غلامرضا کمالی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه تأسیسات نفت و گاز گچساران در گستره چهار استان کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، بوشهر و فارس قرار دارد افزود: تلمبهخانه عظیم گوره و چندراهه نفت خام صادراتی کشور در حوزه عملیات این شرکت قرار دارد و به همین دلیل گچساران را به قلب صادرات نفت خام کشور تبدیل کرده است.
وی بیان کرد: نفت گچساران و چند شرکت مهم دیگر از جنوب و غرب با خط لوله به تلمبهخانه گوره منتقل و با افزایش فشار به سمت پایانه خارک بهمنظور صادرات هدایت میشود.
کمالی اظهار کرد: شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران هماکنون تولید روزانه ۹۵۰ میلیون فوتمکعب گاز را در کشور بر عهده دارد.
وی ادامه داد: از این میزان گاز تولیدی ۸۰۰ میلیون فوت مکعب گاز به پالایشگاه بیدبلند ارسال و ۱۵۰ میلیون نیز تزریق می شود.
کمالی تصریح کرد: هدایت همه این مراحل، تعمیر و نگهداری این تأسیسات از سوی کارکنان تلاشگر شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران انجام می شود.
وی گفت: از طرح توسعه و نگهداشت ۲۸ مخزن نفتی در محدوده جغرافیایی مناطق نفتخیر جنوب ، ۱۱ مخزن در گستره عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران توسعه می یابند.
کمالی با اشاره به جایگاه گچساران به عنوان منطقه حیاتی و اقتصادی انرژی کشور گفت: گچساران به دلیل داشتن مخازن عظیم نفتی بویژه تلمبه خانه گوره به عنوان پایانه صادرات نفت مناطق نفت خیز جنوب از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی افزود: شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران با ۱۰ واحد بهرهبرداری، هفت واحد نمکزدایی، ۹ ایستگاه تقویت فشار گاز، چهار ایستگاه تزریق، سه کارخانه گاز و گاز مایع، ۶ واحد آبرسانی و ۸۵ مجموعه سرچاهی با بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر خطوط لوله از چهار اینچ تا ۵۲ اینچ نقش مهمی در اقتصاد کشور دارد.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران گفت: تلمبهخانه گوره، صادرات نفت جنوب و غرب کشور را به خارک بهعهده دارد و با مدیریت و راهبری آن این شرکت روزانه با ارسال نفتا و گاز مایع بخشی از خوراک پتروشیمی ماهشهر نیز تأمین میشود.