تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۵

بیروت - ایرنا- مرکز گردشگری«ملیتا» در «اقلیم التفاح» در جنوب لبنان به عنوان یک مرکز گردشگری فرهنگی- نظامی، گوشه ای از توانمندی های بالای مقاومت اسلامی لبنان و شکست و ناکامی ارتش رژیم صهیونیستی در برابر رزمندگان مقاومت را به نمایش گذاشته است.

به گزارش خبرنگار بین الملل ایرنا، هر روزه شمار زیادی از مردم لبنان و عاشقان مقاومت اسلامی از داخل و خارج از مرکز گردشگری ملیتا بازدید می کنند تا یاد و خاطره مبارزه بی امان رزمندگان مقاومت اسلامی در برابر ارتش رژیم صهیونیستی را زنده نگه دارند و شکست و ناکامی نظامیان صهیونیست در برابر قدرت نظامی مقاومت را با چشم خود از نزدیک ببیند.

کوههای سر به فلک کشیده جنوب لبنان یاد و خاطره دلاوری های بی شمار مبارزان حزب الله را در طول آزادسازی جنوب در سال ۲۰۰۰ میلادی و در جریان جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶ میلادی در خود دارند و ملیتا خود یکی از مقرهای خط مقدم مبارزان مقاومت در جریان نبرد آزادسازی جنوب لبنان بوده است.

در این مرکز گردشگری سلاح ها و ادوات زرهی منهدم شده ارتش رژیم صهیونیستی در طول نبرد آزادسازی جنوب لبنان و نبرد ۳۳ روزه به نمایش گذاشته شده تا روایتگر خفت و زبونی ارتشی شود که صهیونیستها از آن به عنوان ارتش اسطوره ای یاد می کردند.
در این مرکز به وضوح می توان جلوه سخن «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان را دید که گفت: اسرائیل از خانه عنکبوت سست تر است.

ایده مرکز ملیتا از کجا بود؟
در سال ۲۰۰۰ میلادی یک دانشجوی معماری در دانشگاه لبنان، ایده ایجاد یک مرکز گردشگری - فرهنگی مقاومت را با نام «مجتمع فکری فرهنگی مقاوم» در اقلیم التفاح در جنوب لبنان مطرح کرد. از آنجا که انسان همیشه تمایل دارد تا بزرگان و افتخارآفرینان را به یاد آورد؛ لبنان باید مرکزی فکری ایجاد می کرد که تصویر مقاومت و شهدا را همیشه در یاد و خاطره ملت مقاوم لبنان به صورت اخص و در کل جهان به صورت عام حفظ کند.

چرا اینجا؟
ملیتا نام یکی از قله های کوه های سربه فلک کشیده «جبل عامل» است که همواره خاستگاه دانشمندان در رشته های مختلف علمی بوده و هست و زادگاه مجاهدان دلاوری است که طعم ذلت و خواری را به اسطوره توهم صهیونیستی چشاندند و سربلندی و کرامت امت اسلامی را بازگرداندند.

این کوه رفیع که خاستگاه مجاهدان دلاوری است که خون خود را در راه آزادسازی خاک لبنان از دست رژیم صهیونیستی نثار کردند، بر فراز شهرک «جرجوع» و در ارتفاع ۱۱۰۰ متری از سطح دریا قد علم کرده است. این منطقه مشرف به مناطق وسیعی از جنوب لبنان و مشخصه آن، وجود کوه هایی است که دیدن آن را از ضلع جنوبی و غربی ناممکن می کند.

امروز این منطقه شاهد زنده دلاوری‌های رزمندگان مقاومت و شریک حماسه‌های سربلندی و افتخار در برابر دشمن غاصب است. مردان خدا در زمان اشغالگری رژیم صهیونیستی از آن به عنوان یک مقر نظامی استفاده کردند؛ مقری که تا ۲۵ ماه می سال ۲۰۰۰ میلادی، به عنوان یک مقر خط مقدم رزمندگان مقاومت در مقابله با تعدادی از مستحکم ترین مواضع اشغالگران نظیر «بئر کلاب، سُجد، کساره العروش و تومات نیحا» باقی ماند.

این منطقه همچنین منطقه کمین های دائمی بین مقاومت و اشغالگران بود.

مقر یاد شده نقش برجسته ای در عملیات مقاومت علیه ارتش اشغالگر اسرائیل داشت و با توجه به اهمیت تاریخی آن در زندگی فرزندان مقاومت اسلامی و جهاد چندین دهه آنها در برابر اشغالگران غاصب، رهبری مقاومت آن را به موزه نظامی روبازی به نام «مرکز گردشگری دینی ملیتا» تبدیل کرد.

آرزو به واقعیت تبدیل شد
جنوب لبنان آزاد شد و جانفشانی ها و صبر و بردباری، پیروزی تاریخی را به ارمغان آورد که امید را در رگ های امت اسلامی زنده کرد و این گونه تاریخ ۲۵ ماه می سال ۲۰۰۰ میلادی مهمترین نقطه عطف تاریخی در تاریخ منطقه و آغاز شمارش معکوس برای عمر رژیم اشغال و پروژه توسعه استعماری شد.

طراح ایجاد این مرکز گردشگری، ایده خود را به مسئولان مقاومت اسلامی ارایه کرد که مورد استقبال«حاج رضوان» فرمانده بزرگ مقاومت قرار گرفت و وی قصد و عزم ساختن آن را داشت، اما شرایط مانع از آن شد.

با گذشت زمان و پایان جنگ ۳۳ روزه با پیروزی بزرگ الهی حزب الله، این ایده رویایی به واقعیت تبدیل و در سال ۲۰۱۰ میلادی اجرایی شد تا مقاومت اسلامی برای اولین بار یکی از مراکز خود را به روی بازدیدکنندگان باز کند که هدف والای آن، حفظ تاریخ مقاومت بوده است.

در ملیتا، بازدیدکنندگان می تواند لحظاتی از زندگی مبارزان مقاومت را تجربه کنند و بخشی از تجهیزات مورد استفاده آنها از جمله سلاح هایی را که جزو اسرار مقاومت بود، ببیند.

وسعت مرکز گردشگری ملیتا
مساحت ساختمان های مرکز گردشگری ملیتا ۴۵۰۰ متر مربع است که با ۱۵۰ هزار ساعت کار و شرکت یک تیم پیمانکاری متشکل از بیش از ۱۸۰ مهندس رشته های مختلف و متخصص از مناطق مختلف لبنان در طول دو سال پیاپی احداث شده است.

سنگر «سید عباس موسوی» دبیرکل پیشین حزب الله لبنان نیز در بخش دیگری از این مرکز وجود دارد که وی هنگام بازدید از رزمندگان مقاومت مستقر در آنجا، با آنها نماز را اقامه می کرد.

داخل سنگر یک جا نماز، قاب عکسی از سید عباس موسوی، یک سلاح کلاشینکف و یک جلد قرآن کریم بر روی رحل قرار دارد. قرائت دعای کمیل شهید عباس موسوی از بلندگوی داخل سنگر نیز حال و هوای خاصی به آنجا می دهد.

یک مسیر نیز به تونلی منتهی می شود که مرکز نظامی زمندگان مقاومت بود و آنها آن را در مدت بیش از ۳ سال حفر کردند.

به گفته متولیان مرکز گردشگری، حدود یکهزار رزمنده مقاومت به نوبت آن را حفر کردند و در داخل تونل اتاق های خواب، اتاق عملیات، تدارکات، سلاح و مهمات قرار دارد. یک خروجی نیز از طریق یک تونل به بیرون تعبیه شده است.

در ادامه این بخش، مقاومت سلاح های ضد رژه از جمله موشک های TOW و Fagot و پرتابگرهای B۲۹ و پهپاد و موشک های خیبر با مهمات خود را به نمایش گذاشته است. با این حال، برجسته ترین سلاح به نمایش درآمده در این بخش، موشک انداز کورنت است که موثرترین سلاح در برابر تانک های صهیونیستی بود.

در بخشی از محوطه بیرونی مرکز گردشگری ملیتا، تسلیحات و تجهیزات رژیم صهیونیستی اعم از خودرو، تانک، نفربر و بالگرد منهدم شده و انواع مهمات قرار دارد که در جریان درگیری مقاومت با ارتش رژیم اسرائیل بدست آمده است.

در بخش دیگری از مرکز نیز نمایشگاهی سرپوشیده قرار دارد که انواع سلاح های سبک و تجهیزات مخابراتی و لباس های نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی به نمایش گذاشته شده است.