تهران- ایرنا- منابع خبری دوشنبه شب گزارش دادند، وزیر خارجه دولت وحدت ملی لیبی در سفر به عمان با وزیر خارجه این کشور دیدار و درباره مسائل منطقه‌ای گفت وگو کرد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری آناتولی ترکیه، «نجلا المنقوش» وزیر خارجه لیبی در سفر به عمان در مسقط با «بدر البوسعیدی» وزیر خارجه این کشور دیدار و گفت وگو کرد.

بر اساس این گزارش، دو طرف راه‌های تقویت روابط دوجانبه و نیز تحولات عربی و منطقه‌ای و تقویت همکاری‌های دولت لیبی و عمان در زمینه‌های مختلف را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

وزیر خارجه دولت وحدت ملی لیبی همچنین با «سلطان بن محمد النعمانی» وزیر دفتر سلطنتی عمان دیدار و گفت وگو کرد.

المنقوش با ابراز خرسندی از روابط برادرانه لیبی و عمان، از تلاش‌های این کشور در حل بحران‌ها و مسائل منطقه‌ای و بین المللی و حمایت از دستیابی به صلح قدردانی کرد.

وزیر خارجه دولت وحدت ملی لیبی پیش از سفر به عمان در قطر حضور داشت و با محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست وزیر و وزیر خارجه این کشور دیدار و گفت وگو کرده بود.

وزیر خارجه لیبی سفر خود به کشورهای عربی منطقه را از روز شنبه با سفر به بحرین آغاز کرد و در تلاش است تا پیش از برگزاری اجلاس سران کشورهای عربی در جده در ۱۹ می (۲۹ اردیبهشت)، حمایت کشورهای عربی برای برگزاری انتخابات در لیبی و حفظ اجماع عربی در حمایت از ثبات در این کشور را جلب کند.

لیبی از سال ۲۰۱۱ تاکنون دچار بی‌ثباتی شده و شاهد درگیری گروه‌های مختلفی بوده تا جایی که گروه‌های مسلح در این کشور به دو بخش شرقی (طبرق) و غربی (طرابلس) تبدیل و با حمایت برخی کشورها با یکدیگر وارد جنگ شدند.

هم اکنون در لیبی دو دولت سر کار است که هریک خود را دولت قانونی می‌داند. الدبیبه رئیس دولت وحدت ملی لیبی است که برآمده از توافقنامه‌های سیاسی زیر نظر سازمان ملل در بیش از یکسال پیش است و در آن سو، پارلمان لیبی که در منطقه طبرق در شرق لیبی مستقر است به «فتحی پاشاغا» به عنوان نخست وزیر در ماه مارس گذشته رای اعتماد داد اما در مقابل، الدبیبه تحویل قدرت به پاشاغا را نمی‌پذیرد و می‌گوید که قدرت را تنها از طریق برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی به یک دولت منتخب تحویل خواهد داد.

دولت موقت لیبی که در اوایل سال ۲۰۲۱ از طریق یک طرح صلح مورد حمایت سازمان ملل تشکیل شد، قرار بود تا زمان انتخابات برنامه ریزی شده در دسامبر همان سال ادامه داشته باشد و مشروعیت آن نیز اکنون مورد مناقشه است.