به گزارش روز شنبه ایرنا از یونهاپ، دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی اعلام کرد که «یون سوک یول»، رئیس جمهور کره جنوبی و «نارندرا مودی»، نخست وزیر هند، روز شنبه برای پیشبرد همکاری در زمینه دفاع و فناوری های پیشرفته توافق کردند.
یون و مودی که به عنوان مهمان در اجلاس گروه هفت در هیروشیما حضور یافته بودند در حاشیه این اجلاس با یکدیگر دیدار کردند.
«لی دو وون»، سخنگوی ریاست جمهوری کره جنوبی در یک نشست، با اشاره به اینکه یون از مودی برای شرکت در اجلاس سران برای دموکراسی که به میزبانی مشترک کره جنوبی و ایالات متحده در ماه مارس، برگزار شد، تشکر کرد.
لی به نقل از رییسجمهور کره جنوبی گفت: کره جنوبی و هند باید به عنوان کشورهایی که ارزشهای دموکراتیک مشترک دارند، به طور مشترک به مسائل منطقهای و جهانی پاسخ دهند.
وی افزود: نخست وزیر هند موافقت خود را اعلام کرد و گفت که دو کشور باید ارتباطات و همکاری راهبردی را تقویت کنند.
این دیدار در حالی برگزار شد که کره جنوبی و هند در سال جاری پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک را جشن گرفتند.
به گفته لی، یون و مودی برای اولین بار با یکدیگر گفتگو و توافق کردند که مشارکت راهبردی ویژه بین دو کشور را به شیوه ای اساسی توسعه دهند.
این سخنگو گفت: دو طرف توافق کردند که نه تنها در زمینه تسلیحات، که شامل هویتزرهای خودکششی K-۹ می شود، بلکه در زمینه فناوری های پیشرفته مانند دیجیتال، بهداشت زیستی و فضایی همکاری کنند.
وی گفت: آنها همچنین توافق کردند که توافقنامه مشارکت اقتصادی جامع را که در سال ۲۰۱۰ بین کره جنوبی و هند اجرایی شد، ارتقا داده و تجارت دوجانبه را بیشتر گسترش دهند و زمینه های همکاری جدیدی را برای آماده شدن برای ۵۰ سال آینده بیابند.
یون از مودی درخواست کرد، تضمینهای اطمینان بخشی برای تعرفه های معقول برای مشاغل کره جنوبی که در هند فعالیت می کنند، ایجاد و ارایه کند.
رهبران دو کشور همچنین در مورد مسائل مربوط به شبه جزیره کره، اقیانوس هند و اقیانوس آرام و فراتر از آن بحث کردند و این دیدگاه را به اشتراک گذاشتند که در حال ایجاد چارچوبی محکم برای همکاری بر اساس همبستگی دموکراتیک هستند.
آنها توافق کردند که به طور مشترک به صلح و ثبات منطقه ای با هماهنگ کردن استراتژی هند و اقیانوس آرام کره جنوبی و سیاست شرق هند کمک کنند.
آنها همچنین موافقت کردند که به طور مشترک از تلاش ها برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی و کمک به توسعه کشورهای نوظهور و در حال توسعه در به اصطلاح جنوب جهانی حمایت کنند.