به گزارش ایرنا، حمیدرضا عقاب نشین روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: مرحله نخست این شهرک که به تازگی به تصویب هیات دولت رسیده است در زمینی به مساحت ۲۰ هکتار در شهرهشتگرد شهرستان ساوجبلاغ احداث می شود.
وی در خصوص دلایل ایجاد این شهرک فناوری خاطرنشان کرد: شهرکهای فناوری کمک شایان توجهی به نهادینه سازی و کارآمد نمودن فرایندهای تولید، انتقال، جذب، بومی سازی و اشاعه فناوری های نوین، استقرار نظام تجاری سازی و گسترش کارآفرینی و فرهنگ کار آفرینی داشته و ارتباطات و جریان دانش، میان نهادهای دولتی، واحدهای تولیدی فناور، موسسات تحقیق و توسعه و مراکز آموزشی و پژوهشی را تسهیل می کنند.
عقاب نشین ، ارتقاء و بهبود ساختار صنعتی استان البرز از طریق تجهیز صنایع موجود به فناوری های برتر و اولویت دار را از دیگر شاخصه های شهرک فناوری دانست و افزود: شهرک فناوری مجموعه ای است که ضمن فراهم آوری زیر ساخت مناسب برای استقرار واحدهای فناور تولیدی، خدماتی و مشاوره ای با گردآوری و تجمیع اجزای دخیل در توسعه فناوری، زمینه ارائه حمایت های نرم افزاری لازم برای ایجاد کسب و کارهای تولیدی خرد، کوچک و متوسط مبتنی بر فناوری های جدید را فراهم می کند و از طرف دیگر با اشاعه فناوریهای جدید در کسب و کارهای تولیدی، زمینه ارتقاء توان رقابتی و توسعه فعالیتهای آنها را پدید می آورد.
بنا به گفته مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان البرز در شهرک فناوری مانند سایر شهرک های صنعتی، تولید انبوه کالا نداریم اما به جای آن تولید آزمایشی در دستور کار است؛ چرا که تمرکز شرکت های مستقر در آن که دانش بنیان و فناور هستند انجام مطالعه، تحقیق و رفع نیازهای فناورانه صنایع است.
عقاب نشین ادامه داد: نحوه کار و فعالیت شهرک های فناوری با پارک های علم و فناوری شباهت هایی دارد اما راهبرد اصلی شرکت های مستقر در شهرک های فناوری، تامین نیازهای فناورانه صنایع است.
وی با اشاره به تصویب ایجاد ۴۰ شهرک فناوری در هیات دولت گفت: پس از خرید زمین مورد نیاز جهت احداث این شهرک به دنبال عملیاتی کردن و احداث این شهرک هستیم و آیین کلنگ زنی آن به زودی انجام خواهد شد.
استان البرز دارای ۱۳ شهر تولیدی صنعتی و در مجموع سه هزارو۵۰۰ واحد تولیدی صنعتی بزرگ ، متوسط و کوچک دارد.