تهران - ایرنا - دبیر اجرایی جامعه جراحان ایران گفت: کاهش تمایل به تخصص‌های پزشکی و جراحی یا اصولا مهاجرت پزشکان، پرستاران و جراحان تاثیرات مستقیمی بر سلامت، بهداشت و درمان جامعه خواهد گذاشت.

به گزارش ایرنا، احمد میر روز یکشنبه در چهل و چهارمین همایش جامعه جراحان ایران در مرکز همایشهای رازی افزود: مشکل پزشکان جوان همیشه برای جامعه جراحان حائز اهمیت بوده، مدام کوشش شده تا موقعیت جراحان جوان در نظر گرفته شود و شرایط آنان را بهبود ببخشیم. یکی از این مسائل که زندگی پزشکان جوان را تحت تاثیر قرار می دهد مرتبط با تعرفه ها است.

وی اظهار داشت: موضوع تعرفه پزشکی همیشه در جامعه جراحان مورد بحث و بررسی قرار گرفته و به شکل نامه های متعدد و دیدارهای خصوصی یا رسمی و غیر رسمی پیگیری شده و به مقامات ذیصلاح یادآور شده، به اعتقاد جامعه جراحان باید تعیین تعرفه های پزشکی به عهده خدمت دهندگان حوزه سلامت یعنی نمایندگانی ازجامعه پزشکی باشد که لازمه اجرایی شدن آن تصویب قانون در مجلس است. ما به دنبال آن هستیم که تعیین تعرفه های پزشکی منطقی باشد و به دست نمایندگانی در سازمان نظام پزشکی انجام شود و ضرورت دارد شرکت های بیمه گر و وزارت بهداشت مساعدتهایی را در این زمینه داشته باشند.

میر تصریح کرد: کاهش تمایل به حرفه پزشکی و کاهش رغبت همکاران برای گذراندن دوره های تخصصی پزشکی یکی از نگرانی های مهم جامعه جراحان ایران است. بسیاری از رشته ها و ردیف های تخصص مدتهاست که خالی مانده و پزشکان تمایلی به ادامه مسیر علمی و تحصیلی در زمینه برخی تخصص ها در کشور ندارند.

وی افزود: یکی از نشانه های این پدیده نگران کننده، مهاجرت و خروج پزشکان از کشور به قصد کشورهای مختلف دنیا حتی کشورهای همسایه است. جامعه جراحان پیوسته در این موارد با وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی، گفتگوهای متعدد و جلسات مختلفی برگزار کرده است که امیدواریم به نتیجه مثبت برسد.

وی ادامه داد: وقتی یک پزشک، پرستار یا ماما از کشور خارج می شود و موقعیت خوب یا پر درآمدی در خارج از ایران به دست می آورد، گرچه این شخص از نظر اقتصادی یا اجتماعی سود می برد ولی در نهایت بخشی از مردم هستند که از خدمات او محروم خواهند شد. یعنی یک فرد از جمع افرادی که می توانست به این ملت خدمت کند کم شده، باید در اقصی نقاط ایران پزشک داشته باشیم تا در کوتاه ترین زمان ممکن بر بالین بیماران خود در دورترین و محروم ترین نقاط کشور حاضر شوند.

این عضو جامع جراحان ایران خاطرنشان کرد: وقتی تعداد پزشک و پرستار در کشور کم شود، آسیب آن بطور مستقیم و غیرمستقیم به مردم کشورمان خواهد رسید. جامعه جراحان بخاطر آینده مردم و آینده رشته جراحی در ایران، وظیفه خود میداند که به این موضوع ورود پیدا کند و بارها نیز برای رسیدگی به این مسائل تاکید کردیم. ما نمی توانیم بگوییم جامعه پزشکی کشور در حال پیر شدن است ولی اگر با همین روند اقدامات و تصمیم گیری های کلان پیش برویم بطور حتم کشور در آینده با گونه متفاوتی از مشکلات مواجه خواهد شد.

به گفته میر، اگر امروز یک پزشک، ایران را ترک کند علاوه بر اینکه نتایج فقدان این فرد امروز مشهود است اما پیامدهای غیر قابل جبران آن یک دهه بعد بروز می کند. کاهش رغبت به انجام کارهای پزشکی در میان جامعه پزشکی حداقل یک دهه آینده با نبود پزشک و متخصص برای خدمت در نقاط محروم و دور دست ایران خود را نشان خواهد داد؛ بطور حتم آن زمان برای هر تصمیم جدیدی دیر است.

وی تصریح کرد: در مجموع حدود ۲ هزار نفر در یازده رشته مختلف جراحی با جامعه جراحان ارتباط داشته و ۱۵ شاخه استانی در کشور جامعه جراحان را همراهی می کنند.

چهل و چهارمین همایش جامعه جراحان ایران ۲۳ تا ۲۷ اردیبهشت در مرکز همایشهای رازی برگزار است.