مجتبی شاهمرادی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: این سند حاصل مطالعه و ارتباط با گروههای علمی فعال در اصفهان و کشور با محوریت آسیبشناسی وضعیت جمعیت است که اقدامات مهم مرتبط با این مقوله بویژه در ابعاد فرهنگی را تشریح میکند.
وی ادامه داد: طبق این سند که آن را با بُرش ملی نیز تهیه کردهایم مشخص شده است که اگر فردی بخواهد جامعه را برای تحقق تعالی خانواده و جوانی جمعیت آماده سازد باید چه مسیر بخصوص چه مسیر فرهنگی را بپیماید.
رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان اضافه کرد: این سازمان در حوزههای مختلف اجتماعی از جمله خانواده، آسیبهای اجتماعی و سالمندان فعالیت می کند و به بهانه هفته ملی جمعیت، یکی از اقدامات اصلی ما پرداختن به موضوع جمعیت است.
شاهمرادی تصریح کرد: یک راهبرد فرهنگی این سازمان در حوزه جوانی جمعیت، رویدادهای کلان خانواده محور است و درواقع با برگزاری این رویدادها بدنبال حساس سازی جامعه به اهمیت جوانی جمعیت و مقوله فرزندآوری هستیم زیرا معتقدیم در کنار اقدامات و سیاستهای اجتماعی باید رویکرد فرهنگی و اندیشهای نیز تقویت شود.
وی خاطرنشان کرد: مبنای فعالیت این سازمان در حوزه خانواده ابلاغیه رهبر معظم انقلاب است زیرا اگر این موضوع جوانی جمعیت را جدی نگیریم تا چند سال آینده دچار بحرانهایی غیرقابلحل خواهیم شد.
معاون فرهنگی شهردار اصفهان افزود: اتفاقاتی که در نیمه دوم سال گذشته توسط سازمان دنبال شد بیشتر در حوزه مطالعات و برگزاری جلسات متنوع و تشکیل اتاق فکر برای دستیابی به راهبرد شکافتن دقیق ابعاد جوانی جمعیت بود و بر مبنای آن پژوهشی کامل حاصل مصاحبه با نخبگان و ساعتها اتاق فکر انجام دادیم.
وی گفت: این سازمان آماده است تا سند نامبرده را در اختیار تمام فعالان کشور در حوزه جمعیت قرار دهد، زیرا اهمیت جوانی جمعیت، یک موضوع و دغدغه ای ملی است.
به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام کمیته مطالعات و پایش سیاستهای جمعیتی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال ۸۰ تا سال ۹۴ در کشور افزایش موالید را شاهد بودیم، اما پس از سال ۱۳۹۴ بدلیل خالی شدن توان درونی جمعیت، تعداد تولدها با شیب تقریبا تُندی کاهش یافت و در سال ۱۳۹۹ تعداد موالید نسبت به سال ۹۴ با کاهش بیش از ۲۹ درصدی(کاهش بیش از ۴۵۰ هزار تولد) روبهرو شد که در چند دهه اخیر بیسابقه محسوب میشود.