به گزارش ایرنا ، سیدروحالله محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران به انجام کاوش باستانشناسی و لایهنگاری اثر تاریخی قلعه یری اشاره کرد و افزود: هدف از این کاوش شناخت فرهنگهای پیش از تاریخی، تاریخی و اسلامی دشت اردبیل و شناسایی استقرارگاههای مسیر جاده تاریخی قفقاز بود.
او خاطرنشان کرد: این کاوش و مطالعه در قالب تفاهمنامه پژوهشی اداره کل میراث فرهنگی استان اردبیل با دانشگاهها و توسط دانشگاه مازندران انجام شد که در ادامه مطالعات تخصصی آثار شناسایی شده نیز انجام میشود.
محمدی اظهار کرد: مطالعات آرکئوبوتانی (گیاه باستانشناسی) جهت شناخت محیط زیست و پوشش گیاهی منطقه و مطالعات پتروگرافی بر روی دادههای سفالی و مطالعات استخوانشناسی جهت شناسایی پوشش جانوری منطقه بر روی آثار به دست آمده از این کاوش پیشبینی شده و انجام میشود.
رئیس گروه باستانشناسی اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل با اشاره به اهمیت مطالعات روی آثار به دست آمده، گفت: با هماهنگی پژوهشکده باستانشناسی نمونههای مطالعاتی مواد آلی، گردههای گیاهی، استخوانی و سفال حاصل از کاوش، جهت آنالیز به آزمایشگاههای معتبر خارجی ارسال میشود.
شهرستان نیر با آثار فراوان باستانی و تاریخی در ۳۰ کیلومتری جنوب غربی اردبیل و در مسیر جاده ترانزیتی اردبیل ، سراب واقع شده است.
پل تاریخی قرمز (قرمیزی کورپی) بر روی رودخانه آغلاغان یا نیرچائی مربوط به دوره صفوی در بافت مرکزی شهر ، بقعه کورائیم در روستای کورائیم متعلق به قرن هفتم هجری ، کاروانسرای شاه عباسی یا رباط سنگی در کنار جاده قدیم نیر - سراب ، دهکدههای صخرهای اباذر و گلستان با فضاهای معماری خاص ، غار فرهاد یا فرهاد کهلی و آیی قالاسی از جمله آثار تاریخی شهرستان نیر است.