تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۰۰:۴۴

تهران- ایرنا- آلمان دو خبرنگار روزنامه صباح ترکیه را که دستگیری آنها توسط پلیس در فرانکفورت منجر به درگیری دیپلماتیک بین آنکارا و برلین شده بود را آزاد کرد.

به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از تارنمای خبری تی‌آرتی، اسماعیل ارل و جمیل آلبای خبرنگاران ارشد روزنامه صباح ترکیه در ساعات اولیه روز چهارشنبه پس از یورش ده‌ها پرسنل پلیس به خانه‌های آنها در فرانکفورت دستگیر شدند و تلفن، لپ تاپ و وسایل ذخیره‌سازی الکترونیکی آنها نیز توسط پلیس کشف و ضبط شد.

فاتح زینگل وکیل مدافع روزنامه صباح، گفت: بر اساس اطلاعات اولیه، این دو خبرنگار با شکایت پیروان گروه تروریستی فتو (گولن) دستگیر شدند.

وی اظهار کرد: مقامات آلمانی می‌توانستند خبرنگاران را دعوت کنند و سؤالات آنها را در مورد این شکایت مطرح کنند اما به جای این کار، آنها را دستگیر کردند و تلفن همراه و لپ‌تاپ‌هایشان را ضبط کردند.

زینگل تاکید کرد: ارل و آلبای خبرنگاران حرفه‌ای هستند و دستگیری آنها صرفاً به خاطر کار روزنامه‌نگاری خود کاملا غیرقابل قبول است.

این بازداشت‌ها اعتراض انجمن‌های روزنامه‌نگار محلی را برانگیخت و وزارت خارجه ترکیه یورگن شولتز سفیر آلمان در آنکارا را احضار کرد و خواستار آزادی فوری خبرنگاران شد.

وزارت خارجه ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد: بازداشت روز چهارشنبه نمایندگان دفتر فرانکفورت روزنامه صباح توسط پلیس آلمان بدون توجیه، اقدامی در جهت آزار و اذیت و ارعاب علیه مطبوعات ترکیه است. ما این اقدام شنیع را به شدت محکوم می‌کنیم.

ارل نماینده آلمانی روزنامه صباح و آلبای سردبیر روزنامه صباح اروپا است. آنها هر دو ساکن شهر فرانکفورت هستند.

به گزارش ایرنا، تارنمای استار ترکیه گزارش داد که روز چهارشنبه پلیس آلمان به دفتر روزنامه صباح در شهر فرانکفورت که مرکز خبری اروپا در آن واقع است، یورش برده و اسماعیل ارل خبرنگار و جمیل آلبای مدیر اخبار این رسانه را بازداشت کرد.

بنا به گزارش این رسانه، پلیس آلمان منازل این دو خبرنگار را نیز تفتیش و رایانه‌ها و تجهیزات ارتباطی آنها را ضبط کرد.

وزارت امور خارجه ترکیه بازداشت این خبرنگاران روزنامه صباح را بدون توجیه خواند و اقدام پلیس آلمان در این زمینه را به شدت محکوم کرد.

وزارت امور خارجه ترکیه با انتشار بیانیه‌ای همچنین بازداشت این دو خبرنگار را اقدامی در جهت آزار و اذیت و ارعاب علیه مطبوعات ترکیه عنوان و اعلام کرد: آنکارا این اقدام زشت را به شدت محکوم می‌کند.

وزارت امور خارجه ترکیه همچنین در بیانیه خود تاکید کرد: انتظار داریم خبرنگارانی که به دلیل مخابره گزارش درباره فعالیت گروه تروریستی فتو (گولن) در آلمان هدف محکومیت نادرست یکی از اعضای این تشکیلات تروریستی قرار گرفته‌اند، فوری آزاد شوند.

وزارت خارجه ترکیه در ادامه این بیانیه با بیان اینکه دستگیری این خبرنگاران، استاندارد دوگانه آلمان را آشکار کرد، تاکید کرد: این اقدام درست پس از دور اول انتخابات موفق ریاست جمهوری و پارلمانی، یک اقدام عمدی از سوی مقامات آلمانی است.