به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای در بیستویکمین سفر استانی خود امروز چهارشنبه به همراه هیات عالی قضایی با استقبال مسوولان خراسان شمالی وارد فرودگاه شهدای بجنورد شد.
رییس دستگاه قضا در بدو ورود به خراسان شمالی ضمن سرکشی از بخشهای مختلف زندان مرکزی بجنورد از نزدیک با مسائل و مشکلات مددجویان آن و کادر ندامتگاه آشنا شد و دستورات مقتضی را به مسوولان ذیصلاح صادر کرد ،سپس در بازدید از شعب دادسرای عمومی و انقلاب بجنورد، به مطالعه موردی برخی پروندهها در فقرههای مختلف پرداخت.
حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای در ادامه با حضور در تالار دانشگاه آزاد بجنورد پای صحبت دانشجویان و تشکل های دانشجویی نشست و از نزدیک در جریان دغدغه های این قشر قرار گرفت.
محمد شیخ زاده، رییس دانشگاه بجنورد در این دیدار با اشاره به اینکه بیش از ۳۰ هزار دانشجو در خراسان شمالی به تحصیل اشتغال دارند، به برخی مسائل و مشکلات دانشگاهی و دانشجویی این استان اشاره کرد و خواستار رسیدگی به آن شد.
رسیدگی به حجم زیاد پرونده های قضایی
عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور اسفراین در ادامه این نشست با اشاره به حجم بالای پروندههای قضایی در استان، نبود اتقان آرای، ناکارآمدی نهادهای نظارتی و سیستمهای اداری، اشکالات سیستمهای الکترونیک قضایی و مقوله آمارگرایی در پروندههای قضایی را از دغدغه ها عنوان کرد.
علی غلامی اظهار کرد: رییس قوه قضاییه دیدارهای متعددی با دانشجویان و جامعه دانشگاهی کشور داشته و بسیاری از حرفها و مطالبات دانشجویان را شنیده است و سوال ما دانشگاهیان این است که آیا تا امروز برای تحقق این مطالبات، اقدامی انجام شده است یا خیر؟
وی از برخی رفتارهای خلاف قانون قضات در روبه رو شدن با مردم و مراجعان انتقاد کرد و افزود: انتظار می رود رییس دستگاه قضا به این موضوع رسیدگی کند.
رسیدگی به مشکلات بخش بهداشت و درمان
عروجعلیان دیگر عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان خراسان شمالی هم در این دیدار با اشاره به مشکلات حوزه بهداشتی و درمانی این استان گفت: مردم استان خواستار توجه ویژه دستگاه قضا به رفع موانع و مشکلات پیش روی این حوزه هستند.
این استاد دانشگاه افزود: مسایل بهداشتی از موضوعات مهمی است که با جان انسان ها در ارتباط است و باید در اولویت رسیدگی قرار گیرد.
برخورد با مفسدان دانه درشت
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی خراسان شمالی هم با طرح این سوال که سند تحول قضایی تا چه حد در بدنه دستگاه قضا اجرایی میشود؟ خواستار پیگیری و اجرای سند تحول قضایی از سوی قوه قضاییه شد.
علی شمس؛ با بیان اینکه در دوره کنونی قوه قضاییه، برخورد با مفسدان دانه درشت اقتصادی یا کم بوده یا اثر آن در بین مردم ملموس نبوده است، با طرح این سوال که قوه قضاییه تاکنون چه اقداماتی را برای اصلاح و کارآمدی حوزه ثبت مبتنی بر فقه اسلامی انجام داده است؟ گفت: چرا دستگاه قضا در زمینه رسیدگی به ترکفعل مسوولان اهمال میکند؟
برخورد قاطع با آشوبگران
دبیر انجمن اسلامی دانشگاه بجنورد هم در این نشست گفت: رییس دستگاه قضا تنها مقام کشور است که در دانشگاه بجنورد حاضر شده است، در این باره باید قدردان ایشان بود.
محمد مشتاق اظهار کرد: ما دانشجویان خواهان برخورد قاطع با عوامل آشوب در کشور هستیم، اما در حوادث سال گذشته، نحوه برخورد ارگانهای امنیتی با دانشجویان ارعاب انگیز و در مواردی ناعادلانه بود؛ لذا از شما میخواهیم این موارد را پیگیری کنید.
این فعال دانشجویی با بیان اینکه ما خواستار آن هستیم که در کشور هم آزادی بیان و هم آزادی پس از بیان وجود داشته باشد، گفت: سؤالی که داریم آن است که آیا نمیتوان از دوربینهای تشخیص چهره برای شناسایی بانوان بیحجاب، در زمینه شناسایی مختلسین نیز بهره گرفت؟
دبیر انجمن اسلامی دانشگاه بجنورد افزود: در برخی تصاویر منتشره از بند محکومان و مفسدان اقتصادی زندان اوین، اینگونه به نظر میرسد که آنجا هتل است.
برخورد با ترک فعل مدیران
دیگر دانشجوی دانشگاه بجنورد نیز در این دیدار با بیان اینکه خراسان شمالی با وجود داشتن منابع فراوان و بالقوه برای توسعه به علت ضعف مدیریت در زمره استانهای ضعیف کشور قرار دارد، بر ضرورت برخورد با مسوولان ترکفعلکننده از ناحیه دستگاه قضا تاکید کرد.
محمد نامور، از وجود برخی مشکلات پیش روی جوانان و دانشجویان کشور از جمله مشکلات مالی و معیشتی و خدمت سربازی دانشجویان انتقاد کرد.
وی با اشاره به برخی ابعاد اتفاقات و حوادث سال گذشته از عفو تعداد قابل توجهی از محکومان و متهمان این حوادث در جریان عفو معیاری ۲۲ بهمن قدردانی کرد.
یکی از دانشجویان رشته حقوق دانشگاه آزاد اسلامی خراسان شمالی هم در این دیدار با طرح سوالاتی گفت: چرا رسیدگی به اتهامات مفسدان اقتصادی با تاخیر صورت میگیرد و بعضا مجازات این مفسدان با جرم ارتکابی آنها چندان همخوانی ندارد؟ دستگاه قضایی برای ملزم کردن مسوولان به اجرای وعدههایشان چه راهکاری دارد؟
قوه قضاییه برای برخورد با سلبریتیهایی که در فضای مجازی اقدام به تحریک مردم میکنند چه برنامهای دارد؟ مصونیت هنرمندان در کجای قانون آمده است که هیچ برخوردی با آنها صورت نمیگیرد؟
جواد آوایی در بخش دیگر سخنان خود با تاکید بر ضرورت حذف دلار از روند مبادلات اقتصادی کشور گفت: مسوولان برای حذف دلار از مبادلات اقتصادی کشور چه برنامههای عملیاتی دارند و چرا این برنامهها و راهکارها تاکنون اجرایی نشدهاند؟
اهمیت رسیدگی به ورزشکاران
محمدی، نماینده دانشجویان ورزشکار استان خراسان شمالی هم در این دیدار بیکاری را از مشکلات قهرمانان عرضه ورزش عنوان کرد و گفت: بیشتر ورزشکاران پس از به پایان رسیدن دوران قهرمانی به دلیل نبود شغل مناسب، بیکار میمانند و از آنجا که ورزشکاران و قهرمانان، سرمایههای ملی کشور محسوب میشوند، لازم است که مسوولان برای رفع مشکل اشتغال ورزشکاران، اقدام عاجلی انجام دهند.
رییس قوه قضاییه هم در پایان این نشست گفت: امروز مسئله اصلی و اولویتدار کشور، مسئله اقتصادی و رفع مشکلات معیشتی مردم است؛ البته سایر مسائل نظیر مسائل امنیتی و فرهنگی و سیاسی نیز مهم هستند، اما باید توجه داشت که اگر به مسائل اقتصادی و معیشتی توجه نشود تبعات آن دامنگیر سایر مقولهها خواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای با اشاره به اقدامات قوه قضاییه برای مقابله با برخی مفاسد و جرایم و تخلفات اقتصادی اظهار کرد: ما به مسئولان اقتصادی و متولیان بانک مرکزی اعلام کردهایم که باید از اختیارات قانونی خود برای جلوگیری از شکلگیری جرایم و تخلفات اقتصادی به صورت کامل استفاده کنید و چنانچه از این اختیارات بهره نگیرید، نه به عنوان ترک فعل بلکه به عنوان ترک قانون، تحت تعقیب حقوقی قرار میگیرید.
رییس دستگاه قضا بیان کرد: ما به مسئولان بانک مرکزی در جریان جلسات گوناگون اعلام کردهایم که برای جلوگیری از اضافه برداشت بانکها از بانکمرکزی، اقدامات مجدانه خود را انجام دهید و در قبال تسهیلات اعطایی شبکه بانکی به افراد، نظارت کافی و جامع را دنبال کنید تا این تسهیلات در مسیر تولید صرف شود و به بازارهای کاذب نرود.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای گفت: ما از دستگاههای امنیتی به طور جدی مطالبهگری کردهایم تا نسبت به شناسایی و معرفی جریانات سازمانیافتهای که اقدامات کاذبی را علیه اقتصاد و بازارهای ارزی و ریالی ترتیب میدهند، اهتمام داشته باشند و در اینجا بار دیگر تاکید میکنم و وعده میدهم که در قبال عناصر این جریانات سازمانیافته، قاطعانه عمل کنیم.
وی با بیان اینکه در جریان عفو اخیر حدود ۹۰ هزار نفر مورد عفو قرار گرفتند، گفت: باید توجه داشت که همه این افراد زندانی نبوده و یا از زندان آزاد نشدند؛ برخی مشمول تخفیف و تقلیل مجازات شدند؛ همچنین همه این افراد مرتبط با اغتشاشات نبودند و پرونده برخی از آنان نیز در حال رسیدگی بود و هنوز به حکم منتهی نشده بود.
سفر امروز به استان خراسان شمالی، هفتمین سفر بدون تشریفات رئیس قوه قضاییه است.
خراسان شمالی با یک میلیون نفر جمعیت در شمالشرق کشور واقع است.