بدون شک این تغییر رویه در باب نحوه اداره شورای اداری ماهانه در این استان پرظرفیت و در عین حال کمتر توسعه یافته را باید به فال نیک گرفت و به عنوان نسخه ای شفا بخش برای دیگر شوراهای مشابه و سیل کارگروه های موجود در بدنه دستگاههای اجرایی تجویز کرد.
نگاه متفاوتی که طی چند ماهه اخیر در حوزه اجرایی استان کهگیلویه و بویراحمد از حضور پرشمار اعضای هیات دولت با هدف رصد زمانی و بازدید میدانی از طرحها و پروژه های در دست انجام تا توجه به ظرفیت های کاربردی عرصه های مختلف که این را بخوبی در نحوه اداره شورای اداری این استان به عنوان الگو و در واقع خمیرمایه شوراهای دیگر می توان مشاهده کرد نوید بخش اقدامات عاجل و ضربتی برای برون رفت این استان از برخی چالش های کهنه و هموار شدن مسیر پیشرفت و آبادانی در کوتاه زمان ممکن است.
در سایه این رویکرد جدید مدیریت جهادی و عمل گرای مبتنی بر بنیان استوار علمی، شامگاه شنبه هفته جاری در مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد شاهد برگزاری شورای اداری متفاوتی نسبت به قبل به لحاظ فرایند زمانی و نحوه پرسش و پاسخ حاکم بر آن بودیم .
انتخاب ساعات پایانی روز اول هفته پس از اینکه مدیران دستگاههای اجرایی در ساعت کاری و اداری پاسخگوی ارباب رجوع های خود بوده اند و یک استراحت نیم بند پس از یک روز کاری و نحوه اداره شورا به صورت نشست پرسش و پاسخ از شاخصه های ممتاز برگزاری این شورای استانی بود که با چند محور کاری از آموزش کاری مدیران گرفته تا به ابهام زدایی از کارهای عمرانی و پروژه های در دست اجرا دنبال شد.
در یکی از محورهای نشست یاد شده که گزارش دهی رو در روی فرمانداران از حوزه های کاری خود با مدیران کل دستگاههای اجرایی فضای خوب هیجانی ایجاد کرده بود ، بیان صریح و بدون لکنت زبان فرمانداران از برخی نارسایی ها در حوزه های عمرانی و پاسخگویی با ادله مدیران دستگاههای مربوطه فضای این نشست اداری مرسوم را به یک کنفراس خبری تبدیل کرده بود طوری که اینگار مدیران به رسانه ها پاسخ می دادند ، گرچه جای برخی رسانه ها هم در این نشست خالی بود.
ناگفته نماند که در همین نشست استاندار کهگیلویه و بویراحمد اعلام کرد که مدیران دستگاههای اجرایی باید در وقت اداری از هر گونه نشست و جلسه پرهیز نموده و تمام وقت ساعت اداری رسمی را صرف پاسخگویی و رتق و فتق امور ارباب رجوع و مراجعان نمایند و جلسات کاری خود را هم به عصرها و شب های پس ازساعت معمول و قانونی اداری محول کنند که این اقدام قاطع قطعا می تواند در پیشبرد امور بر جا مانده و ارباب رجوع های معطل مانده و سرگردان در راهروهای اداری کمک کند.
البته از آنجا که شروع هر کاری در ابتدا از نقیصه مصون نخواهد ماند،در نشست های بعدی با توزیع یک برگه ارزیابی چند پرسشی کوتاه می توان به رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت آن کمک کرد .
بهرحال باید گفت که ضمن دقت در مدیریت زمانی ، برای گرفتن نتیجه مطلوبتر از این شورا با رویکرد جدید نیاز هست که همزمان با اطلاع رسانی زمان برگزاری این شورا به موضوع مورد بحث آن هم اشاره ای شود تا شرکت کنندگان با آمادگی بیشتر در این نشست کلیدی حضور یابند.
به امید روزی که بتوانیم در سایه اقدامات برنامه ای و کاربردی از خاکریز آزمون و خطا در حوزه کاری فاصله بگیریم و با ممانعت از هدررفت سرمایه های انسانی و مالی زمینه توسعه و تعالی جامعه هر چه بیشتر فراهم شود.
چرا که این روزها همزمان با تحولات شگرف و ثانیه ای که در برهه حساس کنونی از تاریخ معاصر در فضای ارتباطی پدید آمده بدون شک ضرورت متناسب سازی کار در شرایط جدید و دور شدن از شیوه های سنتی بیش از هر زمان دیگر احساس می شود و چرخش اطلاعات در منظومه شبکه های اجتماعی بروز، نیازمند نگاه کاربردی به آنچه که پیرامون ما می گذرد هست تا با رفتن به پیشواز مساله و کنکاش نسبت به نکات مجهول مانده ، از دوران نشست و برخاست های تکراری و بی نتیجه و شعارگونه نیز فاصله گرفته شود.
* مدیر ایرنا در کهگیلویه و بویراحمد