کرمان - ایرنا - مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری، صنایع‌دستی استان کرمان گفت: در خصوص مرمت یک بنای تاریخی و ایجاد زیرساخت‌های گردشگری نگاه علمی دانشگاهیان با نگاه تخصصی میراث‌فرهنگی بسیار متفاوت است که باید این نگاه‌ها همسو شوند.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان، فریدون فعالی در نشست امضای تفاهم نامه همکاری مشترک با رییس دانشگاه آزاد اسلامی کرمان اظهار داشت: میراث کرمان برای اجرای طرح‌های مرمتی نیاز به پشتوانه مطالعاتی و همچنین پژوهش‌های علمی دارد که در این زمینه دانشگاه آزاد می‌تواند کمک زیادی به این اداره‌کل کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری، صنایع‌دستی استان کرمان با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه با دانشگاه باهنر و نتایج مطلوب آن در حوزه میراث‌فرهنگی تصریح کرد: انعقاد تفاهم‌نامه با دانشگاه آزاد اسلامی نیز با هدف استفاده از منابع و ظرفیت‌های موجود طرفین برای ارتقای سطح همکاری دوجانبه، صیانت از آثار ارزشمند فرهنگی، تاریخی، طبیعی و معنوی، بهره گیری از توانایی‌های جامعه دانشگاهی و همچنین ارتباط و تبادل امکانات و اطلاعات علمی و پژوهشی است.

وی از ایجاد ارتباطات علمی در آینده از طریق دوره‌های آموزشی، کارگاه‌ها، سمینارها و نمایشگاه‌های علمی، تحقیقاتی مشترک با دانشگاه آزاد اسلامی کرمان خبر داد و خاطرنشان کرد: استفاده بهینه از ظرفیت‌های انجمن‌های علمی و کانون‌های فرهنگی دانشجویی از دیگر مواردی است که که در تفاهم‌نامه مذکور آورده شده است.

به گزاش ایرنا کرمان با هشت اثر ثبت جهانی بیشترین آمار آثار ثبت جهانی کشور را در بین استان ها به خود اختصاص داده است. ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دست‌کَند میمند با چندهزار سال قدمت، باغ زیبای شازده یا شاهزاده ماهان با ویژگی های منحصر به فرد باغ و معماری عمارت آن، دشت کویر لوت که قدیمی ترین درفش جهان از این کویر در منطقه شهداد به دست آمده و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسم آباد» در شهرستان بم و نیز روستای دارستان سیرجان و این شهرستان به عنوان خاستگاه بافت گلیم شیرکی سیرجان از آثار ثبت جهانی استان کرمان به شمار می روند.