دکتر رامین نسیمی دوست روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از کسب رتبه ۱۱ واحد فراهمآوری دانشگاه علوم پزشکی استان در بین ۶۴ واحد فعال کشور در سال گذشته خبر داد.
وی ادامه داد: اعضای سالم ۱۶ مورد دیگر بهدلیل عدم رضایت خانوادهها به خاک سپرده شد.
وی افزود: با روشهایی از جمله آشنایی اقشار مختلف جامعه با مفهوم مرگ مغزی بهعنوان مرگ قطعی، آموزشهای همگانی در سطح قابل قبول برای سازمانهای مردم نهاد و خیرین ،
معاونت امور اجتماعی استانداری و فرمانداریها، نهادها، ادارات و ارگانهای حمایتی، شهرداری و شورای شهر و سایر فعالان اجتماعی در زمینه فرهنگسازی میتوان بیشترین تعداد موارد
شناسایی شده را به اهدای عضو رساند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اردبیل ادامه داد: استان اردبیل در چهار سال گذشته رتبه نخست شناسایی بیماران مرگ مغزی و اهدای عضو در کشور را به دست آورده و فرهنگ اهدای عضو جانباختگان در این استان به شکل ملموسی در حال رشد است.
اهدای عضو فرد مرگ مغزی در ایران بهطور رایگان انجام می شود و اگر فرد دچار مرگ مغزی در بیمارستان دولتی بستری شده باشد، هزینههای بیمارستان نیز توسط دولت پرداخت میشود.
به علت پیشتازی استان اردبیل در اهدای عضو بیماران مرگ مغزی، بخش نگهداری و مراقبت از بیماران مرگ مغزی در محل ساختمان تازه تاسیس ترومای شهر اردبیل راهاندازی شده است.