تهران- ایرنا- معاون پارلمانی رئیس‌جمهور گفت: مشکلات اقتصادی نباید مسائل فرهنگی را تحت تاثیر قرار دهد و مردم از کتاب و کتاب خواندن دور شوند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، از سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، دکتر سیدمحمد حسینی اظهار کرد: حضور و بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، نشانۀ اهتمام ویژۀ ایشان به مسئلۀ کتاب و کتاب‌خوانی است. البته خود رهبر انقلاب نیز آثار ارزشمندی در نمایشگاه کتاب دارند که توسط دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری ارائه می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه برخی از سخنرانی‌ها، نوشته‌ها و گفتارهای رهبری در قالب کتاب منتشر شده‌اند، بیان کرد: این آثار به گونه‌ای هستند که در بیانشان نیازی به ویرایش نیست و این نشان از اشراف عمیق رهبر انقلاب به ادبیات است و از این جهت توصیه می‌کنم کسانی که می‌خواهند با منظومۀ فکری ایشان آشنا شوند، آنها را مطالعه کنند.

وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه تصریح کرد: در نمایشگاه امسال، کتاب‌های متنوعی از بحث مربوط به فلسطین تا مسائل مربوط به غرب‌شناسی، دشمن‌شناسی، اسلام ناب و اسلام آمریکایی و... ارائه شده است و امیدوارم نسل جوان بیشتر با این اندیشه‌ها آشنا شوند.

وی با اشاره به کتاب‌های مورد علاقه خود گفت: بنا به رشتۀ تحصیلی بنده که فقه و حقوق است، کتاب‌های حوزۀ الهیات را بیشتر مطالعه می‌کنم. همچنین کتاب‌های تفسیر، تاریخ اسلام، مباحث فلسفی، مسائل سیاسی و جهانی، مشاهیر و مفاخر را نیز مطالعه می‌کنم.

دکتر حسینی در ادامه به معرفی کتاب کتاب «کنز و المعرفة فی الکتاب و السنه» پرداخت و اظهار کرد: این کتاب بر اساس حروف الفبا و شامل ۱ هزار و ۴۲۰ واژه از آیه‌های قرآن و چندین حدیث است. البته ممکن است این کتاب برای مردم عادی قابل استفاده نباشد اما برای کسانی که اهل تحقیق هستند و می خواهند روی واژه‌ها و مفاهیم‌شان کار کنند، کتاب ارزنده‌ای است.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور دربارۀ حضور در نمایشگاه خاطرنشان کرد: یکی از مزیت‌های نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران این است که کتاب‌های متنوعی از ناشران مختلف حضور دارد و این نمایشگاه هر ساله میعادگاه دوست‌داران کتاب است.

این نویسنده و استاد دانشگاه با اشاره به بحث گرانی کاغذ و کیفیت کاغذ بیان کرد: کاغذ از کالاهای وارداتی است و اجناسی که وارداتی هستند باید برای آن ارز پرداخت شود. خوشبختانه در زمان حاضر در داخل کشور تولید کاغذ به مرحلۀ خوبی رسیده و بخشی از نیازها را تأمین می‌کند. ما می‌توانیم کیفیت کاغذ را ارتقا دهیم. روند خوبی شروع شده و باید بیشتر هم از جهت کمّی و هم از جهت کیفی روی آن کار شود و توسعه پیدا کند. نکتۀ مهم این است که مشکلات اقتصادی نباید مسائل فرهنگی را تحت تاثیر قرار دهد و مردم از کتاب و کتاب خواندن دور شوند.

وی با بیان اینکه در بحث فرهنگ، «مسئلۀ کتاب» در اولویت است، تاکیدکرد: اختصاص سهمیۀ کتاب به کارمندان، برگزاری مسابقه های متنوع فرهنگی با موضوع کتاب و کتاب‌خوانی، احداث کتابخانه در شهرهای مختلف و... از جمله اقداماتی است که باید در نظر گرفته شوند. البته نباید همۀ وظایف را به دوش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بگذاریم بلکه همه باید احساس مسئولیت کنند.

دکتر حسینی در ادامه یادآور شد: در بودجۀ امسال برای نخستین بار، تکلیف شده است ۵ درصد بودجۀ دانشگاه‌ها به مباحث فرهنگی اختصاص پیدا کند. این اقدامات باید انجام شود، البته کافی نیست. قطعاً هرچقدر بتوانیم درآمد کشور را بیشتر کنیم حتماً به بحث فرهنگ هم توجه بیشتری می‌شود و کتاب می‌تواند در سبد خانوارها جایگاهی مناسب داشته باشد.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور افزود: رئیس جمهوری هم بارها بر این مسئله تاکید کرده‌اند. خود مردم هم باید مطالبه کنند و به مسئلۀ فرهنگ بها دهند تا مسئولان در این زمینه بیشتر فعال شوند و کارهای مفیدی صورت گیرد. طبق شعار امسال نمایشگاه کتاب، «آینده خواندنی است» یعنی مطالعۀ با تحقیق و پژوهش است که آینده را می‌سازد. در اقتصاد هم بحث اقتصاد دانش‌بنیان مطرح می‌شود، یعنی همه چیز بر پایۀ فکر و اندیشه است. همۀ حوزه‌ها نیاز به مطالعه، اندیشه و تفکر دارند.

وی در پایان گفت: ما در هر شرایطی که هستیم اگر دغدغه داشته باشیم، موقعیت آن را پیدا می‌کنیم و برای اینکه بخواهیم کار درست را انجام دهیم بنا به مقتضیات روز و عصر ارتباطات، استفاده از کتاب‌های الکترونیک و پادکست‌ها می‌توانند راهگشا باشند. همچنین هر خانواده‌ای نیاز دارد مطالعه داشته باشد تا بتواند به سؤالات و نیازهای فرزندانشان در راستای تعلیم و تربیت صحیح پاسخ دهد.

گفتنی است، تلویزیون اینترنتی کتاب در سی‌وچهارمین نمایشگاه بین المللی تهران، در دو بخش مجزای «استودیو شبکه کتاب» و «غرفه کتاب» فعالیت دارد.