تهران- ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه جمعیت هلال احمر فرشتگان نجات جامعه هستند، گفت: استفاده این سازمان از نظرات نخبگان و دستاوردهای علمی روند ارائه خدمات را به مردم بهبود می‌بخشد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از وزارت علوم، دکتر محمدعلی ‌زلفی‌گل امروز در نخستین هم اندیشی جمعیت هلال احمر با جامعه نخبگان اظهار داشت: از هلال احمر انتظار می رود در کنار ماموریت های خود به بحث مهم پیش بینی و پیشگیری در حوادث با استفاده از اطلاعات و داده های علوم مختلف توجه داشته باشد تا آسیب های ناشی از حوادث کاهش یابد.

وی پیشگیری از آسیب های فضای مجازی برای نوجوانان و جوانان، استفاده از نظرات نخبگان برای پیشبرد بهتر امور این جمعیت و نیز کمک به دانش آموزان کم بضاعت در مناطق کم برخوردار برای ورود به دانشگاه را از انتظارت خود از این سازمان مردمی اعلام کرد.

زلفی گل گفت: هرگاه بر نیروی مردم تکیه کردیم، موفق بودیم و موفقیت‌های هلال احمر نیز ناشی از اتکای این جمعیت به نیروی مردمی است همانگونه که در دفاع مقدس به‌رغم اینکه حکومت های استکباری شرق و غرب علیه جمهوری اسلامی ایران بودند با بسیج مردمی و حضور مردم توانستیم تمام خاک میهن را حفظ کنیم.

وی افزود: اینکه جمعیت هلال احمر توانسته است افراد بیشتری را جذب این جمعیت کند، موفقیت بزرگی به شمار می رود.

وزیر علوم فعالیت هایی را که توسط اعضای جمعیت هلال احمر در کمک رساندن به مردم در حوادث انجام می شود، مصداق کار خیر دانست و گفت کار خیر فقط بخشش مال و انفاق مال در راه خدا نیست بلکه هر اقدامی را که برای آسایش و رفاه مردم و حل مشکلات آنها انجام می دهیم، کار خیر است که در این زمینه جمعیت هلال احمر از سازمان های پیشگام و پیشرو است.

زلفی گل با اشاره به اینکه هرقدر از دستاوردهای علمی در زمینه های آموزش، پژوهش و فناوری که در جمعیت هلال احمر نیز بخشی به این موضوع اختصاص دارد استفاده کنیم، خواهیم توانست بیشترین بهره‌وری و بازدهی را داشته باشیم چرا که علم به ما قدرت فرازمینی و فرامکانی می دهد و غیرممکن‌ها را ممکن می کند.

وی تاکید کرد: اینکه جمعیت هلال احمر نسبت به جذب نخبگان در این سازمان اقدام کرده، امری بسیار پسندیده و مطلوب است و همین مزیت می‌تواند قدرت پیش بینی و پیشگویی این سازمان را در مقابله و مواجهه با حوادث بیشتر کند.

زلفی گل تاکید کرد: انتظار می رود جمعیت هلال احمر برنامه‌های مدونی را برای پیش بینی و پیشگیری از حوادث تهیه کند تا شاهد کمترین تلفات در حوادث باشیم.

وی با اشاره به اینکه در کنار جامعه واقعی، امروز با جامعه ای روبرو هستیم که در فضای مجازی جریان دارد، گفت: جمعیت هلال احمر می تواند به نهادهای ذیربط در مواجهه با آسیب های فضای مجازی نیز کمک کند.

زلفی گل با اشاره به اینکه هر جا که بحث کمک به بخشی از جامعه در میان است، نام جمعیت هلال احمر را می‌شنویم، ادامه داد: جمعیت هلال احمر می تواند به اندازه وسع و امکانات خود در استان ها به دانش آموزان مستعدی که علاقه و توانایی کافی برای ادامه تحصیل در دانشگاه را دارند ولی به دلیل مشکلات مالی امکان آن را ندارند کمک کند تا تحصیلات دانشگاهی خود را ادامه دهند.

وی با اشاره به اینکه وزارت علوم برای آشنایی دانشجویان با پیشرفت های کشور در صنایع، اردوهای راهیان پیشرفت را طراحی کرده است، گفت: سازمان جمعیت هلال احمر می تواند از دانشجویان برای حضور در بخش های تولیدی این سازمان که در بخش تولید تجهیزات و وسایل مورد نیاز برای جمعیت تلاش می کنند، دعوت کند تا آنها نیز با مشاهده فعالیت های صورت گرفته در این سازمان، امید بیشتری به کشور پیدا کنند.

زلفی گل در پایان سخنان خود بار دیگر به استفاده بیشتر جمعیت هلال احمر از نظریات، دستاوردها و پژوهش‌های علمی و فناوری برای ارائه خدمات بهتر به مردم و افراد آسیب دیده تاکید کرد و افزود: اگر امروز در بخشی از جامعه با مشکلاتی مواجه هستیم به دلیل این است که اهمیت علم را به طور کامل باور نکرده‌ایم، گفتمان علمی را حاکم نکرده‌ایم و جورچین و نقشه کاملی از نظام علم و فناوری کشور ترسیم نداریم که جایگاه هر بخش و سازمان نسبت به علم و فناوری روشن باشد.

در این مراسم لباس جمعیت هلال احمر به وزیر علوم اهدا و کارت عضویت ایشان در این جمعیت صادر شد.

همچنین در جریان برگزاری اولین همایش ارتباط جامعه نخبگان کشور با جمعیت هلال‌احمر، با حضور وزیر علوم از چهار کتاب تازه منتشر شده در انتشارات دانشگاه جامع علمی و کاربردی هلال احمر با عناوین «مسئولیت اجتماعی شرکتی»، «درسنامه کمک‌های اولیه»،«اصول جست‌وجو و نجات در کوهستان» و «تاثیر تغییرات اقلیمی‌ بر سوانح» و همچنین فراخوان رویداد علمی کاربرد هوش مصنوعی در ماموریت‌های هلال احمر رونمایی شد.