به گزارش خبرنگار ایرنا، علی شهریارپور روز چهارشنبه در نشست با اصحاب رسانه این استان افزود: سال گذشته در مجموع اعتبارات هزینهای، دارایی سرمایهای و اعتبارات سفر رییس جمهور، ۶ هزار و ۱۸۹ میلیارد تومان برای استان مصوب که از این میزان پنج هزار و ۹۹۵ میلیارد تومان ابلاغ و چهار هزار و ۶۴۴ میلیارد تومان تخصیص یافت.
وی اعتبارات سفر رییس جمهور به استان را نقطه عطفی در جهش اعتباری استان دانست و گفت: تاکنون در هیچ مقطع زمانی چنین اعتباری برای استان مصوب و تخصیص نیافته بود بهطوریکه از این محل ۱۳ هزار و ۳۷۶ میلیارد تومان اعتبار برای استان مصوب شد که قرار است طی سه سال استان تخصیص و در استان جذب شود.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: تعهد اعتبارات سفر رییسجمهور برای سال ۱۴۰۱ به مبلغ چهار هزار و ۲۷۰ میلیارد تومان بود که سه هزار و ۱۶۳ میلیارد تومان معادل ۷۴ درصد آن تخصیص یافت و اکنون این اعتبار در حساب دستگاههای اجرایی استان برای اجرای طرحها و پروژههای عمرانی قابل برداشت است.
شهریارپور به میزان اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای استان نیز اشاره کرد و گفت: مجموع اعتبارات استان در این بخش برای سال گذشته پنج هزار و ۴۹۴ میلیارد تومان بود که از این میزان پنج هزار و ۳۱۶ میلیارد تومان ابلاغ و سه هزار و ۹۸۴ میلیارد تومان معادل ۷۵ درصد آن تخصیص یافت.
وی همچنین از تخصیص ۹۷.۲ درصدی اعتبارات هزینهای استان طی سال گذشته خبر داد و افزود: در سال ۱۴۰۱ اعتباری به مبلغ ۶۷۹ میلیارد تومان ابلاغ شد که از این میزان ۶۵۹ میلیارد تومان تخصیص یافت.
شهریارپور با اشاره به انعقاد ۲۹۴ توافقنامه برای جذب اعتبارات سفر در استان، اظهار داشت: ارزش این تعداد توافقنامه به میزان ۱۳ هزار و ۳۴۲ میلیارد تومان است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: بنا بر آخرین گزارشها، تاکنون یک هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبارات سال ۱۴۰۱ جذب نشده که تا پایان شهریور فرصت جذب این اعتبار وجود دارد و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.
اعتبارات تخصیصی سال ۱۴۰۱ معادل اعتبار پنج سال گذشته آن
شهریارپور از جهش چشمگیر رشد اعتبارات استان در سال ۱۴۰۱، تصریح کرد: در سال گذشته چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار به استان تخصیص یافت که معادل اعتبارات پنج سال از ۹۵ تا ۹۹ است.
وی رفع تنش آبی را از مهمترین جهتگیریهای جذب اعتبارات سال ۱۴۰۱ و همچنین سالجاری اعلام کرد و گفت: از مجموع اعتبارات هزینه شده برای اجرای طرح آبرسانی به نیمی از جمعیت استان، ۴۸۶ میلیارد تومان اعتبار در سال گذشته جذب شد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: اجرای طرحهای آبرسانی، گسترش حمل و نقل ریلی، هوایی و زمینی، توسعه زیرساختهای صنعتی، گردشگری، درمان، سلامت، ورزشی و مذهبی و حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست از دیگر جهت گیریهای استان برای جذب اعتبارات به شمار میرود.
شهریارپور با اشاره به اینکه تعهد استان در ایجاد فرصتهای شغلی برای سال ۱۴۰۱ ، ایجاد ۱۹ هزار و ۳۶۴ فرصت شغلی جدید بود، افزود: در نهایت ۲۲ هزار و ۶۴۳ شغل ایجاد شد و تعهد امسال ایجاد ۲۰ هزار و ۱۹ فرصت شغلی است.
وجود ۶۹۰ طرح نیمهتمام عمرانی در استان
وی تکمیل طرحهای نیمهتمام و پیشران استان را از دیگر جهتگیریهای جذب اعتبارات استان برشمرد و گفت: در حال حاضر ۶۹۰ طرح نیمهتمام در استان وجود دارد که برای تکمیل آن به ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری افزود: تمام تلاش ما این که اعتبارات تخصیص به استان را به تکمیل طرحهای مهم، پیشران و با پیشرفت فیزیکی بالا اختصاص دهیم.
شهریارپور توازن در توزیع اعتبارات را از دیگر جهت گیریهای بودجهای استان برشمرد و گفت: توازن در اعتبارات را متناسب با سند آمایش سرزمین لحاظ میکنیم بهطوریکه برخی مناطق مستعد توسعه صنعتی، برخی توسعه کشاورزی و برخی خدماتی است.
وی تصریح کرد: در حالیکه تاکنون ۱۱ برنامه توسعه در کشور اجرا شده اما هنوز برخی استانها نظیر چهارمحال و بختیاری در مقایسه با استانهای دیگر از درجه توسعهیافتگی خوبی برخوردار نشده که این موضوع به بیتوجهی به سند آمایش سرزمین در سالهای گذشته بازمیگردد.
شهریارپور بهرهگیری از سایر منابع نظیر ماده ۵۶، تهاتر نفت و مولدسازی را از دیگر ظرفیتهای موجود برای جذب اعتبار به استان اعلام کرد و گفت: سال گذشته یک هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان از محل ماده ۵۶ و یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان از محل تهاتر نفت به استان اختصاص یافت.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای یک میلیون نفر جمعیت در ۱۱ شهرستان است.