لندن – ایرنا – نخست وزیر انگلیس در راستای تلاش این کشور برای تداوم جنگ اوکراین و تضمین سود کلانی که این نبرد برای شرکت های نظامی انگلیسی در پی داشته است، گفت که دولت لندن در حمایت بلندمدت از جبهه کی‌یف ثابت‌قدم خواهد بود.

به گزارش ایرنا، ریشی سوناک که برای شرکت در نشست گروه هفت به ژاپن سفر کرده است روز جمعه در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی اسکای نیوز گفت: به‌نظرم مهمترین موضوعی که باید درباره آن گفت‌وگو کنیم حمایت از اوکراین و مقابله با روسیه است و اینکه اطمینان حاصل کنیم که روسیه بهای این جنگ را پرداخت می‌کند.
وی با اشاره به بسته تحریمی جدیدی که امروز دولت لندن علیه روسیه وضع کرد افزود: ما در حال گفت‌وگو با شرکا و متحدان‌مان هستیم و انتظار داریم که آن‌ها همین مسیر را دنبال کنند. چون تحریم‌ها اگر بصورت جمعی وضع شوند تاثیر بیشتری خواهند داشت
نخست وزیر انگلیس در پاسخ به این سووال که آیا جنگ اوکراین سال آینده تمام می‌شود و پیام او به رئیس جمهوری روسیه چیست افزود: پیام من به پوتین روشن است، ما ناپدید نمی‌شویم. روسیه با حمله به اوکراین، یک جنگ غیرقانونی به راه انداخته و باید بداند که ما و سایر کشورها در عزم خود برای حمایت از اوکراین، نه فقط امروز و در اینجا، بلکه در بلندمدت نیز ثابت قدم هستیم.
وی یکی از محورهایی را که در جلسه گروه هفت مطرح خواهد کرد، توافقاتی نامید که حمایت بلندمدت از اوکراین و جلوگیری از حمله مجدد روسیه نامید و گفت که مسکو باید درک کند که نیروهای خود را از خاک اوکراین خارج کند.
نشست سه روزه رهبران ۷ قدرت اقتصادی جهان، امروز در شهر هیروشیما ژاپن آغاز شد. جنگ در اوکراین یکی از محورهای اصلی این نشست عنوان شده و انگلیس نیز به عنوان دومین کشور تامین کننده تسلیحات نظامی جبهه کی‌یف، ساعاتی پیش تحریم‌ها جدیدی را علیه مسکو وضع کرد.
در تحریم‌های جدید نام ۸۶ شهروند و نهاد روسی به بهانه تامین مالی و حمایت از جنگ اوکراین، به فهرست سیاه انگلیس اضافه شده است. در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای وزارت امور خارجه انگلیس منتشر شد، آمده است که تحریم‌های امروز «افراد و سازمان‌های مرتبط با بخش‌های انرژی، فلزات، دفاع، حمل‌ونقل و مالی روسیه را هدف قرار می‌دهند تا فشار بر درآمد باقی‌مانده ولادیمیر پوتین و تلاش او برای استفاده از این بخش‌ها به‌منظور حمایت از ماشین جنگی وی افزایش یابد.»
انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین، به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم‌ علیه روسیه به تنش‌و درگیری‌ها دامن زده است. گزارش‌ها حاکیست که شرکت تسلیحاتی بی‌ای‌ئی‌سیستمز انگلیس افزون بر ۳۰ میلیارد پوند به واسطه جنگ اوکراین سود کرده است.
این جنگ که بیش از یک سال از آغاز آن می‌گذردِ، در پی بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغه های امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در ۵ اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله برد.
طی این مدت کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از جمله آمریکا با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایت های هنگفت نظامی از کی‌یف بر ادامه این جنگ افروزی ادامه داده و اکنون با تجهیز اوکراین به سلاح های پیشرفته تر و سنگین تر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال می‌کنند.
نخست وزیر انگلیس چهار روز پیش در جریان دیدار با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین که طی برنامه‌ای از پیش اعلام نشده به لندن سفر کرده بود، همگام با سیاست‌های جنگ‌طلبانه و ماجراجویانه این کشور وعده داد که صدها موشک دفاعی و سامانه های هوایی بدون سرنشین از جمله صدها پهپاد جدید تهاجمی دوربرد با برد بیش از ۲۰۰ کیلومتر را به جبهه اوکراین ارسال می‌کند.
سوناک هفته پیش نیز ارسال موشک‌های دوربرد موسوم به «استورم شدو» را تائید کرد. به گزارش دفتر نخست وزیر انگلیس، «این نخستین موشک کروز دوربرد در زرادخانه اوکراین و برای کمک به دفاع این کشور در برابر بمباران بی‌امان زیرساخت‌های حیاتی ملی آن است.»
بر اساس گزارش‌ها، موشک‌هایی که انگلیس در اختیار اوکراین قرار داده، از قابلیت رادارگریزی برخوردار است. این موشک‌ها ساخت مشترک انگلیس و فرانسه است و برد آن به بیش از ۲۵۰ کیلومتر (۱۵۵ مایل) می‌رسد.
در همین پیوند سفیر روسیه در لندن، اقدامات اخیر انگلیس را تنش‌زا توصیف و تصریح کرده است: ما کاملاً درک می کنیم که این کار عمداً انجام شده است تا کی‌یف بتواند به شهرها و روستاهای روسیه از جمله کریمه حمله کند.

اندره کلین هشدار داد که دولت انگلیس در طولانی شدن مناقشه اوکراین و خونبارتر کردن آن نقش پیشرو دارد و مسئولیت تشدید بیشتر تنش‌ها به طور کامل بر عهده این کشور است.