به گزارش خبرنگار ایرنا، «عباس غریبی» امروز (چهارشنبه) در نشستی خبری در حاشیه برگزاری بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی باظهار داشت: این شرکت پنج منطقه عملیاتی دارد که سه منطقه در حال فعالیت است و دو منطقه دیگر در آینده به بهره برداری می رسد.
وی افزود: خارگ بزرگترین منطقه عملیاتی صادرات نفت ایران است که ۹۵ درصد از صادرات نفت کشور را بر عهده دارد و ظرفیت صادرات هفت میلیون بشکه در روز را داراست.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران ادامهداد: دومین پایانه نفتی و منطقه عملیاتی، پایانه میعانات گازی پارس جنوبی در عسلویه و کنگان است و ۱۰۰ درصد میعانات گازی از این منطقه صادر می شود و در سایت ۱ و ۲ با اسکله شناور وظیفه صادرات میعانات گازی را بر عهده دارد.
غریبی با اشاره به اینکه سومین پایانه ما در منطقه نکا عهده دار سواپ است، گفت: پایانه بعدی در ماهشهر است که ۱۰۰ درصد عملیات دریایی و پهلودهی را انجام می دهد.
وی تاکید کرد: پایانه پنجم، جاسک است که در آینده نزدیک به بهره برداری کامل میرسد.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران با اشاره به اینکه در فاز نخست ۱۰ میلیون بشکه ذخیرهسازی نفت خام در جاسک انجام می شود، افزود: سه اسکله شناور توان صادرات سه میلیون بشکه در روز را با بهره برداری از هر سه فاز ایجاد خواهد کرد.
وی اضافهکرد: در جاسک صادرات نفت را از خلیج فارس خارج کردیم و به دریای عمان رساندیم.
غریبی تصریح کرد: جاسک در سه فاز تکمیل میشود و در مجموع این سه فاز ظرفیت ذخیره سازی به ۳۰ میلیون بشکه می رسد. در فاز نخست امکان صادرات یک میلیون بشکهای وجود دارد.
افزایش ۱۰۰ درصدی صادرات نفت در دولت سیزدهم
وی به افزایش ۱۰۰ درصدی صادرات نفت در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: با افزایش ۱۰۰ درصدی صادرات کار به خوبی کار انجام شد و این روند رو به افزایش است و ظرفیت صادرات نفت خام را به خوبی انجام میدهیم.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی افزود: در نکا به دلیل تحریم، بخشی از عملیات کمتر شده و با این حال این پایانه فعال است و پهلودهی ادامه دارد.
وی ادامهداد: رویکرد پایانههای نفتی حمایت از ساخت داخل است و سیستمهای اندازه گیری ساخت شرکتهای خارجی بود و با توان شرکتهای دانش بنیان توانستیم بیش از ۹۰ درصد از این تجهیرات را ساخت داخل کنیم.
غریبی اظهار داشت: قیمت تمام شده این تجهیزات در داخل ۵۰ درصد معادل خارجی است.