به گزارش خبرنگار ایرنا، «کامبیز ناظریان» روز یکشنبه در دومین همایش نت و بهینه سازی اماکن و تاسیسات که در مجتمع فرهنگی ورزشی دشت بهشت مشکین دشت استان البرز برگزار شد، با بیان اینکه در تابستان سال گذشته در پیک مصرف که مرداد ماه اتفاق افتاد ۷۰ هزار مگاوات برق تحویل مشتریان شد، اظهار کرد: با وجود ناترازی پیش بینی شده به میزان ۲۵ درصد که بین تولید و مصرف بود و این ناترازی بین ۱۵ تا ۲۰ هزار مگاوات بود، تابستانی بدون خاموشی را سپری کردیم.
وی افزود: با اینکه سال ۱۴۰۰ خاموشی زیادی داشتیم که منجر به مشکلات زیادی در بخش های مختلف شد در سال ۱۴۰۱ با تهمیدات اندیشیده شده سال بدون خاموشی بود.
وی به رویکرد اساسی در حوزه صنعت برق اشاره و اظهار کرد: یکسری عقب ماندگی سنواتی در حوزه تولید و تامین برق وجود دارد که باید طی چهار سال ۴۰ هزار مگاوات ظرفیت برای نیروگاه ها ایجاد شود که این برنامه بسیار سنگینی است ضمن اینکه از طرف دیگر بحث کنترل شدت مصرف انرژی را در پیش داریم.
ناظریان ایران را یکی از کشورهایی دانست که در حوزه شدت انرژی شرایط مناسبی نسبت به دنیا ندارد که باید بحث کنترل شدت انرژی را پیش بگیریم.
وی با اشاره به ثبت چند رکورد در صنعت برق در طی سال گذشته، گفت: نخستین رکورد اضافه شدن بیش از ۶ هزار مگاوات به ظرفیت تولید نیروگاه ها بود در حالیکه بالاترین رکورد پیش از این چهار هزار مگاوات در سه دوره قبل انجام شده بود.
وی به مشارکت مردم در صرفه جویی در سال گذشته اشاره کرد و افزود: برای اولین بار کاهش ۴.۵ درصدی مصرف مشترکین خانگی را داشتیم که نشان از هماهنگی، همراهی و مشارکت در پایداری شبکه را توسط مردم داشت.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ اظهار کرد: همچنین سال گذشته ارتقای سطح راندمان و افزایش بخش بخار نیروگاه های گازی را نیز داشتیم که وقتی افزایش بخار اتفاق می افتد بدون مصرف سوخت به تولید برق در نیروگاه ها می رسیم.
وی رویکرد مجموعه صنعت برق در بخش تولید را بسیار جدی ارزیابی کرد و گفت: باید بتوانیم ناترازی سنواتی که سال ها با آن مواجه بودیم را پوشش دهیم.
پیش بینی مصرف ۷۳ هزار و ۵۰۰ مگاوات برق در پیک مصرف
وی افزود: برای سال جاری که بسیار سال مهمی است پیش بینی می شود در پیک مصرف ۷۳ هزار و ۵۰۰ مگاوات مصرف شود که عدد درشتی در حوزه مصرف است که باید برای پوشش این موضوع در مصرف برنامه ریزی های مختلف انجام شود.
ناظریان تصریح کرد: ما کماکان شاهد یک ناترازی در تولید و مصرف هستیم و علیرغم اقدامات بسیار خوب در بخش تولید هنوز این ناترازی جدی را داریم.
گذر موفق از تابستان ۱۴۰۲ نیازمند مشارکت همگانی است
وی با بیان اینکه وزارت نیرو برای گذر موفق از تابستان ۱۴۰۲ پیش بینی اجرای ۱۴۰ برنامه را کرده است، گفت: موضوع صنعت برق به عنوان زیرساخت تمام زیرساخت ها در ابعاد مختلف امنیتی، بهداشت، اقتصاد و اجتماع بسیار ضروری و مهم است و پایداری آن اولویت ویژه ای دارد.
وی افزود: گذر از تابستان سال جاری بدون محدودیت یکی از برنامه های اساسی کشور است که نیاز به یک مشارکت همگانی دارد بطوریکه در تولید بیش از هفت هزار مگاوات برنامه ریزی برای سال جاری دیده شده که رکورد سال گذشته نیز شکسته خواهد شد.
ناظریان تصریح کرد: همچنین مدیریت مصرف بالغ بر ۱۲ هزار مگاواتی باید انجام شود که نیازمند مدیریت مصرف و یک هماهنگی در ابعاد مختلف در حوزه مدیریت انرژی و مصرف هستیم.
وی به برنامه هایی که در حوزه مدیریت مصرف است اشاره کرد و گفت: برای اینکه سال جاری را مدیریت و گذر موفق داشته باشیم برنامه های مختلفی داریم که نقش پررنگی برای ادارات و مراکز نظامی دیده شده است.
وی ادامه داد: طبق ابلاغیه هیات دولت تمام سازمان ها و مراکز نظامی و بخش های دولتی می بایست ۳۰ درصد از مصرف خود را نسبت به سال گذشته کاهش دهند به طوریکه در تهران بزرگ ۱۵ تا ۲۰ درصد مصرف مربوط به ادارات است که عددی بالغ بر هزار مگاوات را شامل می شود.
ناظریان با بیان اینکه سال گذشته با هماهنگی های انجام شده بیش از ۳۵۰ مگاوات در روز صرفه جویی داشتیم ، اضافه کرد: در روز پیک بیش از هزار مولد خود تعمیر و اضطراری وارد مدار می شد تا تعمیر داشته باشد.
وی گفت: در حوزه کنترل مصرف در یک سازمان به طور میانگین بیش از ۴۰ تا ۵۰ مربوط به سامانه های سرمایشی است که بررسی ها نشان می دهد که فقط ۳۰ هزار مگاوات مربوطه به این سامانه ها بوده است ضمن اینکه بین ۲۰ تا ۲۵ درصد در حوزه روشنایی و مابقی در اداوات اداری مصرف می شود.
سامانه های سرمایشی بر روی ۲۴ درجه تنظیم شود
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ با اشاره به اینکه برای کنترل مصرف در بخش سامانه های سرمایشی بایستی در تابستان دمای محیط بر روی ۲۴ درجه تنظیم شود که نقش مهمی در کاهش مصرف دارد، افزود: در ادارات بیشترین مصرف انرژی در فصل تابستان است که بر اساس برنامه ریزی های انجام شده از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور ماه سال جاری ساعات کاری به ۶ صبح تا ۱۳ ظهر تغییر پیدا می کند.
وی با بیان اینکه بر اساس تکلیف تمام سازمان ها و ادارات باید یکساعت قبل از پایان کار سامانه سرمایشی را قطع کنند، تصریح کرد: تمام سازمان ها و ادارات مجهز به کنتور هوشمند هستند و مصرف آن ها به صورت لحظه ای تحت کنترل و پایش می شود و یکی از رمزهای موفقیت برای تابستان رعایت این نکته است.
ناظریان در خصوص مولدهای خودتعمیر توضیح داد: سال گذشته بزرگترین مانور پدافند غیرعامل در کشور برگزار شد که بسیاری از سازمان های مهم کشور متاسفانه فاقد مولد اضطراری بودند و اگر داشتند آماده بکار نبود یا مشکل سوخت داشتند.
وی گفت: طبق دستور سازمان پدافند غیرعامل تمام این سازمان ها باید مجهز به مولد اضطراری مکفی به سوخت پایدار باشند که استفاده از این مولدها یکی از راهکارها برای کنترل مصرف است.
جایزه به کشاورزان کم مصرف
وی با اشاره به اینکه بخشی از مولدها سال گذشته بکارگیری شد و بخش روشنایی محیطی یکی از ظرفیت های بکارگیری این مولدها است، افزود: با این روش پیش بینی می شود تا ۵۰۰ مگاوات در حوزه تجاری و اصناف صرفه جویی داشته باشیم و در حوزه کشاورزی هر مشترکی که از ابتدای خرداد تا پایان شهریور ۵ ساعت از چاه کشاورزی استفاده نکند کل هزینه برقش رایگان می شود.
وی تصریح کرد: در حوزه خانگی نیز سال گذشته به ازای هر کیلووات ساعت صرفه جویی پنج برابر پاداش صرفه جویی داده می شد که سال جاری به ۲۰ برابر افزایش یافته است ضمن اینکه فقط مشترکینی که زیرالگوی مصرف هستند را به خود اختصاص نمی دهد بلکه مشترکاین بالای الگو هستند نیز از این پاداش استفاده می کنند.
ناظریان گفت: اگر هر مشترک خانگی کولر خانگی را از دور تند به کند ببرد فقط ۱۵۰ هزار تومان صرفه جویی می کند که پیش بینی می شود با فرهنگ سازی مردم و مدیریت مصرف بالغ بر ۲ هزار مگاوات مدیریت مصرف داشته باشیم تا تابستان امسال را با کمترین مشکل پشت سربگذاریم.
وی خاطرنشان کرد: به ازای ۱۰۰ مگاوات صرفه جویی برای ۱۰۰ هزار مشترک تامین برق می شود.
همایش «نت و و بهینه سازی اماکن و تاسیسات» با حضور مدیران نت و انرژی و مسوولان رده های مهندسی سپاه کل پاسداران انقلاب اسلامی به مدت سه روز ادامه دارد.