به گزارش روز دوشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی، وحید واسطه در این خصوص اظهار کرد: این چاه ها در شهرستان های بجنورد، اسفراین، شیروان و مانه و سملقان با هماهنگی مراجع قضایی و انتظامی در فروردین و اردیبهشت ماه مسدود شد.
وی افزود: با بسته شده این چاهها از برداشت غیرمجاز ۱۶۹ هزار متر مکعب آب در سال جلوگیری شد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی تصریح کرد: این کار در راستای فعالیت ها و وظایف عملیاتی مدیریت منابع آب زیرزمینی درچارچوب سیاست های وزارت نیرو و انجام تکالیف قانونی در راستای بند هـ ماده ۴۵ قانون توزیع عادلانه آب برای صیانت از منابع آب زیرزمینی انجام شده است.
بر اساس بند هـ ماده ۴۵ قانون توزیع عادلانه آب؛ هر کس بدون رعایت مقررات قانون به حفر چاه، قنات و یا بهره برداری از منابع آب مبادرت کند بر اعاده وضع سابق و جبران خسارت وارده به ۱۰ تا ۵۰ ضربه شلاق و یا از ۱۵ روز تا سه ماه حبس تادیبی برحسب موارد جرم به نظر حاکم شرع محکوم می شوند.
توقیف یک دستگاه حفاری غیرمجاز چاه آب در شیروان
وی در ادامه از توقیف یک دستگاه حفاری غیرمجاز چاه آب در شهرستان شیروان خبر داد و گفت: این دستگاه حفاری از نوع تراکتوری است و در زمین های شهر قوشخانه از توابع شهرستان شیروان در هنگام فعالیت، شناسایی و با همکای مقام قضایی و نیروی انتظامی توقیف شد.
واسطه تصریح کرد: به استناد ماده ۱۳ قانون توزیع عادلانه آب، تمامی اشخاص که مبادرت به حفر چاه با وسایل موتوری می نمایند، می بایست پروانه صلاحیت حفاری را از وزارت نیرو دریافت نمایند که دستگاه فوق علاوه بر عدم داشتن مشخصات فنی استاندارد، پروانه صلاحیت حفاری نیز نداشته است.
سالانه از سه هزار و ۳۶۶ حلقه چاه استان بیش از ۴۰۴ میلیون متر مکعب آب برداشت می شود که از مجموع چاه های این استان ۲ هزار و ۶۵ حلقه چاه کشاورزی، ۹۳۸ واحد صنعتی و مابقی چاه ها نیز برای تامین آب شرب است.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار از مساحت این استان را اراضی کشاورزی تشکیل می دهد که از جمعیت یک میلیون نفر حدود ۳۸ درصد در بخش کشاورزی اشتغال دارند که این میانگین در سطح ملی حدود ۱۹ درصد اعلام شده است.