به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیرکل گمرک پرویزخان در این دیدار در سخنانی با اشاره به اهمیت استراتژیک و راهبردی مرز رسمی پرویزخان، گفت: تفاهم و تعامل مسوولان جمهوری اسلامی ایران و عراق در ۲ طرف مرز پرویزخان باعث تسهیل و روانسازی صادرات در این مرز می شود.
«قاسم مطلبی» افزود: مرز پرویزخان مرز مهم بین ۲ کشور ایران و عراق است که سالانه حجم زیادی کالا از این مرز به عراق صادر می شود از این رو روانسازی کارها و برطرف کردن مشکلات کمک زیادی به توسعه و رونق این مرز میکند.
وی اظهار کرد: همکاران ما در گمرک پرویزخان شبانه روز پای کار هستند و با تلاشی مضاعف برای توسعه صادرات کمک میکنند.
مدیرکل گمرک پرویزخان ادامه داد: تعامل خوب و سازنده ای با مدیر مرز عراق و مسولان گمرک عراق داریم و مشکلات این مرز به صورت روزانه در قالب گفتگوهای تلفنی و ملاقاتهای مرزی برطرف میشود.
مطلبی ادامه داد: کامیون های خالی عراقی که برای تخلیه و بارگیری کالا وارد خاک ایران میشوند باید متناسب با بارهای صادراتی ما باشد و از طرفی دیگر هم نمایندگان رانندگان عراقی باید برای انجام هماهنگی زمان بیشتری در مرز پرویزخان حضور داشته باشند.
تردد خودروهای سواری عبور موقت، هزینه تخلیه و بارگیری کالا، برگزاری نشست های ۲ طرفه از دیگر مباحثی بود که مدیرکل گمرک پرویزخان بر آن ها تاکید کرد.
پرویزخان اهمیت زیادی برای مقامات ۲ طرف جمهوری اسلامی ایران و عراق دارد
مدیر مرز پرویزخان عراق هم در این نشست گفت: این گذرگاه از اهمیت زیادی برای مقامات و مسوولان ۲ کشور جمهوری اسلامی ایران و عراق برخوردار است.
«عباس اسماعیل علی» افزود: امنیت مرز رسمی پرویزخان برای ۲ طرف حایز اهمیت است و برگزاری نشست های ۲ جانبه برای تقویت مرز پرویزخان از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی اظهار کرد: حجم تجارت مرز پرویزخان زیاد است و این میزان مبادلات تجاری مشکلاتی هم دارد که در این نشست مطرح و ۲طرف برای پیگیری آن ها تلاش خواهند کرد.
مشکلات تردد موتورسواران گازوئیل فروش، شماره گذاری خودروهای سواری و کاهش معطلی آن ها، پیگیری اختلافات رانندگان عراقی، وجود باک های اضافی در کامیون های عراقی از مهم ترین موارد مطرح شده در این نشست بود که ۲ طرف در خصوص مقابله و رفع این مشکلات تدبیر و تفاهم کردند.
او ادامه داد: هم اکنون روزانه بیش از یک هزار کامیون کالا از این گذرگاه رسمی صادر می شود و این نشان از اهمیت و نقش این گذرگاه رسمی و بی المللی در تجارت و مبادلات اقتصادی است.
به گزارش ایرنا در سال ۱۴۰۱ جمهوری اسلامی ایران از طریق مرزهای زمینی خود، ۶ میلیارد و ۴۹۳ میلیون و ۹۹۵ هزارو ۲ دلار کالا به وزن ۱۶ میلیون و ۸۸۳ هزارو ۵۹۷ تن به کشور عراق صادرات داشته که سهم استان کرمانشاه از مجموع صادرات کشورمان به عراق را ۲ میلیارد و ۶۷۳ میلیون و هفت هزار و ۹۸۸ دلار کالا با وزن ۶ میلیون و ۷۷۲ هزار و ۵۷۷ تن بوده که در بین گمرکات استان کرمانشاه گمرک پرویزخان بیشترین سهم صادرات را به خود اختصاص داده است.
کرمانشاه ۲ مرز رسمی و ۵ بازارچه مرزی دارد
استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرسی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر میشود.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که در امتداد این مرزها، ۲ مرز رسمی و فعال خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با بخش حکومت مرکزی و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.
مرز رسمی پرویزخان قطب اقتصادی غرب کشور و از مرزهای فعال است و ۴۵ درصد صادرات کالاهای غیر نفتی از کشورمان به کشور عراق از طریق این مرز صورت میگیرد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه است.