تهران- ایرنا- قائم مقام سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در پاسخ به چرایی ارائه بن توسط برخی از ناشران بیان کرد: آیین‌نامه نمایشگاه را مطالعه کردم، قانونی درخصوص ناشرانی که بن خرید به مخاطبان اعطا می‌کنند، وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، نهمین نشست خبری سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ۲۹ اردیبهشت هم‌زمان با دهمین روز این نمایشگاه برگزار شد.

علی رمضانی با اشاره به حضور مردم در این دوره نمایشگاه و نیاز به بررسی جامعه شناسانه این رویداد فرهنگی بیان کرد: این پدیده مردمی نیاز به بررسی مردم پژوهانه و جامعه‌شناسانه درباره فعل و انفعالاتی که میان مردم رخ می‌دهد، دارد. این در حالی است که کمتر شاهد روایت‌های مردم پژوهانه در این حوزه‌ها هستیم. از پژوهشگران می‌خواهم در این حوزه به نمایشگاه کتاب بپردازند. همچنین دبیرخانه نمایشگاه کتاب از پایان‌نامه‌هایی که در این موضوع تالیف شود، حمایت خواهد کرد.

قائم مقام سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در موضوع پویش ایده‌پردازی توضیح داد: این پویش با عنوان نمایشگاه دوست‌داشتنی من برگزار شد، حجم زیادی از ایده ها ارائه شده است و دریافت ایده‌ها بعد از نمایشگاه هم ادامه خواهد داشت تا مردم بتوانند نظرهای خود را ارائه کنند.

او با اشاره به اینکه در دهمین روز نمایشگاه وزیر فرهنگ ونزوئلا در نمایشگاه حضور دارد، ادامه داد: وزیر فرهنگ ونزوئلا دومین وزیر فرهنگ مهمان در این دوره از نمایشگاه است. در روزهای نخست وزیر فرهنگ تاجیکستان حضور داشت.

به گفته رمضانی اختتامیه روز شنبه به شکل مردمی برگزار خواهدشد.

تلاش پاکبانان مصلای تهران قابل تقدیر است

قائم مقام سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با بیان اینکه نمایشگاه در بخش مجازی بدون تعطیلی و ۲۴ ساعته خدمت‌رسانی می‌کند، ادامه داد: از ناشران و کتابفروشان می‌خواهم که با سرعت بیشتری اقدام کنند و مردم را چشم به راه بسته‌های خریداری شده نگذارند. به همین دلیل هیات رسیدگی به تخلفات ناشران و کتابفروشان روز گذشته احکامی را صادر کرد.

رمضانی درباره اقدامات فرهنگی در کمیته‌های مختلف توضیح داد: در روز نهم نمایشگاه ۴۰ نشست در سراهای مختلف برگزار و در سرای اهل قلم ۱۱ عنوان خدمت ارائه و تعداد قابل توجهی اقدامات در این حوزه انجام شد.

به گفته او نظافت عمومی در حیاط مصلای تهران با تلاش پاکبانان از ساعات پایانی شب قبل اتفاق می‌افتد و پاکیزه بودن هر روزه این محیط بزرگ در نتیجه تلاش آنان است.

احکام صادره برای ناشران متخلف

رمضانی در ارائه گزارش درباره اقدامات و پرونده‌های تخلفات این دوره از نمایشگاه گفت: در کمیته رسیدگی به تخلفات برای یک ناشر که کتابی مغایر ضوابط نشر در غرفه ارائه می‌کرد، تعهد کتبی صادر شد، این ناشر از تسهیلات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مدت یک سال محروم خواهد بود و با کاهش ۵۰ درصدی متراژ غرفه در سال آینده مواجه است، برای دو نشر در بخش عربی که کتاب مغایر با ضوابط نشر داشتند، حکم اخذ تعهد کتبی، بستن یک روزه غرفه صادر شد. پنل مجازی یکی از ناشران متخلف هم بسته شد.

قائم مقام سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ادامه داد: غرفه و پنل مجازی یک ناشر خارجی برای ارائه کالای غیرکتابی و کتاب‌های بدون هماهنگی، یک روز تعطیل شد. برای دو نشری که عدم رعایت ضوابط نمایشگاه در پوشش را داشتند، هم حکم توقیف کتبی بدون درج در پرونده صادر شد. پنج مورد از ناشرانی که آثار سایر ناشران را ارائه می‌دادند، حکم اخذ تعهد کتبی، تعطیلی غرفه و پنل مجازی صادر شد. برای دو مورد هم با توجه به عدم مستندات کافی رایی صادر نشد.

فروش ۷۸۰ هزار نسخه کتاب در بخش مجازی

رمضانی در ارائه آمار فروش تا ساعت ۲۱ روز نهم نمایشگاه کتاب در بخش حضوری بیان کرد: در بخش حضوری ۱۸۵ میلیارد تومان فروش داشتیم که ۱۳۶ میلیارد تومان در دستگاه‌های کارتخوان رسمی ثبت شد. پیش‌بینی می‌شود بخش حضوری نمایشگاه حدود ۴۹ میلیارد تومان در کارتخوان غیر رسمی، کارت به کارت و کارتخوان غیررسمی فروش داشته است.

قائم مقام سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اعلام اینکه در بخش مجازی ۹۶ میلیارد تومان فروش انجام شده است، افزود: ۷۸ و نیم میلیارد مربوط به ناشران و ۱۷ و نیم میلیارد مربوط به کتابفروشان است. در مجموع تا ساعت ۲۱ روز نهم حدود ۲۸۱ میلیارد تومان برای نمایشگاه کتاب ثبت شده است.

به گفته او تا ۲۱ شب گذشته در بخش مجازی ۸۷۰ هزار نسخه کتاب به فروش رفته است.

جمع گسترده‌ای از معلم‌های آموزش و پرورش دوره کتابخوانی دیدند

رمضانی با تاکید بر اهمیت موضوع کتابخوانی در مدارس بیان کرد: موضوع مطالعه کتاب در مدارس از موضوعات مهم است و پیگیری می‌شود، جمع گسترده‌ای از معلم‌های آموزش و پرورش دوره کتابخوانی دیدند.

قائم مقام سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درباره بن‌های تخفیف که توسط برخی از ناشران به مخاطب‌ها اعطا شده است، گفت: آیین‌نامه نمایشگاه را بررسی کردم، در این زمینه قانونی وجود ندارد، ناشران مانند آیین‌نامه رفتار کنند تا مشکلی پیش نیاید.

او درباره ناشری که هفت غرفه در نمایشگاه دارد، گفت: در این مورد حکم صادر شده و لابه‌لای احکام خوانده شده، ممکن نیست یک نفر هفت غرفه گرفته باشد، اما ممکن است که تکفل غرفه را از دیگران دریافت کرده باشد.

در این نشست سعید مجیدی مدیر کمیته فرهنگی درباره برنامه‌های بخش‌های کودک و نوجوان و عمومی توضیحاتی ارائه کرد.