به گزارش روز سه شنبه ایرنا، بر اساس یافتههای شبکه اطلاع رسانی «ویچ»، گوشت، ماست و سبزیجات از جمله اقلامی هستند که نسبت به یک سال گذشته تقریباً دو برابر شده اند.
تحقیقات صورت گرفته از ۲۶ هزار محصول در فروشگاههای زنجیرهای انگلیس نشان میدهد که قیمت آب معدنی، ماهی، غذاهای آماده سرد، پنیر، آب میوه و شکلات افزایش یافته است.
تورم ماهانه مواد غذایی در آوریل ۰.۱ درصد نسبت به ماه قبل، کاهش نشان میدهد و از ۱۷.۲ به ۱۷.۱ درصد رسیده اما این نوسان برای مردم انگلیس که با افزایش افسارگسیخته قیمتها و بحران هزینههای زندگی مواجه هستند، چندان محسوس نیست.
«ربکا توبی» مدیر ارشد بخش تجارت و تعامل با سرمایهگذاران در بنیاد غذا گفت: «ما میدانیم که بحران فعلی قیمت مواد غذایی باعث شده که بسیاری از خانوارها از اقلام ضروری خود بکاهند. با توجه به اینکه سطح فقر غذایی در میان کودکان در سال منتهی به ژانویه ۲۰۲۳ دو برابر شده است، دولت باید فوراً اقدام کند تا اطمینان حاصل شود که همه می توانند از عهده خرید و دسترسی به مواد ضروری سالم برآیند.»
وی هشدار داد که در غیر این صورت، «شاهد پیامدهای درازمدت بهداشتی و اقتصادی ناشی از بحران هزینه زندگی خواهیم بود که در سالهای آینده رخ خواهد داد.»
چندی پیش هم پژوهشکده انگلیسی «کانتار» با انتشار گزارشی اعلام کرد که نرخ تورم مواد غذایی از سال ۲۰۰۸ که ثبت دادهها در این زمینه آغاز شد، به بالاترین حد رسیده و اگر مردم عادتهای خرید خود را تغییر ندهند، ۸۱۱ پوند (۹۷۸ دلار) به قبوض سالانه آنها اضافه میشود.
بر اساس این گزارش، مردم انگلیس این روزها به طور فزاینده ای از خرید اقلام مارک دار و گران صرف نظر کرده و محصولات ارزانتر خریداری میکنند.
کانتار در همین پیوند گزارش داد که فروش محصولات غیرمارکدار به لطف دو فروشگاه زنجیرهای لیدل و الدی که از خواربار فروشیهای ارزانقیمت در انگلیس به شمار میروند، ۱۳.۲ درصد در ماه فوریه افزایش یافته است.
از سوی دیگر، کمبود مواد غذایی در انگلیس طی یک سال گذشته خبرساز شده است. بعد از کمبود تخممرغ، میوه و سبزیجات پر استفاده نیز به دلیل آنچه مشکلات آب و هوایی در اروپا و آفریقا خوانده میشود، در فروشگاههای ششمین اقتصاد بزرگ جهان کمیاب شده است.
بسیاری از فروشگاههای بزرگ به سیاست جیرهبندی متوسل شده تا از تشدید اوضاع جلوگیری کنند.
«ازدا» سومین خواربارفروش بزرگ در انگلیس، گوجهفرنگی، فلفل، خیار،کاهو، کلم بروکلی، گل کلم و تمشک را به خرید ۳ بسته به ازای هر مشتری و «موریسنوز» هم فروش این اقلام را به دو بسته محدود کرده است. با این حال طبق مشاهدات خبرنگار ایرنا، سیاست جیرهبندی چندان موفق عمل نکرده و قفسههای فروش سبزیجات در بیشتر ساعات روز خالی است.
این در حالیست که جهش بیسابقه شاخص تورم و افزایش افسار گسیخته هزینههای زندگی در انگلیس، جزیره را در بدترین شرایط اقتصادی نیم قرن گذشته قرار داده است.
نرخ تورم از محدوده ۲ به ۱۰ درصد رسیده و کشور از اکتبر سال گذشته میلادی وارد دوره رکود اقتصادی شده است. نرخ بهره بین بانکی هم که با اقساط ماهانه وام مسکن میلیونها انگلیسی ارتباط مستقیم دارد، ۴۵۰ واحد پایه افزایش یافته و هزینه سنگینی را به مخارج مردم تحمیل کرده است.
مقامات دولت انگلیس به صراحت به مردم این کشور اعلام کرده اند که مشکلات و چالشهای اقتصادی، درسال جاری میلادی از بین نخواهد رفت و از وعده نصف شدن تورم تا پایان امسال عقب نشینی کردهاند.