تهران- ایرنا- رئیس جمهور در ادامه سفرهای استانی امروز (۲۸ اردیبهشت ماه) به منظور پیگیری پیشرفت پروژه راهبردی سواحل مکران و افتتاح چندین طرح عمرانی به سیستان و بلوچستان سفر و سخنانی ایراد کرد که نشان از عزم دولت در به نتیجه رساندن تصمیمات و همچنین قاطعیت در رفع برخی مسائل با کشورهای همسایه دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در این سفر با رویکردی متفاوت از سفرهای قبلی بر میزان و نحوه اجرای مصوبات گذشته متمرکز شد و در جریان آخرین اقدامات انجام شده و مشکلاتی که احیانا موجب کندی در برخی امور شده است را از مسوولان جویا شد.

بازدید از ظرفیت‌های اقتصادی و پروژه راهبردی توسعه سواحل مکران، آبگیری سد کهیر کنارک به عنوان بزرگترین سد مخزنی استان سیستان و بلوچستان، آغاز عملیات لوله گذاری طرح ملی نمک زدایی و انتقال آب از دریای عمان به مرکز و شمال سیستان و بلوچستان، افتتاح طرح آبرسانی به ۱۵۵ روستای این استان با جمعیت ۶۶ هزار نفر و افتتاح ۱۱ طرح شرکت توزیع نیروی برق این استان را با ۴۱ میلیارد تومان اعتبار از مهمترین برنامه های سفر رئیس جمهور به استان سیستان و بلوچستان بود.

رئیس جمهور در این سفر همچنین در راستای تقویت سیاست و روابط همسایگی با حضور «شهباز شریف» نخست‌وزیر پاکستان نخستین بازارچه مرزی خرده فروشی ایران در پیشین سیستان و بلوچستان با پاکستان و ۸۳ کیلومتر خط ۱۳۲ کیلوولت به‌همراه پست‌ها و تجهیزات جانبی را افتتاح کرد.

در ادامه به محور سخنان رئیس جمهور در سفر به این استان اشاره می شود:

اخطار رئیس‌جمهور به حاکمان افغانستان؛ حقابه مردم سیستان‌وبلوچستان را بدهید

- رئیس جمهور کشور گفت: گاها شنیده می شود سد آب چندانی ندارد یا بخشی از آن را لجن فرا گرفته است، حاکمان افغانستان ‏باید اجازه دهند کارشناسان ما مراجعه و صحت و سقم ماجرا را بررسی کنند، اگر کارشناسان ما کمبود آب را تایید کنند حرفی ‏نداریم وگرنه اجازه نخواهیم داد حق مردم به هیچ عنوان ما تضییع شود.

- وی با تاکید بر این مطلب که موضوع آب هیرمند حق مردم منطقه و سیستان و بلوچستان است که در معاهدات و قراردادها آمده و ‏مردم از این آب در چاه نیمه ها استفاده می کردند، افزود: به حاکمان افغانستان می گویم این مطلب را عادی تلقی نکنند و موضوع ‏را جدی بدانند، اخطار می دهم حق مردم سیستان و مردم سیستان وبلوچستان را سریعتر بدهند.‏ ‏

- رئیس جمهور همچنین گفت: تمام تلاش دولت این است تا از دریای عمان آب به مناطق ‏شرق کشور برسد اما این پروژه زمان بر است. حقابه مردم سیستان از هیرمند را نمی شود مشمول زمان کرد، چرا که ‏انتقال آب از طریق دریا پروژه ای طولانی است که اوامر دخیل با انگیزه کار خواهند تا این زمان کمتر شود.‏

- وی اظهار داشت: دولت مصمم است در همه شئون حق مردم کشور را هرجا باشد بگیرد، موضوع حقابه هم حق مردم استان است ‏و دنبال می‌کنیم در تمام نقاط مرزی حق مردم را خواهیم گرفت.‏

- آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه موضوع آب مسأله تمام دنیا است، تاکید کرد: اجازه نمی دهیم حق مردم ضایع شود حاکمان افغانستان این حرف ‏بنده را جدی بگیرند تا بعداً گلایه نکنند،؛ چرا که گذشت ایام این داستان را حل نمی‌کند؛ در این راستا به صورت دیپلماسی و گفت‌وگو ‏پیگیری‌هایی توسط نماینده در افغانستان و استاندار سیستان وبلوچستان دنبال شده است. از حاکمان افغانستان می‌خواهم که مطلب ‏بنده را جدی گرفته و سریعاً اقدام کنند تا مردم این منطقه به حق خود دست یابند.‏

علاوه بر تبادل انرژی با پاکستان، توسعه را در همه جهات می‌بینیم

- رئیس جمهور در در آیین افتتاح پست و خط جدید تبادل انرژی برق بین ایران و پاکستان با اشاره به ۹ ماه تلاش شبانه روزی به منظور ایجاد خط تبادل انرژی، برق پست و خط انرژی بین ایران و پاکستان گفت: این پروژه باید سال‌های پیش افتتاح می‌شد، ‏اما به دلایلی به تاخیر افتاد. این ظرفیت وجود دارد که بیش از میزان ۱۰۰ مگاواتی فعلی، تبادلات در سطح بالاتری انجام شود.

- آیت‌الله رئیسی با تأکید بر اینکه امروز روابطی که بین ایران و پاکستان وجود دارد مثال زدنی است، گفت: علاوه بر تبادل انرژی، توسعه را در همه جهات می‌بینیم. برای نمونه بازارچه‌های مرزی در حال ‏فعالیت است.

- وی حضور نخست وزیر پاکستان در این مراسم را به فال نیک گرفت و ادامه داد: ۶ بازارچه مرزی دیگر در حال آماده شدن است تا تبادل مرزی بین ایران و پاکستان و مرزنشینان دو کشور را به‌همراه داشته ‏باشد تا هم اشتغال و تجارت را بین دو کشور ارتقا دهد و هم در سطح بالاتر کار تجاری و اقتصادی را با پاکستان ادامه بدهیم.

- رئیس جمهور ساخت هفت بازارچه مرزی و تبادل برق میان ایران و پاکستان را جلوه دیگری از همکاری‌های خوب و زمینه‌ساز تحکیم روابط دو کشور دانست و گفت: ظرفیت‌های خوبی برای تبادل انرژی بین ایران و پاکستان وجود دارد.

- وی تاکید کرد: مسائل در منطقه را با گفت‌وگو بین مسوولان منطقه حل کرده و می کنیم؛ دخالت و حضور بیگانگان از جمله حضور آمریکا در افغانستان نتیجه اش قتل، خونریزی و مجروح شدن هزاران نفر بود.

- رئیسی بیان کرد: حضور آمریکا در افغانستان و منطقه امنیت‌ساز نیست بلکه برهم زننده امنیت است.

توسعه سیستان و بلوچستان، از مهم‌ترین برنامه‌های ‏دولت

- رئیس‌جمهور با بیان اینکه سواحل مکران ظرفیت بسیاری خوبی برای اقتصاد، ‏گردشگری و اقتصاد دریا دارد، گفت: در این زمینه اقدامات خوبی در سیستان و بلوچستان شده است، به برکت پیروزی انقلاب اسلامی، ‏گام‌های خوبی در جهت توسعه استان برداشته شده و باید همه دستگاه‌های مرتبط با نظام در این زمینه تلاش کنند.‏

- آیت‌الله رئیسی با اشاره به اینکه توسعه یافتگی سیستان و بلوچستان در اولویت برنامه‌های دولت است گفت: در این سفر پیگیر طرح‌های این استان به‌ویژه در منطقه مکران هستیم.‏

-  رئیس جمهور گفت: کار مقدماتی پروژه عظیم آب رسانی به شرق کشور با وجود مشکلات، بسیار خوب انجام شده است و امیدوارم با دقت و سرعت این کار پیگیری شود و آب به خراسان رضوی برسد و در این مسیر مشکل آبرسانی به شهرهای مختلف حل شود.

مکران منطقه‌ای با استعداد برای سرمایه‌گذاری است

- رئیس‌جمهور در جلسه فعالان اقتصادی و شورای توسعه مکران گفت: مکران منطقه‌ای با استعداد برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌های گردشگری، اقتصاد دریا و حوزه‌های نفتی است و برای فعالان اقتصادی، سرمایه‌گذاران و کسانی که به آینده این منطقه فکر می‌کنند، اهمیت ویژه‌ای دارد.

- وی افزود: هر موقع با مهمانان خارجی دیداری داشتیم، همیشه به چابهار و ظرفیت‌های منطقه مکران اشاره داشته‌اند

- آیت الله رئیسی یادآورشد: محور اقتصاد مقاومتی، پیشرفت، رفع مشکلات اجتماعی و اقتصادی، استقلال اقتصادی و سیاسی کشور در گرو تولید است

علی اکبر محرابیان وزیر نیرو، مهدی نیازی سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، غلامحسین اسماعیلی رئیس دفتر رئیس جمهور و حجت‌الله عبدالملکی دبیر شورای عالی مناطق آزاد، رئیس جمهور را در این سفر همراهی می‌کنند.