به گزارش ایرنآ، تارنمای هیل روز شنبه به وقت محلی نوشت: پس از آغاز درگیری ها در سودان، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا یک فرمان اجرایی را امضا کرد که به دولت آمریکا اجازه می دهد افراد و نهادهای سودانی درگیر در درگیری را تحریم کند. این فرمان شامل اختیارات گسترده ای برای هدف قرار دادن عاملان جنگ در سودان با مسدود کردن دارایی ها و معاملات تجاری آنها است.
اما این یک ژست توخالی از سوی دولت آمریکا است زیرا معمولا تحریم های این کشور علیه سودان بر روی کاغذ می مانند و اجرا نمی شوند.
این رسانه آمریکایی در عین حال مدعی شد: اگر این تحریم ها به طور موثر و هدفمند طراحی شوند، می توانند هزینه های جنگ را افزایش داده و حل آن را تسریع کنند.
ویکتوریا نولند، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در این ماه در شهادت خود در مقابل سنا گفت که فرمان اجرایی بایدن به طور خاص طراحی شده است تا افرادی را که در تخریب آینده سودان نقش داشته اند، هدف قرار دهند.
اما دولت آمریکا تاکنون هیچ مقام سودانی را بر اساس این فرمان تحریم نکرده است که نشان دهنده ادامه رویکرد شکست خورده دیرینه این کشور در قبال سودان است.
تارنمای هیل مدعی شد: دستورات اجرایی تحریم ها ابزارهای قوی سیاست خارجی برای پاسخگو ساختن عاملان درگیری های جاری، تهدیدات قریب الوقوع و بلایای انسانی هستند. اما اگر اجرا نشوند، توخالی خواهند بود.
این رسانه آمریکایی ادامه داد: پس از کودتای نظامی ۲۰۲۱ سودان، آمریکا تنها یک نهاد را تحریم کرد و این نهاد پلیس مرکزی این کشور بود. این رویکرد به شدت با وضع بیش از ۳ هزار فرد یا نهاد تحریم شده در روسیه در تضاد است. عدم اجرای فرمان اجرایی بایدن اعتبار آمریکا را تضعیف می کند.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا ۱۴ اردیبهشت ماه در حالیکه مدعی شد خواستار آتش بس پایدار بین طرف های درگیر در سودان است، اعلام کرد فرمان اجرایی جدیدی برای تحریم عاملان تهدید صلح و بی ثباتی صادر کرده ام.
به گزارش خبرنگار ایرنا، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در بیانیه ای گفت: خشونتی که در سودان درجریان است ناراحت کننده است و خیانت به خواسته آشکار مردم سودان برای حکومت غیرنظامی و حرکت به سمت دموکراسی است. آمریکا به تلاشهای خود برای کمک به آمریکاییهای باقیمانده در سودان از جمله از طریق ارائه اطلاعات در مورد گزینههای خروج این افراد ادامه می دهد.
رئیس جمهور آمریکا مدعی شد: ایالات متحده در کنار مردم سودان می ایستد و ما از خواسته مردم سودان برای آینده ای سرشار از صلح و فرصت حمایت می کنیم.
بایدن سپس تصریح کرد: امروز، من یک فرمان اجرایی جدید صادر کردم که اختیارات جدیدی به آمریکا برای پاسخگو ساختن و تحریم کسانی که مسئول تهدید صلح، امنیت و ثبات، تضعیف حرکت به سمت روند دموکراتیک سودان؛ خشونت علیه غیرنظامیان و یا نقض جدی حقوق بشر در این کشور هستند،می دهد.
وی افزود: مردم سودان سی سال تحت یک رژیم استبدادی رنج بردند، اما هرگز از تعهد خود به دموکراسی یا امید به آینده ای بهتر دست برنداشتند. فداکاری آنها یک دیکتاتور را سرنگون کرد، اما در اکتبر ۲۰۲۱ حکومت نظامی در این کشور مسلط شد و اکنون آنها شاهد خشونت بیشتر میان طرف هایی که برای قدرت مبارزه می کنند، هستند.
درگیریهای مسلحانه در سودان از ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین ماه) میان نیروهای ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع بر سرقدرت آغاز شده و میانجیگریهای بینالمللی برای پایان دادن به آن و نشستن طرفهای درگیر بر سر میز گفت وگوها تاکنون ثمری نداشته است. با وجود برقراری چند دور آتش بس در سودان با میانجیگیری آمریکا و اعلام پایبندی به آن از سوی طرفین درگیری، درگیری ها همچنان ادامه دارد.