ما نسبت به کشورهای دیگر کمتر شده و آنها از ما پیشی گرفتهاند.
این کارشناس بسکتبال ایران تصریح کرد: در این خصوص عوامل مختلف میتواند دخیل باشد، از جمله آنکه شرایط اقتصادی و عدم پشتوانهسازی و توجه نکردن به تیمهای پایه را باید مد نظر قرار داد. در همین فصل در دو مقطع زمانی، لیگ را به دلیل بازیهای ملی تعطیل کردیم که اثرات خود را به همراه داشت. اگر نتوانیم وضعیت بسکتبال را بالانس کنیم بدون شک دچار مشکلاتی خواهیم شد و نباید در آن مسیر قرار بگیریم.
وی در خصوص اینکه آیا حضور مربیان خارجی در ایران موجب رشد و توسعه این ورزش شده یا خیر، گفت: بدون شک این حضور باعث توسعه شده اما اینکه آنها در چه مقطع زمانی و با چه سیاستی آمدهاند نیازمند یک بررسی، تحلیل جامع و کامل است و بعد از آن میتوانیم در خصوص آن اظهار نظر کنیم.
آرزومندی ادامه داد: هر مربی در حد بضاعت خود میتواند کمکحال باشد، اما بستگی دارد که چه چیزی از او میخواهیم و آیا او در چارچوب سیاستهای مد نظر میتواند حرکت کند یا خیر. سالها بود آیندهنگری در بسکتبال را فدای نتیجه میکردیم و باید این نگرش تغییر کند. در ورزش فراز و فرود طبیعی است چرا که یک تیم نمیتواند همواره خود را در سطح اول نگاه دارد، اسپانیا در مقطعی قهرمان المپیک شد و بعد از چند سال افت نسبی را هم تجربه کرد و این موضوع طبیعی است. مهم این است که شما بتوانید به خوبی و در زمان مناسب چالش و مشکل اصلی را تشخیص دهید چرا که تشخیص بهتر از درمان است و اگر به درستی انجام نشود حتی ممکن است مسیر اشتباهی را طی کنیم.