بجنورد- ایرنا- حضرت معصومه(س) بانوی عصمت و کرامت در علم و عرفان مقامی والا داشت و توانست با حفظ ارزش های اخلاقی و انسانی در مسیر پاسداری و نشر آموزه های الهی گام بردارد و اینگونه الگویی شایسته بانوان مسلمان است.

تقویم‌ها و سالنامه‌ها نوید میلاد آیتی از خدا و ماه عفتی از خانه موسی کاظم (ع) و نجمه خاتون می‌دهند که نقاب آل کسا شد و مدینه به یمن حضورش نورانی و پنجره‌ها به شوق رویش باز شدند.

یکم ذی العقده سال ۱۳۷ (ه. ق) زاده شد، ستاره‌ای از خانه باب الحوائجی که چون پا به دنیا گذاشت؛ وی را «معصومه» لقب داد و به اعتبارش ایران زمین و دخترانش نیز اعتبار گرفتند.

دُردانه موسی کاظم(ع)، اگرچه معصومه (س) نام گرفت اما صدفی گرانبهایی بود که هم نام حضرت زهرا (س) و فاطمه کبری (س) نامیده شد.

کریمه معصومه (س) همای سعادت دختران ایران، گوهری گران بهاست که آسمان نیز از دامنش ستاره می‌چیند و هم نام‌های او به خود می‌بالند که هم نام خواهر آقا امام رضا(ع) هستند که در پاکدامنی بی مثال است.

امروز که ۳۱ اردیبهشت ماه است، روزی متعلق به دنیای رنگارنگ و زیبای دختران، فرشتگانی که قدم به زمین نهاده‌اند تا عصایی شوند برای پیری پدر و تکیه‌گاهی باشند برای دلتنگی‌های مادر.

دخترانی که با به دنیا آمدنشان رایحه‌ای از بهشت را با خود به همراه آورده‌اند تا به دنیا رنگ و بویی خدایی ببخشند.

امروز، روزی است متعلق به دختران سرزمینم، روز نوبرانه‌های صورتی در دنیا که بدون شک بی حضور گرمشان دنیا رنگی سیاه و سفید بیش نداشت.

فرزند مایه رحمت

پدر و مادر به عنوان اعضای مهم خانواده در تربیت فرزندان وظایفی دارند اما شاید برای برخی از خانواده ها پیش از تربیت و هزینه فرزند به جنسیت آن می اندیشند.

این موضوع مختص به این دوران نیست بلکه در فرهنگ منحط جاهلی پیش از اسلام وجود فرزند دختر یک نوع ننگ و سرافکندگی محسوب شده و متاسفانه در برهه‌ای از زمان دختران را زنده به گور می‌کردند که این نشان از تفاوت دختر و پسر بودن فرزند در خانواده و اهمیت آن است.

مریم رضایی که یکی از شهروندان بجنوردی است که دارای چهار فرزند است می گوید: قبل از به دنیا آمدن فرزند اولم فاطمه حس مادرانه ام شکوفا شده بود و با ورود دخترم، انرژی مثبت بسیاری به خانواده تزریق شد. یک سال و نیم بعد دختر دومم زینب به دنیا آمد که باعث شد فرزندانم احساس تنهایی نکنند و همانند دوقلوها با هم بزرگ شدند.

وی می افزاید: ۲ سال بعد با ورود فرزند سومم بنام اسما که پر انرژی تر از بقیه فرزندانم بود، همبازی خوبی برای آنها شد علی فرزند چهارم که اکنون سه ساله است جمع فرزندانم را کامل کرد.

این مادر اضافه می کند: از اینکه فرزندانم سالم هستند خداوند راشاکرم و برای من و همسرم هیچگاه جنسیت مهم نبوده است چرا که هریک از آنها هدیه ای هستند که خداوند به ما عطا کرده است.

رضایی بیان می کند: تمام تلاشمان برای فرزندانم درست تربیت شدن آنها است تا در جوامع امروزی بتوانند براحتی زندگی کنند و از پس مشکلات خود بر آیند.

یکی دیگر از شهروند بجنوردی بیان می کند: به تازگی ازدواج کرده ام، در گذشته با وجود امکانات کمتر و حتی خانه‌هایی بدون اتاق مجزا، خانواده‌ها حداقل صاحب چهار فرزند می‌شدند چرا که قدیمی‌ها داشتن فرزند را سرمایه‌ای می‌دانستند که در آینده به آن‌ها کمک می‌کند اما امروزه برخی زوجین با بهانه‌ای مثل نداشتن اتاق جدا برای کودک، مشکلات اقتصادی، از دست دادن شغل و دغدغه تربیت فرزند از بچه‌دار شدن امتناع می‌کنند؛ این در حالی است که بیشتر نگرانی‌ها برای تأخیر فرزند آوری بیهوده‌ است و اغلب مشکلات با باور به قدرت خداوند و وعده رزق او به‌ راحتی حل می‌شود.

بچه‌دار شدن تصمیمی هیجان‌انگیز و شادی‌بخش است؛ این تصمیم مثل هر تغییر دیگری در زندگی نگرانی‌هایی را برای زوجین به همراه دارد که تا حدی طبیعی است اما برخی برای رفع نگرانی‌ها صورت‌مساله را پاک‌کرده و برای درپوش گذاشتن بر روی احساساتشان، قید بچه‌دار شدن را می‌زنند.

فتانه رحمانی بیان می کند: در جوامع امروزی و مشکلات معیشتی خانواده ها با چالش هایی روبه رو هستند چرا که برای تصمیم گیری در خصوص فرزند دار شدن و نوع جنسیت آن در بیشتر مواقع قید بچه دار شدن را هم می زنند.

وی تصریح کرد: من خودم در خانواده کم جمعیت بزرگ شدم که فقط یک برادر دارم هیچگاه احساس خواهر داشتن را درک نکردم و این موضوع ایجاب کرده است که در داشتن چند فرزند مشکلی نداشته و باهمسرم هم در این مورد مشکلی ندارم.

جایگاه دختر در دین اسلام

با توجه به اینکه دختران امروز مادران آینده جامعه می باشند، نیازمند یک الگوی مناسب در دوران نوجوانی خود هستند و چه الگویی بهتر از وجود نازنین حضرت معصومه (س) که از ایشان به عنوان کریمه اهل بیت(ع) یاد شده است.

دختر در اسلام رحمت است و خواستن فرزند دختر مستحب است، دختران، مظهر پاکی و نجابت هستند و موضوع پاکدامنی دختران در دین اسلام اهمیت ویژه‌ای دارد به طوری که عفت و حیا مساوی با دین است و دختران ایرانی با الگوپذیری از شخصیت حضرت معصومه (س) راه سعادت زندگی فردی و اجتماعی خود را انتخاب می کنند.

البته دختر، زن و مادر در اسلام دارای جایگاه و منزلت بالایی است طوری که در صدر اسلام بانوانی همچون خدیجه(همسر پیامبر)، سمیه اولین شهید زن اسلام، حلیمه (دایه پیامبر)، حضرت فاطمه زهرا(س) دختر پیامبر اکرم(ص)، ام ابیها و بزرگ زنانی که در حفظ و گسترش دین اسلام نقش آفریدند طوری که اکنون الگوی دختران و زنان عالم شدند.

یکی از مهم‌ترین آموزه‌های اجتماعی دین مبین اسلام توجه به جایگاه و شأن فرزندان به خصوص دختران است تا جایی که پیامبر گرامی اسلام(ص) در یک روایت درباره ارزش دختر فرمودند: بهترین فرزندان شما دختران هستند؛ خَیْرُ اَوْلادِکُمْ اَلْبَناتُ.

پیامبر(ص) همچنین در روایتی دیگر با هشدار نسبت به مراقبت بر عدم تزلزل جایگاه دختر در خانواده فرمودند: هرکس دختری داشته باشد که او را تباه نسازد و خوارش نکند و پسرش را بر وی برتری ندهد، خدا او را به بهشت می‌برد؛ مَنْ کانَ لَهُ أُنْثی فَلَمْ یُبِدْها وَ لَمْ یُهِنْها وَ لَمْ یُؤْثِرْ وَلَدَهُ عَلَیْها أَدْخَلَهُ اللّهُ الْجَنَّةَ.»

خود نبی مکرم اسلام(ص) در برخورد با دخترش فاطمه(س) بسیار عجیب رفتار می‌کردند. حضرت دست دخترش فاطمه(س) را می‌بوسید و می‌فرمود: «پدرش فدای او باد» و زمانی که حضرت عازم سفر بود فاطمه (س) آخرین کسی بود که پیامبر از وی خداحافظی می‌کرد و در بازگشت نیز زودتر از هر کسی به دیدن وی می‌رفت و ممی فرمود: «بوی بهشت را از دخترم فاطمه استشمام می‌کنم.»

اسلام می‌خواهد دختران ما قدر و منزلت شخصیت خود را بدانند و مادرانی پاک دامن و زنانی وارسته باشند که تربیت نسل‌های بعد از خود را بر عهده گیرند.

امید است دختران مسلمان مسیر زندگی خود را با تاسی از حضرت معصومه (س) به عنوان الگوی کامل و اسوه حسنه به مسیر سعادت و خوشبختی برسانند.