به گزارش ایرنا، عبدالرحمن مرادزاده روز سهشنبه به رسانهها بیان کرد: دانشگاه شهید باهنر کرمان یکی از مراکز علمی معتبر در این زمینه است و قرار شده این دانشگاه با نظارت ادارهکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر و بهرهگیری از متخصصان، کمک جامعه محلی و کارشناسان خبره کشور برای حفاظت از لاک پشتهای منقار عقابی در جزایر نخیلو، ام الگرم ، خارکو و سواحل پارک ملی دریایی نایبند اقدام کند.
وی افزود: متخصصان دانشگاه باهنر کرمان در قالب این طرح به پایش، تگگذاری و ایجاد هچری سایت برای حفاظت از اینگونه ارزشمند میپردازند.
سرپرست ادارهکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر ادامه داد: اقدامات پایشی و حفاظتی لاکپشتهای دریایی استان بوشهر از سال ۱۳۹۱ با حمایت صنعت و معاونت دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست آغاز شده و اکنون شرکت مبین انرژی خلیجفارس در راستای عمل به مسئولیتهای اجتماعی خود از فعالیتیهای حفاظتی از این گونه در معرض خطر انقراض حمایت میکند.
مرادزاده اضافه کرد: در این راستا تاکنون اقداماتی از جمله آموزش جوامع محلی، پایش و زیستسنجی، رفع تهدیدات، ایجاد هچری سایت و پژوهش برای حفاظت از این گونه مهم و انجام شده و تداوم دارد.
راز بقای منقار عقابهای خلیج فارس
وی یادآور شد: خلیج فارس زیستگاه پنج گونه مهم لاک پشتهای دریایی است که از این شمار گونههای سبز و منقار عقابی در معرض خطر انقراض قرار دارند و در زیستگاهها و سواحل مستعد استان بوشهر مانند پارک ملی دریایی نایبند، جزایر پارک ملی دیر نخیلو و اثر طبیعی ملی خارکو تخم گذاری میکنند.
وی عنوان کرد: لاکپشت منقار عقابی از گونههای نادر است و به دلایلی مانند تغییر شکل و تخریب زیستگاهها، گرفتار شدن در تورهای ماهیگیری، شکار از سوی انسانها، تخریب لانهها و برداشت تخمها، تغییرات اقلیمی و آلودگیهای محیط زیست دریایی و سواحل، در بسیاری از مناطق کمیاب شده و در معرض خطر انقراض قرار گرفتهاند.