به گزارش روز یکشنبه ایرنا، روزنامه اردو زبان «دنیا» چاپ اسلامآباد در سرمقاله خود با عنوان «توسعه روابط اقتصادی ایران و پاکستان» با استقبال از افتتاح اخیر بازارچه مرزی و خط انتقال برق ایران به پاکستان، نوشت: حضور سران دو کشور در این آیین بیانگر عزم راسخ دو همسایه برای افزایش همکاریهای تجاری است که بیشترین منفعت و تاثیرات مثبت آن متوجه مردم ایالت بلوچستان خواهد بود.
این روزنامه نوشت: بر هیچ کس پوشیده نیست که ۷۶ سال پیش اولین کشوری که پاکستان را به رسمیت شناخت ایران بود و ایران همواره در تمامی شرایط به ویژه با حمایت مالی، سیاسی، دیپلماتیک و حمایتهای اخلاقی در کنار ما ایستاده است.
روزنامه دنیا تاکید کرد که بازار غنی ایران به ویژه در حوزه سوخت و موادغذایی یک فرصت ایده آل برای پاکستان جهت رفع نیازهای خود است لذا دولت باید رویکرد جدیتر در بحث همکاریهای منطقهای اتخاذ کند و صرف نظر از وابستگی به واردات از کشورهای غربی، بایستی از ظرفیتهای کشور همسایه بهره مند شود.
این روزنامه پاکستانی خطاب به دولت اسلامآباد توصیه کرد که تقویت تجارت با ایران منافع امنیتی دو همسایه را نیز تامین میکند و اگر ما درصدد بالا بردن حجم تجارت مشترک هستیم باید دلار را از تجارت حذف و ارزهای محلی را در داد و ستد بکار بگیریم و با این روش میزان مبادلات تجاری را میتوانیم تا سقف ۱۰ میلیارد دلار افزایش دهیم.
روزنامه دنیا تاکید کرد که رهبران ما در پاکستان باید موضوع گسترش همکاریهای منطقه با همسایگان را جدی بگیرند و برای نیازهای کشور به کالاهای اساسی به جای انحصار بر بازار غرب، دیگر منابع را نیز در دستور کار خود قرار دهند.
هفته گذشته نخستین بازارچه مرزی ایران در پیشین سیستان و بلوچستان با پاکستان توسط آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران و شهباز شریف نخست وزیر پاکستان به بهرهبرداری رسید. این درحالی است که در تازهترین تحولات مرتبط با روابط تجاری دو کشور همسایه، ارزش مبادلات تجاری میان دو همسایه برای نخستین بار در تاریخ روابط ایران و پاکستان از مرز دو میلیارد دلار عبور کرد.
«زبیده جلال» و «حسن بلوچ» از نمایندگان مجلس ملی پاکستان متعلق به ایالت بلوچستان اخیرا طی گفت وگو با ایرنا با تاکید بر لزوم بکارگیری از ارزهای محلی در تجارت دوجانبه با ایران، تاکید کردند که روانسازی مراوادات مرزی و تسهیل همکاریهای اقتصادی باید به دور از چالش دلار و بهره برداری از ظرفیتهای متقابل به ویژه استفاده از ارزهای محلی یکدیگر انجام شود.