به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، این روزها مصلی امام خمینی(ره) تهران مملو از جمعیت بسیاری است که برای بازدید از سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب آمدهاند برخی دست پر و برخی هم کمتر و شاید به خرید چند کتابی اکتفا کردهاند.
نتایج تحقیقات به عمل آمده نشان میدهد که سرانه مطالعه در کشور فقط ۱۲ دقیقه است که شامل کتاب، روزنامه، ادعیه و دیگر موارد میشود در حالی که این رقم در کشوری مانند ژاپن ۸ ساعت است.
به سراغ بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب رفتیم تا این سوال را بپرسیم که روزانه چقدر کتاب میخوانند و آخرین کتابی که خواندهاند چیست؟
مرد بازنشستهای که با دقت نظارهگر کتابها بود و به دنبال کتابی خاص میگشت گفت که روزانه به طور متوسط یک ساعت مطالعه دارد اگر چه در برخی روزها شاید ۶ ساعت هم مطالعه داشته است.
او میگوید: الان هم کتاب دوزخ دانته را در دست مطالعه دارم که تا سرود پنجم آن را خواندهام.
کارمند دیگری که روز گذشته را برای بازدید بچههایش اختصاص داده و امروز هم به تنهایی به نمایشگاه آمده بود، گفت: روزانه بیش از ۴۰ دقیقه دستکم مطالعه دارم.
او درباره آخرین کتابی که خوانده اظهار داشت: اکنون مشغول خواندن کتاب سهروردی، سهرودی و اشراق اثر استاد دینانی هستم که درباره فلسفه سهرودی و اشراق و شهود است.
یک دانشجوی مقطع ارشد شیمی هم گفت روزی دو تا سه ساعت مطالعه درسی و غیر درسی دارم و در کنار کتابهای درسی به ادبیات بسیار علاقمند است.
او کتاب دید و بازدید جلال آل احمد را در دست مطالعه دارد که به گفته او راجع به سنتهای دیرین و کارهای گذشتگان است.
خانم خانهداری هم که به همراه فرزند خردسالش به نمایشگاه آمده بود گفت: سررشتهای در طب سنتی دارد و به دنبال کتابهایی در این زمینه است.
او که تلاش دارد درباره طب سنتی تحقیقات و مطالعات خود را افزایش دهد، اظهار داشت: روزانه یک تا یک ساعت و ۳۰ دقیقه بویژه در زمینه طب سنتی و در کنار اینها ادبی و هنری مطالعه دارم.
کتاب را به عنوان کتاب شاید کمتر بخوانم اما با عنوان این که مسالهای را حل کنم میخوانم یک نویسنده افغان هم گفت: از آنجایی که پژوهش میکنم روزانه مطالعات خود را دارم. کتاب را به عنوان کتاب شاید کمتر بخوانم اما با عنوان این که مسالهای را حل کنم کتابهای زیادی میخوانم.
دانشجوی دیگری هم به مطالعه کتاب چهار اثر درباره زندگی اثری از فلورانس اسکاول شین اشاره کرد و گفت: قشنگ یادم نمیآید از میان جملات کتاب اما باعث تحولات زیادی در زندگیام شده است. ملت عشق از نویسنده ترک را خواندهام و یکی از کتابهای بسیار مورد علاقه من بود
ناشر افغان مقیم استرالیا هم گفت: ملت عشق از نویسنده ترک را خواندهام و یکی از کتابهای بسیار مورد علاقه من بود. کلام بسیار زیبایی است که هر نویسندهای را جذب می کند و مملو از معرفتهای عرفانی کلام مولاناست.
اینها تنها بخش خیلی کوچکی از میان بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب بودند که نشان میداد ساعاتی از روز را در کنار دیگر مشغلههایشان به خواندن کتاب و مطالعات دیگر اختصاص میدهند اما این واقعیت را نمی شود کتمان کرد که سرانه مطالعه در ایران به مراتب کمتر از دیگر کشورهاست که شاید یکی از علتهای اصلی آن گرانی کاغذ و کتاب باشد.