به گزارش خبرنگار ایرنا، نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر کشور در این مراسم گفت: کتاب فقه امداد و نجات مبنای کار در جریان امداد و نجات را مشخص کرده و در سند و روایات این کتاب بسیار دقت شده و مورد بررسی قرار گرفته است.
حجت الاسلام عبدالحسین معزی ادامه داد: مطالعه این کتاب توسط همکاران هلالاحمر، باعث رشد فکری و ارتقای فرهنگ دینی در آنها خواهد شد.
وی بیان کرد: دین فقط مسائل انتزاعی نیست که امور ذهنی ما را در بر گیرد، بلکه با داشتن ارکان سهگانه اعتقادات، احکام و اخلاق در عرصه زندگی بشر حضور دارد.
به گفته وی، مهمترین بخش دین، اخلاق است و دین بدون اخلاق فایده ای ندارد.
مدیر حوزه علمیه خراسان نیز در این مراسم گفت: توفیقات روحانیون صرفا در بیان احکام و اقامه نماز و مسائل علمی نبوده است، بلکه نقش محوری آنان پناه آسیبدیدگان است که این قشر را در طول تاریخ ماندگار کرده است.
حجت الاسلام علی خیاط افزود: حوزههای علمیه در بحث خدمات اجتماعی از نزدیکترین همکاران جمعیت هلالاحمر هستند و سالها قبل از اینکه چنین جمعیتی تشکیل شود بسیاری از خدمات را در طول تاریخ بر دوش کشیده و نقش اجتماعی خود را در حوادث و گرفتاریها ایفا کردهاند.
وی ادامه داد: بعد از انقلاب اسلامی به دلیل اینکه بسیاری از مسئولیتها تعریف شده و بعضی کارکردهای روحانیت کمتر شد ولی باز هم همواره در شرایط ویژه و گرفتاریها در کنار مردم بودهاند. یکی از بارزترین مصداقهای این حضور پررنگ در ایام کرونا بود که فعالیت گروههای جهادی طلاب در کنار بخشهای دیگر بوده است.
مدیر حوزه علیمه خراسان گفت: طلاب میتوانند همکاران خوبی برای جمعیت هلالاحمر بوده و مکمل یکدیگر باشند.
وی افزود: از منظر علمی پویایی حوزههای علمیه همواره این بوده که تلاش کردهاند در تحقیقات علمی خود روزآمد و کارآمد باشند و به گرفتاری مردم بپردازند و اگر بخواهیم در تحقیقات خود جنبه کاربردی را رعایت نکرده و صرفا تحقیقات بنیادی در حوزههای خاصی را انجام دهیم، نتیجه آن چاپ نوشتهای است که در قفسه کتابخانهها قرار میگیرد ولی آنچه مشکلات و گرفتاری مردم است وقتی در قالبهای خاص خود طراحی میشود.
حجت الاسلام خیاط اظهار داشت: از سیاستهایی که در حوزه علمیه خراسان در حوزه پژوهشی به آن اهمیت داده و تقویت میکنیم این است که پژوهشها بهسمت مسائل و موضوعات کاربردی هدایت شود.
نگاه امدادگران مسلمان صرفا بشردوستانه نیست
مدیر عامل جمعیت هلالاحمر خراسان رضوی نیز گفت: امیدواریم همکاریها بین جمعیت هلالاحمر جمهوری اسلامی و حوزه علمیه خراسان بیش از پیش ادامه داشته باشد.
محسن ذاکریان افزود: جمعیت هلالاحمر، نهادی جهانی است و حتی در بسیاری از کشورها افرادی بدون هرگونه اعتقاد دینی و بهجهت روحیه بشردوستی و بیطرفی در صحنهها حضور یافته و خدماتی ارائه میدهند.
وی ادامه داد: آنچه این جمعیت را در کشور ما متفاوت میکند، رنگ الهی است که به خدمات این جمعیت زده میشود و نگاه امدادگران مسلمان، صرفا بشردوستانه نیست، بلکه گامبرداشتن برای خدا است.
کتاب فقه امداد ونجات، در عرصه پاسخگویی به مسائل نظری و عینی، دانش پژوهان، امدادگران و نجاتگران این عرصه تخصصی و سازمانی است که با مشارکت جمعیت هلال احمر و حوزه علمیه خراسان توسط انتشارات این حوزه در ۲۴۷ صفحه با تقریظ آیت الله جعفر سبحانی و تالیف محمدرضا علیزاده مقدم چاپ و منتشر شده است.