دکتر بهمن محمدی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی اهدا عضو در آذربایجان غربی افزود: از رسانهها و هنرمندان خواستار توجه ویژه به فرهنگ سازی اهدای عضو هستیم چرا که هر کدام میتوانند سفیری باشند که مساله اهدای عضو را به هموطنان در جهت افزایش آگاهی و ایجاد نگرش مثبت در این ارتباط ترویج دهند.
وی با اشاره به لیست انتظار پیوند اعضا در استان اظهار کرد: هم اکنون هفت هزار نفر در لیست انتظار دریافت کلیه هستند تا با پیوند این عضو از بدن به زندگی عادی خویش برگردند.
محمدی در خصوص لیست انتظار اعضا کبد و قلب نیز یادآور شد: به دلیل اینکه بیمارستانها و مراکز تخصصی پیوند این عضو از بدن در شیراز، تهران و تبریز قرار دارد بنابراین آمار دقیقی در استان موجود نیست ولی در کشور ۲۵ هزار نفر در لیست انتظار دریافت پیوند این اعضا هستند.
وی در خصوص آمار متوفیان بر اثر مرگ مغزی در سال ۱۴۰۱ گفت: سال گذشته ۱۸ مورد مرگ مغزی به اهدای عضو رضایت دادند که پس از بررسی و پیگیری آزمایشهای لازم صرفا ۱۵ مورد به مرحله اهدا رسیدند.
به گفته وی، از این موارد؛ ۲۳ کلیه، ۱۵ کبد، یک قلب و یک لوزالمعده برداشت شد و در ۲ ماه اخیر نیز از سه نفر راضی به اهدای عضو تنها ۲ مورد به مرحله اهدا رسید.
مدیر واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه با اشاره به نجات جان ۴۱ بیمار از طریق اهدا عضو در استان ادامه داد: ۲ مورد اهدای کلیه نیز از آذربایجان شرقی داشتیم و از این طریق دعای عاقبت بخیری برای اهدا کنندگان داریم.
محمدی با اشاره به اینکه مرگ مغزی یک اتفاق و رویداد ناگوار است اما اهدای عضو یک انتخاب است، افزود: هر بیمار مرگ مغزی میتواند به هشت نفر زندگی دوباره ببخشد.
وی تاکید کرد: اعضای بدن همچون قلب، کبد، ۲ ریه، ۲ کلیه، لوزالمعده و روده پس از مرگ مغزی در صورت سالم بودن قابل اهدا است.
محمدی تعداد افرادی که در استان موفق به دریافت کارت اهدای عضو شدهاند را ۲ هزار نفر اعلام کرد و گفت: با دریافت کارت اهدای عضو، این فرصت را به خود و خانوادهها میدهید که ببخشید البته تعداد کم آمار در این بخش بدلیل بروز مشکلات در زمانهای گذشته سایت ثبت نام و عدم فرهنگ سازی است.
وی تنها مرجع رسمی ثبت آنلاین اهدای عضو را سایت انجمن اهدای عضو ایرانیان عنوان کرد.
به گزارش ایرنا، سال گذشته ۱۱۹ بیمار مرگ مغزی برای اهدا عضو در استان آذربایجان غربی شناسایی شده بودند که متاسفانه خانواده ۱۰۴ نفر از آنها راضی به اهدا عضو بیمار مرگ مغزی خود نشدند.
از این رو می توان گفت که اگر همه خانواده ۱۰۴ بیمار مرگ مغزی به اهدا عضو راضی می شدند هم اکنون تعداد بیش از ۸۰۰ نفر موفق به دریافت عضو می شدند تا به زندگی عادی خویش برگردند.