به گزارش خبرنگار ایرنا، استاندار کرمانشاه در نخستین سفر شهرستانی خود که با یک رویکرد جدید هر هفته میهمان یک شهرستان خواهد بود روز گذشته ( پنجشنبه) به شهرستان روانسر آغاز کرد و در خلال بازدید از طرح های عمرانی و بررسی مسایل و مشکلات این شهرستان بخشی از سفر خود را نیز به دیدار با اقشار مختلف مردم اختصاص داد تا آنها بیواسطه مطالب خود را بیان کنند.
استاندار کرمانشاه که از دی ماه سال ۱۴۰۱ سکان هدایت استان را به عهده گرفته است سفر به تمام شهرستان های کرمانشاه را در برنامه کاری خود قرار داده است تا ضمن دیدار با مردم، با بررسی میدانی که توسط معاونان و مدیران دستگاه های اجرایی استان صورت می پذیرد مسایل و مشکلات این شهرستان شناسایی و مصوباتی برای آنها در نظر گرفته شود.
محمدطیب صحرایی در این سفرها ضمن نشست با منتخبین اقشار مختلف مردم، فعالان اقتصادی، تجار و بازرگانان و دیدار با خانواده معزز شهدا، آخرین وضعیت روند اجرای پروژه های عمرانی این شهرستان ها را نیز بررسی میکند.
در نخستین سفر شهرستانی استاندار کرمانشاه، وی ساعاتی را نیز میهمان جمعی از نخبگان و فعالان اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی شهرستان روانسر بود که در این دیدار که بیش از ۲ ساعت بطول انجامید با شکیبایی و سعه صدر پای درد دل و مشکلات آنها نشست.
نیاز به نقش آفرینی نخبگان در همه عرصه ها
در ابتدای این دیدار فرماندار شهرستان روانسر با بیان اینکه آنچه یک فرد را تبدیل به نخبه کرده است ظرفیت های ذهنی و فکری وی نبوده بلکه احساس مسوولیت وی در قبال با جامعه است اظهار کرد: در قبال این انتظاری که از نخبگان می رود از مسوولان نیز انتظار می رود با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در قبال با نخبگان احساس مسوولیت کنند.
سعدی مصطفی زاده، روانسر را مهد نخبه پروری عنوان کرد و افزود: یکی از مهمترین اهدافی که دشمنان در زمان حاضر در جامعه بدنبال آن هستند القای ناامیدی و نارضایتی در بین مردم است که در این زمینه نخبگان باید رسالت خود را با نقش آفرینی در این عرصه برای شکست این دسیسه دشمن ایفا کنند.
وی با بیان اینکه خوشبختانه مردم منطقه اورامانات ویژگی باهم بودن و در کنار هم بودن را بخوبی تمرین کرده اند یادآور شد: در حوزه بحران ها مردم بخوبی می دانند پیشانی اصلی خود آنها هستند و مردم این منطقه نیز به این حد از دانایی و بلوغ فکری رسیده اند که این موضوعات را چگونه مدیریت کنند.
فرماندار روانسر با بیان اینکه تمام تلاش خود را بکار بسته ایم تا از ظرفیت نخبگان این شهرستان به خوبی استفاده شود گفت: در این شهرستان اتاق فکری با حضور نخبگان ایجاد شده است که با همفکری و مشورت با آنها تاکنون تصمیمات خوبی در برخی از عرصه ها اتخاذ شده است که بسیار تاثیرگذار بوده است.
حوزه گردشگری روانسر مورد غفلت قرار گرفته است
یکی از فعالان اجتماعی این شهرستان با بیان اینکه حوزه گردشگری روانسر مورد غفلت قرار گرفته است گفت: این شهرستان بیشترین تعداد گردشگر و در عین حال کمترین ماندگاری گردشگر را در استان دارد.
عادل سلیمانی افزود: در حالی این منطقه دارای بیشترین جاذبه های طبیعی و گردشگری است ولی برعکس دارای کمترین سرمایه انسانی است.
وی با تاکید بر پیاده سازی حکمرانی مشارکتی در جامعه اضافه کرد: برای حکمرانی بهتر در هر منطقه باید شاخص های آن رصد و شناسایی شده و براساس آنها تصمیم گیری ها انجام شود.
دست درازی به جنگل های بلوط را متوقف کنید
یکی از فعالان فرهنگی و هنری روانسر نیز با بیان اینکه انتصاب شخص استاندار که فردی دانشگاهی هستند موجب خوشحالی نخبگان و فعالان اجتماعی شده است گفت: دیدار شما با اقشار مختلف مردم و فعالان و نخبگان هر منطقه نشان دهنده این امر است که شما برای آینده استان برنامه دارید.
هدایت محمودی افزود: یکی از مسایل و مشکلات استان آسیب های اجتماعی است که امیدواریم این مساله حاد را شما در سطح کشوری مطرح و به حل آن اقدام کنید.
وی با بیان اینکه گردشگری یکی از نقاط قوت نه تنها شهرستان روانسر بلکه استان کرمانشاه است یادآور شد: رونق دادن به این حوزه موجب ایجاد اشتغال پایدار شده و جاذبه های گردشگری ناشناخته آن را نیز به گردشگران معرفی می کند.
محمودی ادامه داد: یکی دیگر از معضلات این منطقه دست درازی به منابع طبیعی این منطقه به ویژه تخریب جنگل های بلوط است از اینرو انتظار می رود این مشکل جدی نیز مورد توجه قرار گیرد.
وی همچنین با اشاره به زیبایی های معماری سنتی منطقه اورامانات گفت: متاسفانه معماری های جدید از جمله معماری رومی به جان ساختمان های منطقه افتاده و در حال از بین بردن معماری سنتی و کهن آن است.
تکمیل بیمارستان روانسر از آرزوهای دیرینه مردم منطقه است
انور خرمی فعال اقتصادی نیز در سخنانی با بیان اینکه حدود ۳۰ سال است که مردم در آرزوی احداث یک بیمارستان مجهز در این شهرستان هستند اظهار کرد: امیداوریم دست اندرکاران استان نسبت به تکمیل بیمارستان ۶۴ تختخوابی این شهرستان تلاش بیشتری کند.
وی با بیان اینکه روانسر زمینه های زیادی برای توسعه و پیشرفت دارد ولی نمایندگان آن از گذشته تاکنون در مجلس نتوانسته اند اقدامی جدی و ماندگار برای توسعه و ایجاد اشتغال آن انجام دهند افزود: یکی از مشکلات اصلی این شهر به ویژه در ایام تعطیل بروز ترافیک ناشی از حضور گردشگران است که مردم این شهر را با مشکل مواجه کرده است.
وی توجه به ساماندهی سراب روانسر و محوطه آن، توجه به امر اشتغال فرزندان ایثارگران و رفع مشکلات آنها و بی توجهی به بازنشستگان ایثارگر را از دیگر مشکلات مردم این منطقه عنوان کرد.
ایجاد خانه مطبوعات در منطقه اورامانات
یکی از فعالان رسانه ای شهرستان روانسر نیز گفت: یکی از خواسته های مهم فعالان رسانه ای و خبرنگاران این شهرستان توجه به بیمه آنها و ایجاد یک خانه مطبوعات در منطقه اورامانات است.
مسعود سعادتمند همچنین با اشاره به ظرفیت های گردشگری و اشتغال در این شهرستان یادآور شد: این منطقه از ظرفیت های بسیار خوبی در حوزه های مختلف به ویژه گردشگری برخوردار بوده که نیازمند جذب سرمایه گذار است تا روانسر از حالت معبر صرف بودن خارج و جاذبه های گردشگری آن بخوبی شناخته شود.
وی افزود: توجه به حوزه راه یکی از نیازهای توسعه و رونق هر منطقه به شمار می رود از اینرو از مسوولان انتظار می رود تا نسبت به حذف نقاط حادثه خیر و اصلاح کمربندی آن در اسرع وقت اقدام کنند.
وی همچنین از مشکل حاشیه نشینی و توسعه بی ضابطه شهر روانسر اظهار گلایه و خواستار توجه مسوولان به حل این مشکل نیز شد.
بین خیرین و مسوولان فاصله ایجاد شده است
یکی از خیرین مدرسه ساز شهرستان روانسر نیز در این جلسه اظهار کرد: روانسر علاوه بر اینکه از نعمت زمین و آب کافی از نعمت وجود خیرین نیکوکار فراوانی برخوردار است که باید از وجود آنها در عرصه های مختلف استفاده کافی را برد.
رحیم کرمی با بیان اینکه بین خیران و مسوولان فاصله ایجاد شده است افزود: از مسوولان انتظار می رود مشکلات پیش پای خیران را برداشته و به آنها اجازه فعالیت بیشتری دهند.
وی در خصوص شرایط مدارس این شهرستان یادآور شد: هم اینک همه مدارس روانسر به غیر از هنرستان ها به صورت دو شیفته هستند و این امر شایسته شهرستانی نیست که در فاصه بسیار کمی از مرکز استان واقع شده است.
کرمی با بیان اینکه این شهرستان دارای هشت باب مدرسه تخریبی است که بیش از ۴۰ سال از قدمت آنها می گذرد افزود: علاوه بر این، ۳۴ باب مدرسه مناطق روستایی نیز به صورت کانکسی و سنگی است که در حال حاضر این شرایط آموزشی در بحث مدرسه به بحران تبدیل شده است.
این خیر مدرسه ساز با اشاره به اینکه با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان هم اکنون هشت مدرسه با مشارکت خیران در این شهرستان در حال احداث است گفت: در شهرکی به نام ویس القرن با ۵۰ سال قدمت مدرسه وجود ندارد و مشکلات احداث مدرسه در این شهرک سدی بنام هلال احمر وجود دارد که اجازه احداث مدرسه را در این شهرک نمی دهد.
وی یادآور شد: علاوه بر این یکی از مدارس این شهر که روبروی سراب روانسر قرار دارد را نیروی انتظامی در اختیار گرفته است که باید تخلیه شود.
ظرفیت گردشگری سراب روانسر مورد بی توجهی قرار گرفته است
شیدا احمدی از فعالان فرهنگی روانسر با اشاره به اینکه صنعت گردشگری در شهرستان روانسر مورد بی توجهی قرار گرفته است گفت: یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری این شهرستان سراب آن است که که ظرفیت بزرگی است که مغفول مانده است.
وی با اشاره به کمبود اماکن اقامتی برای گردشگران اضافه کرد: گردشگرانی که به این شهرستان سفر می کنند برای اسکان خود با مشکل مواجه هستند و مجبورند به شهرهای همجوار از جمله کرمانشاه بروند.
احمدی ادامه داد: بازارچه تجاری روانسر نیز که بیش از یک دهه از احداث آن زمان می گذرد به دلیل نبود مدیریت مناسب، مغازه های آن هم اکنون خالی بوده و نقشی در اقتصاد منطقه ندارد.
وی با بیان اینکه دانش آموزان روانسری در زمینه فضای آموزشی مورد ظلم قرار گرفته اند افزود: ساعت ورزش در برخی مدارس به دلیل نبود فضای ورزشی برگزار نمی شود و بالا بودن تعداد دانش آموزان در کلاس های درس روند آموزشی را با موانعی مواجه کرده است.
جوانان نخبه و کارآمد در پست های مدیریت بکار گرفته شوند
یکی از فعالان اجتماعی در حوزه بیماران خاص شهرستان روانسر نیز گفت: سفر استاندار به شهرستان ها و آشنا شدن با مسایل و مشکلات آنها موجب زنده شدن امید و اعتماد در بین مردم شده است.
لقمان لطفی افزود: انتظار می رود در راستای فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بربازسازی انقلابی و مدیریتی کشور در راستای خدمت رسانی بهتر به مردم، مدیران انقلابی از جمله جوانان نخبه و کارآمد بکار گرفته شوند.
وی با بیان اینکه باید تهدیدات را در جامعه تبدیل به فرصت کنیم یادآور شد: این شهرستان دارای یک مثلث مهم با سه ضلع بازارچه، گردشگری و کشاورزی است که توجه به رونق دادن آنها زمینه ساز توسعه منطقه خواهد شد.
ترک تحصیل در میان دانش آموزان روانسری بالاست
حمید بهرامی، فعال مدنی شهرستان روانسر گفت: معضل ترک تحصیل در میان دانش آموزان مناطق روستایی به ویژه در مقطع ابتدایی به بعد و نیز متوسطه اول و دوم به دلیل نبود خوابگاه بالا بوده و نیازمند توجه ویژه مسوولان آموزش و پرورش است.
وی تاکید کرد: همچنین این شهرستان فاقد مقطع متوسطه دوم در مدارس نمونه دولتی است از اینرو دانش آموزان این مقطع یا مجبورند برای تحصیل به شهرستان های مجاور بروند و یا خانواده آنها به سایر شهرستان ها کوچ کنند.
بهرامی گفت: برای حل مشکل فضای آموزشی از جمله بازسازی مدارس روستایی در این شهرستان باید از ظرفیت بنیاد ۱۵ خرداد، بنیاد برکت و بنیاد مستضعفان استفاده کرد.
حضور کشاورزان غیربومی بهای اجاره زمین کشاورزی را افزایش داده است
یکی از فعالان حوزه کشاورزی و از کارآفرینان جوان روانسر معتقد است: حضور کشاورزان غیر بومی که زمین های کشاورزی این شهرستان را برای کار اجاره می کنند موجب شده تا بهای اجاره این زمین ها بالا رفته و کشاورزان بومی را با مشکل مواجه سازد.
چنور محمدی که در زمینه کشت زعفران در حال فعالیت است افزود: کشت زعفران به عنوان یک کشت جایگزین برای مناطق کم آب می تواند به عنوان یک کشت بسیار خوب و مقرون به صرفه معرفی شود.
وی افزود: به همین دلیل به همراه شماری از زنان سرپرست خانوار اقدام به اجاره زمین کشاورزی و کشت زعفران کرده ایم که محصول بدست آمده از سوی آنها حتی از زعفران خراسان نیز مرغوبتر عمل آوری شده است.
محمدی تاکید کرد: از مسوولان انتظار داریم ضمن ساماندهی حضور کشاورزان غیر بومی در منطقه برای کاهش اجاره زمین های کشوری نسبت به پرداخت تسهیلات به کارآفرینان و فراهم ساختن عرضه محصولاتشان در بازار به ویژه نمایشگاه های خارجی مساعدت کنند.
منابع آب منطقه باید مدیریت شود
محمد مرادی فعال حوزه کشاورزی شهرستان روانسر نیز گفت: به این منطقه در بحث کشاورزی خیانت های زیادی به ویژه در بحث انتقال آب به سایر استان ها انجام شده که باید در مدیریت آن بازنگری انجام شود.
وی افزود: استان کرمانشاه به دلیل هشت سال جنگ تحمیلی و از سویی دیگر بروز زلزله که روند توسعه را در آن را با وقفه مواجه کرد هم اینک نیازمند توجه بیشتری از سوی مسوولان است.
مرادی تاکید کرد: مسوولان باید با تشکیل یک کارگروه، مشکل انتقال آب سیروان و داریان و نیز سد کیلانبر را مرتفع سازند.
وی همچنین یادآور شد: علاوه بر این باید مشکل زمین های منابع طبیعی و امور اراضی تعیین تکلیف شود زیرا حدود ۴۰ درصد از پرونده های موجود در محاکم قضایی مربوط به وجود این مشکل در این شهرستان است.
به گزارش ایرنا، استاندار کرمانشاه روز پنجشنبه میهمان مردم روانسر بود، در این سفر بازدید از بیمارستان ۶۴ تختخوابی، طرح نهضت ملی مسکن، دیدار با خانواده شهدا، بازدید از غار قوری قلعه، جلسه ستاد تسهیل، دیدار چهره به چهره با مردم، دیدار با فعالان اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و جلسه شورای اداری از جمله برنامه های محمدطیب صحرایی بود.