تهران- ایرنا- معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، کتاب را یک سرمایه برای جامعه دانست و گفت: مجلس شورای اسلامی باید با وضع قوانین حمایتی مناسب برای ناشران و نویسندگان، به نشر این فرهنگ کمک کند.

به گزارش ایرنا، اصغر جهانگیر با حضور برنامه «کتاب گپ» تلویزیون اینترنتی کتاب با اشاره به حضور ناشران و آثار مرتبط با قوه قضاییه در سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اظهار داشت: قوه قضائیه پژوهشگاه خاصی دارد که کتاب‌های تخصصی حقوقی و مسائل مبتلابه جامعه را منتشر می‌کند. کانون وکلا نیز غرفه‌ای دارد که در راستای افزایش آگاهی‌های حقوقی مردم فعالیت می‌کند.

وی گفت: حقوق از علومی است که مردم با آن سروکار پیدا می‌کنند و قوه قضائیه از سال‌های گذشته نیازمندی‌های مردم را با زبانی سهل و آسان بیان می‌کند.

جهانگیر افزود: با توجه به اینکه علم و آگاهی در دنیا در حال پیشرفت است، این پیشرفت هم فرصت و هم تهدید است. کشورهایی که از فرصت‌ها به درستی استفاده کرده‌اند از تهدیدها نیز عبور کرده‌اند. اما در برخی سال‌ها بحث آسیب‌ها و پیشگیری از وقوع جرم جدی گرفته نشد و شبیخون فرهنگی که رهبر معظم انقلاب نیز به آن اشاره کردند مورد غفلت قرار گرفت.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه بیان‌داشت: یکی از راه‌های برون‌رفت از این غفلت «کتاب» است. کتاب به رشد تفکر کمک می‌کند. وقتی تفکر، رشد پیدا کرد اسیر بمباران‌های فضای مجازی نمی‌شویم. امروز انواع داده‌های اطلاعاتی از دروغ و راست ذهن نوجوان را هدف قرار می‌دهد. در حال حاضر، فضای مجازی فرصت تفکر را از نوجوانان و جوانان گرفته و تحت تاثیر قرار داده است.

وی با اشاره به اینکه برای ارتقای سطح آگاهی جامعه باید فرهنگ کتاب‌خوانی را توسعه دهیم، افزود: نمایشگاه کتاب، گامی بزرگ برای ارتقای فهم عمومی است. کتاب به عنوان غذای روح باید مورد توجه قرار گیرد. نگاه دولت‌ها به کتاب و کتاب‌خوانی نباید به چشم هزینه باشد، بلکه باید نگاه سرمایه‌گونه داشته باشند.

جهانگیر تاکید کرد: کتاب یک سرمایه برای جامعه است. در این بین، نقش سه قوه بسیار پر اهمیت است. مجلس شورای اسلامی باید با وضع قوانین حمایتی مناسب برای ناشران و نویسندگان به نشر این فرهنگ کمک کند. از طرفی، قوه قضائیه باید تلاش کند زمینه‌هایی فراهم شود تا دست دلالان و سودجویان کوتاه شود.

تلویزیون اینترنتی کتاب در سی‌ و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی تهران، در دو بخش مجزای «استودیو شبکه کتاب» و «غرفه کتاب» فعالیت دارد.

سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «آینده خواندنی است» از ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشت از ساعت ۱۰ تا ۲۰ در مصلای امام خمینی(ره) و همزمان به‌ صورت مجازی در ketab.ir برپاست.