اکبر خدری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حالی که حجم آب ورودی به سد کوثر در مدت مشابه گذشته ۲۴۱ میلیون و ۸۹ هزارمتر مکعب بوده است.
وی بیان کرد: در سال آبی امسال بیش از ۸۲ میلیون و ۱۸ هزار متر مکعب آب آشامیدنی، ۳۷ میلیون و ۷۹ هزار مترمکعب آب کشاورزی ، چهار میلیون و ۴۱ هزار متر مکعب آب در بخش
صنعت و ۶۲میلیون و ۳۵ هزار متر مکعب آب برای سایر مصرف (زیست محیطی) در این سد رهاسازی شده است.
خدری ادامه داد: این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته بیش از ۹۱میلیون و ۸۷ هزار متر مکعب آب آشامیدنی، بیش از ۳۱ میلیون و ۹۳ متر مکعب آب کشاورزی و ۵۲ میلیون و۸۲ هزار متر مکعب آب برای سایر مصرف (زیست محیطی) در این سد رهاسازی شد.
مدیر بهرهبرداری و نگهداری سد کوثر گچساران با بیان اینکه نرمال تراز مخزن بتنی این سد از سطح دریا ۶۲۵متر است، گفت: هم اکنون تراز این سد بیش از۶۲۴.۸۷ متر است.
وی ادامه داد: دبی ورودی آب به سد کوثر روزانه ۱۵.۷۴ مترمکعب بر ثانیه است در مدت مشابه سال آبی گذشته ۱۰.۷۸ متر مکعب بر ثانیه بود.
خدری تصریح کرد: در سال آبی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ بیش از ۹ میلیون و ۶۲ هزار متر مکعب آب از این سد تبخیر شده است.
وی افزود: حجم ذخیره آب در سد کوثر هم اکنون بیش از ۵۴۵ میلیون و ۲۱ هزار مترمکعب است در حالی که در مدت مشابه سال آبی گذشته حجم آب موجود در مخزن آب این سد ۴۹۲
میلیون و ۸۶ هزار مترمکعب بود.
۱۰۰ درصد ظرفیت سد کوثر گچساران پُر است
مدیر اداره بهره برداری و نگهداری سد کوثر گچساران گفت: ظرفیت سد کوثر گچساران هم اکنون تکمیل شده در حالی که مدت مشابه سال گذشته ۹۰ درصد از حجم این سد مخزنی پر شده بود.
وی با بیان اینکه میزان حجم خروجی آب سد کوثر در سال آبی جاری بیش از ۴۲۳میلیون و ۵۱هزار مترمکعب است گفت: این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل این میزان ۱۸۸میلیون و ۸۹ هزار متر مکعب به ثبت رسیده است.
وی گفت: سد کوثر آب آشامیدنی ۲۰ شهر و ۲ هزار روستا در استان های جنوبی کشور شامل کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، خوزستان، هرمزگان و فارس را تأمین می کند.
آب سد کوثر از رودخانه خیرآباد تأمین میشود که این رودخانه از رودهای شاه بهرام و دهدشت تشکیل میشود.