تهران- ایرنا- ژانگ جون نماینده دائم چین در سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت این سازمان گفت: چین خواهان یک راه‌حل فوری سیاسی برای حل بحران جنگ در اوکراین است.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، نماینده دائم چین در سازمان ملل افزود: لازم است شرایطی برای آغاز رایزنی‌ها فراهم شود و نمی‌توان سال‌ها در انتظار از سرگیری مذاکرات درباره اوکراین ماند.

ژانگ با تاکید بر اهمیت بسیار زیاد یافتن یک راه‌ حل سیاسی فوری برای بحران جنگ در اوکراین، گفت: هیچ پاسخ ساده‌ای برای این موضوع پیچیده وجود ندارد ولی هر راه‌ حل جامعی همیشه با برداشتن گام اول آغاز می‌شود.

نماینده دائم چین در سازمان مل خاطرنشان کرد: ما باید شرایط را برای مذاکره فراهم کنیم و مانند برخی کشورها برای سوء استفاده از آن، بر آتش این درگیری دامن نزنیم.

ژانگ گفت: لی هوی نماینده ویژه چین هم‌اکنون عازم لهستان، فرانسه، اوکراین، آلمان و روسیه شده و برای دستیابی به یک راه‌حل سیاسی برای بحران اوکراین، با همه گفت وگو خواهد کرد.

در همین ارتباط، وانگ ونبین سخنگوی وزارت خارجه چین روز شنبه اعلام کرد: قرار است لی هوی سفیر سابق چین در مسکو و نماینده دولت چین در امور اوراسیا به عنوان نماینده ویژه این کشور برای کمک به حل بحران اوکراین از ۲۵ اردیبهشت ماه جاری برای گفت‌ وگو در خصوص حل و فصل سیاسی این بحران به چند کشور اروپایی از جمله اوکراین، لهستان، فرانسه، آلمان و روسیه سفر کند.

وی تصریح کرد از زمان آغاز بحران اوکراین، چین به طور فعالانه مذاکرات صلح را به شیوه‌ای عینی و عادلانه پیش برده است.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

از برگزاری دور اول و دوم گفت‌ وگوهای صلح بین روسیه و اوکراین در هفته نخست این درگیری‌ها تا آخرین روزها و ساعت‌های سال ۲۰۲۲ که از یک طرف مسکو برای ادامه مذاکرات اعلام آمادگی می‌کرد و کی‌یف در واشنگتن به دنبال دریافت حمایت‌های مالی و تسلیحاتی بیشتر برای ادامه جنگ بود گرفته، تا هفته نخست سال جدید میلادی که پیشنهاد آتش‌بس یک‌جانبه روسیه از طرف اوکراین رد شد و اروپا از ارسال سامانه‌های جدید نظامی به اوکراین پرده برداشت؛ تاکنون دورنمایی برای صلح دیده نشده است.