به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، عزتالله ضرغامی در پایان نشست پاسخگویی به تماسهای مردمی در مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری، نخستین اقدام این وزارتخانه در صدور مجوزها برای بومگردی را تفویض بسیاری از کارها به استانها دانست و گفت: گاهی صدور مجوزها در هزارتوی وزارتخانه گیر میکند و ممکن است در صدور آنها فساد نیز رخ دهد. پس از این تفویض و پیشگامی وزارت میراث فرهنگی در این زمینه، سازمان اداری و استخدامی هم از آن استقبال کرد.
ضرغامی افزود: در اولین نشست آغاز مسئولیت با موضوع صنایع دستی، اعلام کردم هرکس در سامانه اعلامی وارد شده و اعلام شروع فعالیت کند از نظر ما مجوز محسوب میشود و میراث در این زمینه جدیت دارد تا از کسی که در این زمینه توانمندی دارد حمایت کند تا مشمول برخی از موانع ناسالم قرار نگیرد و بتواند کار خود را انجام دهد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی توضیح داد: در کنار این حمایتها اما مسائل دیگری هم وجود دارد و این گونه نیست که هر کسی وارد هرجایی شد، بتواند هرکاری بکند. در هر فعالیتی باید ظرافتهای آن در نظر گرفته شود. به همین دلیل هم برخی از این ۲۹۹ رشته اعلام شده به دلیل ملاحظاتی نمیتواند اعلان محور باشد. این ملاحظات شامل ملاحظات اجتماعی و برخی جنبههای اقتصادی است که دلیل وجود حساسیت روی برخی از این رشتهها هم همین و برای دفاع از حقوق عامه است. مردم در بسیاری از حوزهها مجوز لازم را دریافت میکنند اما سامانه اعلام شده پیگیری نظارتی هم دارد.
وی با تاکید بر اینکه وزارتخانه باید نظارت پسینی داشته باشد، گفت: برخی از حوزهها دقت و نظارت پیچیده تری میخواهد که کارشناس این کار به نمایندگی از دولت وزارتخانه است.
ضرغامی تصریح کرد: باید صدای واحد از دولت بلند شود و بخشهای مختلف منتقد یکدیگر نباشند و مسائل را در خود دولت حل کنند.
وزیر میراث فرهنگی و گردشگری درباره حمایت از بوم گردیها در مناطق مختلف کشور هم گفت: در اطلاعیه مجموعه فعالان بومگردی از وزارت میراث به دلیل توجه تاریخی و بی نظیر به بومگردها قدردانی کرد که نشان میدهد سیاست دولت مردمی در این زمینه بسیار روشن و جدی است.
ضرغامی بر حمایت دولت از بومگردها و تسهیل صدور مجوز برای آنها تأکید کرد و گفت که اولویت اول به کار گرفتن امکانات مردم در خارج از شهرها برای بومگردی است.
وی توضیح داد: وزارتخانه میراث فرهنگی در عمل به تبصره ۱۸ قانون بودجه بهترین عملکرد را در بین دستگاهها داشته و ۴۹ هزار نفر اشتغال ایجاد کرده است؛ این آمار ۱۰۰ درصد تعهد وزارتخانه است و از نظر صحتسنجی وزارتخانه اول است.
ضرغامی با تأکید بر اینکه پلمپ مراکز گردشگری به دلیل مشکلات حجاب، اولین راهحل نیست، توضیح داد: باید دقت شود ظرفیتهای ایجاد شده پایداری داشته باشد و وزارت میراث فرهنگی بومگردی را در اولویت کاری خود دارد و هرکس در هر جایی بخواهد در این حوزه فعالیت کند ما حمایت خواهیم کرد.
وزیر میراث فرهنگی نگهداری درست از اشیا گرانقیمت، میراث ملی و تاریخی کشور را جز وظایف اصلی این وزارتخانه دانست و گفت: یگان حفاظت وزارتخانه ۲هزار نفر هستند که فداکارانه و با کمترین امکانات از بزرگترین ثروت ملی ایران و گنجهای ایران محافظت میکنند.
وی افزود: نگهداری از اشیاء تاریخی کار بزرگی است که تاکنون به خوبی انجام گرفته و هرجا هم موضوع و چالشی وجود داشته باشد با همکاری نهادهای اطلاعاتی آن را برطرف میکنیم. اشیا با پروتکلهای دقیق در گنجهها و مخازن مخصوص نگهداری و حفاظت میشود و این اشیای ملی به صورت دورهای در جشنوارههای مختلف در معرض دید مردم قرار میگیرند.
وزیر میراث فرهنگی درباره افزایش قیمت بلیت موزهها هم تصریح کرد: دربرابر این افزایش قیمت مقاومت میکنیم.