به گزارش ایرنا، محمد کریم آریا مدیرکل بهزیستی کهگیلویه وبویراحمد روز دوشنبه با تعدادی از معلولان که از مناطق مختلف استان در محل دفتر کنفرانس بهزیستی حضور یافته بودند با روحیه مردمی و امیدبخش با آن ها دیدار کرد و پای دردل دل ها و خواسته های متعدد آنان نشست .
در میان مراجعان زنی بود که مورد خشونت خانگی قرار گرفته بود و اکنون فرزند و شوهرش در کمپ رفته بودند و طلب کمک هزینه و شغل داشت، دیگری مادر بزرگ پیری بود که دست نوه اش را گرفته بود و می خواست از این نوه بی سرپرستس مراقبت کند اما هیچ پولی در بساط نداشت، یکی دیگر مادری بود که ۱۱ سال از فرزند فلج مغزی اش مراقبت می کرد و زیر بار مخارج داروهای فرزندش کمر خم کرده بود و به امید حق پرستاری به بهزیستی آمده بود.
این زن می گفت فرزندش توانایی بلع ندارد و به همین سبب هزینه های زیادی برای خوراک آن به خانواده تحمیل می شود و ۱۱ سال به دنبال برقراری حق پرستاری بودم اما امروز به دستور مدیرکل قرار است حق پرستاری ام برقرار شود.
بسیاری از متقاضیان دیدار با مدیرکل بیکار بودند و خواهان اشتغال پایدار و یا تسهیلات بودند که مدیرکل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: اخیرا مجوز اشتغال ۵۰ نفر اخذ شده که چنین مجوزی بیسابقه بوده است.
محمد کریم آریا مدیرکل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: به حق دولت سیزدهم نگاه ویژه ای به مناطق محروم به ویژه استان کم برخوردار کهگیلویه و بویراحمد دارد و در این مدت یک سال رویدادهای مهمی در بهزیستی استان شاهد بودیم.
وی افزود: روزانه حداقل ۱۰۰ نفر مراجعه کننده در دفتر مدیریت پذیرش می شوند البته معاونتها هم بهصورت جداگانه مراجعان را میپذیرند و هیچ محدودیتی برای دیدارهای مردمی وجود ندارد.
مدیرکل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: در این مدت، مهمترین دغدغه ما افراد پشت نوبت بود که تعداد آنها هشت هزار و ۵۰۰ نفر بود که در سالیان گذشته پشت نوت دریافت مستمری در بهزیستی استان قرار داشتند.
وی اظهار کرد: یکی دیگر از دغدغههای اداره کل بهزیستی استان حق پرستاری بود در حالی که تعداد بهرهمند از حق پرستاری در بهزیستی استان، ۴۶۰ نفر تا انتهای سال ۱۴۰۰ بود، اما آن را به هزار و ۲۶۵ نفر افزایش دادیم.
مدیرکل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: یکی از مشکلات اساسی جامعه هدف توانمند ما، نداشتن بازار فروش جهت محصولاتی است که با زحمات فراوان تولید می کند و بنابراین ایجاد بازارچه و نمایشگاه های دائمی تولیدات مددجویان و معلولان می تواند نقش موثری در راستای استقال، خودکفایی و ثبات شغلی برای این افراد داشته باشد.
آریا گفت: این وعده هم محقق شد و در راستای این دغدغه مهم ۱۰ باب مغازه توسط یک خیر غیر بومی برای فروش محصولات در اختیار ادارهکل قرار داده شد که ۱۰ خرداد افتتاحیه آن انجام میشود.
وی ادامه داد: هم استانی ها و گردشگران برای انجام خریدهای خود می توانند به این بازارچه که در گلستان ۱۰ شهر یاسوج قرار دارد مراجعه کنند.
مدیرکل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه بهزیستی پیشگامتر از دستگاههای متولی، برای ورزش معلولین قدم برمیدارد، اضافه کرد: ما ورزشکاران ناشنوایی داریم که قهرمان آسیا شدهاند.
آریا بیان کرد: علاوه بر احداث یک چمن مصنوعی در محوطه این ادارهکل، یک زمین والیبال ساحلی نیز احداث شده است.
وی ادامه داد: نیازمندیهای جامعه هدف بهزیستی گسترده و عمق محرومیت استان کهگیلویه و بویراحمد زیاد است که می طلبد سایر دستگاهها نیز باید پای کار باشند تا همگی بتوانیم نیازهای این مددجویان را برطرف کنیم.
وی مهمترین هدف خود را رسیدگی به مددجویان بهزیستی عنوان کرد و گفت: هدف این سازمان تأمین سبد معیشتی جامعه هدف بهزیستی هستیم نه سبد آرای نمایندگان بنابراین باید هر چه بیشتر از سیاسیکاری دوری کنیم.
مدیرکل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرد: باید این نگاه در جامعه گسترش یابد که نگاههای سیاسی نباید جایگاهی در مدیریت بهزیستی داشته باشند.
وی با انتقاد از برخی دستگاههای استانی، افزود: برخی از دستگاهها به وظایف خود در قبال جامعه بهزیستی توجهی ندارند و کم کاری کرده اند برای نمونه شرکت نفت در پرداخت سهم مسئولیت اجتماعی خود، اقدام قابل توجهی برای این قشر انجام نداده است.
آریا ابراز کرد: تسهیلات تکلیفی تبصره ۱۶ به چند بانک استان ارائه شده اما بانک اقتصاد نوین تاکنون به هیچکدام از تعهدات خود عمل نکرده است این در حالی است که جامعه معلولین استان یکی از نیازمندترین اقشار در استان هستند و به این تسهیلات نیاز دارند.
سازمان بهزیستی کشور، به موجب لایحه قانونی سال ۱۳۵۹ در جهت تحقق مفاد اصول ۳، ٢١ و ٢۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در زمینه تحقق عدالت اجتماعی تشکیل شده است.
کودکان بی سرپرست، سالمندان، معلولان جسمی و ذهنی، روشندلان، افراد ناشنوا، زنان سرپرست خانوار و یتیمان از مهمترین اقشار جامعه هدف بهزیستی هستند و حمایت از این گروه ها برای دستیابی به سلامت اجتماعی مهم و اثرگذار است.
کهگیلویه و بویراحمد استان محرومی است که تقریبا یک سوم جمعیت آن زیر پوشش نهادهای حمایتی قرار دارند و بسیاری از مددجویان تحت حمایت در استان با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند.