به گزارش خبرنگار ایرنا، در این مراسم که عصر پنجشنبه شروع شد، یک هیات ۴۰ نفره از فعالان فرهنگی و اجتماعی ترکمنستان به سرپرستی "نورصحت شیریم اف" معاون وزیر فرهنگ این کشور، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و برخی مدیران کل استان، چند تن از نمایندگان مردم گلستان در مجلس شورای اسلامی، مسوولان محلی و جمع زیادی از اهالی فرهنگ دوست این استان حضور دارند.
سخنرانی برخی مقامات حاضر در مراسم، قرائت پیام آیت الله سیدکاظم نورمفیدی نماینده ولی فقیه در گلستان و اجرای برنامههای متنوع فرهنگی و هنری مانند اجرای موسیقی های سنتی و قرائت شعر از دیگر بخش های مراسم نکوداشت دویست و نودمین سالروز تولد مختومقلی فراغی شاعر و عارف نامی ایرانی ترکمن است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان در حاشیه این مراسم به خبرنگاران گفت: اخلاص مختومقلی فراغی سبب ماندگاری این شاعر عارف نامی و آثار او در نزد مردم شده است.
محمد رعیت افزود: اخلاص در اشعار مختومقلی فراغی وجود دارد و میتواند الگویی برای اقشار مختلف مردم بالاخص نوجوانان و جوانان برای مطالعه آثار و پیمودن مسیر فرهنگ و ادب غنی این سرزمین باشد.
به گزارش ایرنا، مختومقلی فراغی شاعر و عارف ترکمن در سال ۱۷۳۳ میلادی برابر با سال ۱۱۱۲ شمسی در روستای «حاجی قوشان» از توابع بخش مرکزی گنبدکاووس متولد شد و پس از ۵۷ سال زندگی در کنار «چشمه عباساری» در دامنه رشته کوه «سونگی داغی» بین ایران و ترکمنستان درگذشت و پیکرش به روستای «آقتوقای» در ۴۰ کیلومتری غرب مراوهتپه در منتهی الیه شرق استان گلستان منتقل و در جوار آرامگاه پدرش «دولتمحمد آزادی» به خاک سپرده شد.
آرامگاه این شاعر و عارف شهیر ترکمن و پدر بزرگوار وی «دولتمحمد آزادی» در ۳۰ کیلومتری غرب مراوهتپه و در مسیر جاده این شهر به «داشلی برون» گنبدکاووس و در روستای «آق توقای» واقع است و هرساله تعداد زیادی از مردم منطقه و مسافران و گردشگران بر مزار این شاعر که یک مجموعه گردشگری با امکانات زیربنایی مانند جاده آسفالت، آب و برق، سکوهای اتراق و استراحت، نمازخانه و سرویس بهداشتی است، حضور مییابند.
اشعار این شاعر بزرگ ترکمن که در بین دیگر اقوام ایران زمین و دیگر ملل جهان نیز بلندآوازه شده، دارای مضامین اجتماعی، سیاسی، دینی و عرفانی است و دیوان شعر او نیز تاکنون به چند زبان دنیا از جمله انگلیسی، روسی و فارسی ترجمه و چاپ شده است.
دولت سیزدهم توجه ویژهای به مفاخر اقوام دارد
تبدیل هویت قومی به ملی، ویژگی منحصر بهفرد مختومقلی فراغی است
سفیر ترکمنستان: مختومقلی شاعر شهیر ایرانی در واقع پدر ادبیات معاصر ترکمن است