یزد- ایرنا- فلوشیپ آنکولوژی زنان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: با توجه به این که در دوران بارداری تغییرات هورمونی در بانوان ایجاد می‌شود، این روند می‌تواند تا حدی زیادی بروز برخی از انواع سرطان‌ها را در زنان کاهش دهد و زمینه بهبود آنان را فراهم کند.

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، مژگان حاجی صفری افزود: زنان زیادی در سنین ۳۵ تا ۴۰ سالگی با کیست‌های بزرگ تخمدانی و توده‌های رحمی مراجعه می‌کنند که اگر در این افراد بارداری رخ داده بود به علت تغییرات در رحم و تغییرات هورمونی از ایجاد بافت‌های توموری جلوگیری می شد.
وی تصریح کرد: همچنین بانوانی که نابارور هستند به دلیل تغییرات هورومونی و تنبلی تخمدان که دارند، بیشتر به سرطان تخمدان و رحم مبتلا می شوند.


وی با اشاره به این که پژوهش ها ثابت کرده بارداری می‌تواند باعث کاهش سرطان‌های پستان، تخمدان و رحم شود، خاطرنشان کرد: زنان محور سلامت خانواده هستند و علاوه بر خدمات سلامتی که در نقش مادر، همسر، خواهر و دختر برای سایر اعضای خانواده انجام می‌دهند، الگوی آموزنده شیوه زندگی سالم برای نسل‌های بعدی و سفیران سلامت آیندگان هستند.

پیش از این یک فوق تخصص بیماری‌های خون و سرطان استان یزد گفته بود که این استان در ۱۰ سرطان شایع کشور، در رتبه‌های بین اول تا سوم قرار دارد مهمترین دلایل آن را عوامل محیطی و ژنتیکی، دیابت، توسعه صنعتی نامتوازن، مصرف موادغذایی ناسالم، مصرف سیگار و قلیان عنوان کرده بود.

دکتر حسنعلی واحدیان اردکانی فقدان فضای کافی ورزشی و کم تحرکی به صورت عمومی، میزان بالای سرانه مصرف گوشت قرمز، استفاده زیاد از فست فودها و غذاهای ناسالم و آلودگی هوای ناشی از صنعت و ترافیک را از دلایل بالا بودن ابتلای به سرطان در استان یزد بیان کرده بود.