تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۰۷:۴۱

همدان- ایرنا- رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر گفت: یکی از منبت‌کاران و هنرمندان پیکرتراش ملایری در حرکتی بی‌نظیر، نقش داستان‌های شاهنامه فردوسی را روی مبلمان منبت به تصویر می‌کشد.

"ابراهیم جلیلی" روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: به مناسبت روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی از "بهروز کریمی" هنرمند پیکرتراش و منبت‌کار ملایری تجلیل شد.

وی افزود: "بهروز کریمی" بیش از ۳۸ سال است که در زمینه هنر منبت‌کاری و پیکرتراشی فعالیت دارد و تصاویر و نقش و نگار داستان‌های شاهنامه را در مبلمان منبت به تصویر کشیده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر بیان کرد: یک دست مبلمان منبت از تصاویر داستان‌های سیمرغ، زال و رستم و کاوه آهنگر توسط این هنرمند پیکرتراش ملایر به تصویر کشیده شده و تاکنون چند دست از این مبلمان تولید و عرضه کرده است.

جلیلی ادامه داد: استاد "امیر صادقی" از شاهنامه خوانان مشهور کشور از مشتریان مبلمان منبت منقش به داستان‌های شاهنامه "بهروز کریمی" است که افتخاری بزرگ برای شهر جهانی مبلمان منبت به شمار می رود.

وی گفت: در راستای حمایت از هنرمندان منبت‌کار ملایری و همچنین پاسداشت حکیم "ابوالقاسم فردوسی" شاعر حماسه‌سرای ایرانی و روز زبان فارسی، از "بهروز کریمی" هنرمند پیکرتراش ملایری تجلیل شد.

به گزارش ایرنا؛ ۲۵ اردیبهشت سالروز بزرگداشت فردوسی شاعر حماسه‌سرای بلندآوازه ایران‌زمین و روز پاسداشت ادبیات و زبان فارسی است.

فردوسی با اثر سترگش "شاهنامه" که بی‌شک گرانبهاترین متن تاریخ زبان فارسی است، حیاتی دوباره به این زبان بخشید و نامش تا همیشه تاریخ ماندگار شد.

شهرستان ملایر دارای حدود ۱۱ هزار منبت‌کار است که در پنج هزار و ۶۰۰ کارگاه کوچک و بزرگ فعالیت می‌کنند و تعداد فعالان این هنرصنعت به صورت غیرمستقیم به بیش از ۲۵ هزار نفر می‌رسد.

بهمن‌ماه سال ۱۳۹۸ بر اساس تصمیم شورای جهانی صنایع دستی، منبت ملایر در فهرست صنایع دستی جهان به ثبت رسید و بیش از ۶۰ درصد از تولید مبلمان منبت کشور را به خود اختصاص داده است.